Xperia S Root Yapma - Bootloader Unlock - CWM - Rom yükleme

gnsbzmicn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hocam sizde cm10 kullanıyorsunuz bu ahize sesi cok düsük kısıyorum sonuna kadar aynı acıyorum yine aynı hic degismiyor konustuklarımı hix duymuyorum nerdeyse :S varmı bir cözümü ?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar merhaba ben bootloader kilidini kaldırmadan cm 10 yüklemiştim bugün flashtools dan custom rom yüklemek istedim ançak hata verdi kabloyu çıkarttım tekrar denemek için ançak şuan açma tuşuna basıyorum işlem yapmıyor ne ses açma tuşu nede ses kısma tuşu ile basılı tutup bağlayabiliyorum. basılı tutunca ışıklar yanmıyor ve bilgsayar mtp aygıtı yüklendi diyor başka da işlem yapamıyorum telefon gitti mi şimdi :) faturası yok ama netcell den di galiba garanti belgesi var kaşesiz onunla işlem yaptırabilir miyim ?

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Suan Flashlandı Cıhazı Acıp Ondan Sonra Mı Runme Bat Fln Yapacam ?
aynen :) ama usb hata ayıklanmasını açmayı unutma :)

Hocam sizde cm10 kullanıyorsunuz bu ahize sesi cok düsük kısıyorum sonuna kadar aynı acıyorum yine aynı hic degismiyor konustuklarımı hix duymuyorum nerdeyse :S varmı bir cözümü ?
ben stock rom kullanıyorum şuan :) cm10 202 yi mi yüklemiştin?

Arkadaşlar merhaba ben bootloader kilidini kaldırmadan cm 10 yüklemiştim bugün flashtools dan custom rom yüklemek istedim ançak hata verdi kabloyu çıkarttım tekrar denemek için ançak şuan açma tuşuna basıyorum işlem yapmıyor ne ses açma tuşu nede ses kısma tuşu ile basılı tutup bağlayabiliyorum. basılı tutunca ışıklar yanmıyor ve bilgsayar mtp aygıtı yüklendi diyor başka da işlem yapamıyorum telefon gitti mi şimdi :) faturası yok ama netcell den di galiba garanti belgesi var kaşesiz onunla işlem yaptırabilir miyim ?
sanırım brick olmuş telefon :) pc companion ile onarma yapmayı denedin mi? garanti belgesine bile gerek yok imei den anlaşılıyor zaten garantisi varsa :)

Crallizm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=130683]android3[/MENTION] Kardes Cok Tsk Ederım Sayende Cozebıldım Rootu :) Yanlız Soyle Bı Sorunum Var Rootladıktan Sonra Tlf Goze Carpar Bı Sekılde Agırlasma Olustu Menuler Arasında Gecıs Yaparken Normal Kullanırken Fln Buna Bı Cozumun Varmı Acaba ?

gnsbzmicn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
aynen :) ama usb hata ayıklanmasını açmayı unutma :)

ben stock rom kullanıyorum şuan :) cm10 202 yi mi yüklemiştin?

sanırım brick olmuş telefon :) pc companion ile onarma yapmayı denedin mi? garanti belgesine bile gerek yok imei den anlaşılıyor zaten garantisi varsa :)

203 yuklu suan cok memnunum ama bu ahize cok kisik karsidakini duyamiyorum :\

Crallizm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=130683]android3[/MENTION] Ögrenmek Istedıgım Bısı Var Sımdı Ben Tlfnu Rootladım Ve Bootloader Kılıdını'de Actım Ve JellyBean De Yuklemek Istıyorum Bunun Bı Zararı Fln Olurmu Sence Veya Kapatmam Fln Gereken Bısıler Varmı ? Bılen Arkadaslarda Fıkır Verse Sevınırım :)

Crallizm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben şuan pes etmiş durumdayım 4.1.2 ye kadar daha da bir şey yapmam
Bir bağlayamadım şu telefonu flashtool a
Kardes Bız Dun Gece @android3 Le Cozduk O Olayı. Telefonu Usb Den Cekıp Kapatıp Tekrar Baglıyosun Ya Orda Ses Acma Tusu Yerıne Ses Kapatma Tusuna Basmamız Lazımmıs Ben Dun Gece Rootladım Tlfnu @andorid3 Sayesınde :D

