Xperia Sola Custom Rom Kurmaya Çalışırken Kapandı Açılmıyor

asil455

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar başlıktaki gibi cm 9'a ait boot.img flashlarken telefon olması gerektiği gibi cevap vermedi işleme ve o andan itibaren telefonda görüntü hiç gelmedi, kurtarma tuşlarını denedim telefon sadece titriyordu başka bir şey yoktu yine, ertesi gün artık titremedide hiç bir şeye yanıt vermiyor telefon, tek yanıt verdiği şey şarj kablosunu taktığım zaman sağ üstte kırmızı ışık bir süreliğine yanıyor sonra tekrar sönüyor.Ne yapabilirim yada nasıl yaptırabilirim? Servise göndermek istemiyorum, servise göndermeden kurtarabileceğim bir yol var mı ? Yardım edebilirseniz çok mutlu olurum .

ProRat`

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Bootloader kilidi açık değilse; PC Companion'dan onarın. Açık ise Flashtool'dan orjinal 4.0.4 Romunu Flashlamayı dene.

Kernel yüklerken; yüklü olan rom ile uyumlu olup, olmadığına dikkat edeceksiniz.

asil455

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bootloader kilidi açık ancak orjinal romu flashtool ile flashlarken açma tuşu + ses kısmaya bastığım zaman yine hiçbir tepki yok

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Arkadaşlar başlıktaki gibi cm 9'a ait boot.img flashlarken telefon olması gerektiği gibi cevap vermedi işleme ve o andan itibaren telefonda görüntü hiç gelmedi, kurtarma tuşlarını denedim telefon sadece titriyordu başka bir şey yoktu yine, ertesi gün artık titremedide hiç bir şeye yanıt vermiyor telefon, tek yanıt verdiği şey şarj kablosunu taktığım zaman sağ üstte kırmızı ışık bir süreliğine yanıyor sonra tekrar sönüyor.Ne yapabilirim yada nasıl yaptırabilirim? Servise göndermek istemiyorum, servise göndermeden kurtarabileceğim bir yol var mı ? Yardım edebilirseniz çok mutlu olurum .

sanırım bootloader kilidini açmadan boot.img dosyasını yükledin :)

telefonu şarja tak yaklaşık 10 saat kadar durduktan sonra yeşil ışık yanacak. telefonu açmaya çalışmadan ister onarma yap istersende bootloaderi aç işlemlere devam et :)

asil455

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sanırım bootloader kilidini açmadan boot.img dosyasını yükledin :)

telefonu şarja tak yaklaşık 10 saat kadar durduktan sonra yeşil ışık yanacak. telefonu açmaya çalışmadan ister onarma yap istersende bootloaderi aç işlemlere devam et :)

Bootloader kilidi açıktı işlemi yapmadan önce kontrol etmiştim hatta, telefonu şarja taktığım zaman kırmızı ışık yanıyo bir süre sonra sönüyor yeşil ışığı hiç görmedim :/ sonynin kurtarma programınıda yükleyip denedim ama hata verdi izinsiz yazılımla ilgili bişeyler olduğundan yüklenemedi dedi tam hatırlamıyorum şuan

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Bootloader kilidi açıktı işlemi yapmadan önce kontrol etmiştim hatta, telefonu şarja taktığım zaman kırmızı ışık yanıyo bir süre sonra sönüyor yeşil ışığı hiç görmedim :/ sonynin kurtarma programınıda yükleyip denedim ama hata verdi izinsiz yazılımla ilgili bişeyler olduğundan yüklenemedi dedi tam hatırlamıyorum şuan

sony programı hata verdiyse bl açıktır o zaman. flashtool ile stock romu yüklemeyi dene

asil455

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kerneli yüklerken hangi rom yüklüydü?
kernel yüklemedim hiç, bootloader kilidini açtım telefon rootluydu stock rom üstüne cm rom yüklemeye çalışıyordum. kernel modeli 6.1.1.b.1.54 idi

ProRat`

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Sağolun en azından ilgilendiğiniz için bide CWM nasıl giriyoruz?

Telefon açılırken SONY yazısına gelince durmadan ses kısmaya basıcaksın.

veya Tekrar Flashtool'dan orjinal yazılımı kurmaya çalış.

asil455

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Telefon açılırken SONY yazısına gelince durmadan ses kısmaya basıcaksın.

veya Tekrar Flashtool'dan orjinal yazılımı kurmaya çalış.
Sony yazısına ulaşabilsem halledicem ama işte sorun orda teşekkürler yinede :)

asil455

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Başka bilgisi olan yok mu ?:/

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
tam olarak sorunu anlat yardımcı olabilecekmiyiz bakalm

- - - Mesaj Güncellendi - - -

titriyordu artık titremiyor demişsin muhtemelen şarjı bitti, bikaç saat şarjda bıraktınmı
[MENTION=378768]asil455[/MENTION]

asil455

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tam olarak sorunu anlat yardımcı olabilecekmiyiz bakalm

- - - Mesaj Güncellendi - - -

titriyordu artık titremiyor demişsin muhtemelen şarjı bitti, bikaç saat şarjda bıraktınmı
@asil455
Bütün gece bırakmıştım bir gün önce ancak yine aynı, şarja taktığım zaman kırmızı ışık 20 saniye kadar yanıyor sonra tekrar sönüyor

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
Anladim, boot kısmı kitlenmiş cihazin kernel calismiyor yada hic yok. flashtool ile stock romu flashlamayi dene muhtemelen görecektir. Forumda ve internette anlatimi mevcut zaten flashtoolda yemezse evde yapabilecegin baska bisey yok malesef

asil455

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Flashtoolda nafile :/ servise göndersem başka bi sebeple garanti kapsamında yapmazlar herhalde?

Villager

Asistan
Reaksiyon puanı
3
o durumda flashtool ile olması gerekir. flashtool ile flashlama işlemini doğru yaptığınızdan emin misiniz.. ?

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
bootloader cozlamadıysa flashtool olması lazım ki bootloader bozulmuşsa servis para ister her türlü.

asil455

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
o durumda flashtool ile olması gerekir. flashtool ile flashlama işlemini doğru yaptığınızdan emin misiniz.. ?
Şöyle anlatıyım flash toolda flash'a basıp telefondanda ses kısmayla birlikte pcye bağlıyoruz ya öyle yaptığım zaman telefondaki kırmızı ışığın yeşile dönmesi gerekip flashlaması gerekiyor ancak ben öyle bağladığımda telefon kırmızı ışıkta sabit kalıyor hiç tepki vermiyor ve doğal olarak programda telefonu görüp flashlayamıyor

mephistozcn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sanırım soft-brick olmuş telefonun.
şu adımları denermisin.
- flashtool ile stock 4.0.4 ftf dosyasını seç (telefonu bağlamadan)
elinde yoksa burdan indir http://d-h.st/432
- "Preparing files for flashing" yazısından sonra telefonu bağla uyarısı çıkınca telefonu bağla. flaslayıp düzelmesi lazım.
- flash aborted hatası verirse şuradaki yöntemleri deneyebilirsin. http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1849170

asil455

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sanırım soft-brick olmuş telefonun.
şu adımları denermisin.
- flashtool ile stock 4.0.4 ftf dosyasını seç (telefonu bağlamadan)
elinde yoksa burdan indir http://d-h.st/432
- "Preparing files for flashing" yazısından sonra telefonu bağla uyarısı çıkınca telefonu bağla. flaslayıp düzelmesi lazım.
- flash aborted hatası verirse şuradaki yöntemleri deneyebilirsin. http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1849170
Yukardaki mesajda anlattığım gibi telefon hiç bi şekilde flash olmuyor yada program telefonu görmüyor doğal olarak aborted hatası veya herhangi birşey alamıyorum programdan. Flashta atamıyorum bununla beraber

Villager

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Şöyle anlatıyım flash toolda flash'a basıp telefondanda ses kısmayla birlikte pcye bağlıyoruz ya öyle yaptığım zaman telefondaki kırmızı ışığın yeşile dönmesi gerekip flashlaması gerekiyor ancak ben öyle bağladığımda telefon kırmızı ışıkta sabit kalıyor hiç tepki vermiyor ve doğal olarak programda telefonu görüp flashlayamıyor
hız aşırtmay falan yaptı isen aha önce yanmış olabilir cihaz. ya da önceki postlarda denildiği gibi bootloader gitmiş olabilir. servis ücret dahilinde yapar..

asil455

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hız aşırtmay falan yaptı isen aha önce yanmış olabilir cihaz. ya da önceki postlarda denildiği gibi bootloader gitmiş olabilir. servis ücret dahilinde yapar..
Servise verdim bugün bakalım 7-10 gün içerisinde belli olucak nasıl olcağı

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ücret aldılarmı almadıysalar içim rahatlayacak valla bende yolladım

S

SDN Okuru

SDN Okuru
telefon full brick olmuş aynısı benim başımada geldi garanti kapsamında olmadığından servis 50 tl para istedi

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar sony xperia u var elimde, telefon güncelleme yaparke sajı bitmiş üzernde cwm rom fln yk orjinal yazılımı var . şu an telefonu açtığımda bütün programlar hata verip tek tek kapanıyor. usb hata ayıklama moduna alamıyorum aklıma orjinal programını flashlamak geldi fakat hata ayıklama modunu açamadığı için tepk yok lütfen yardım edin neler yapabilirim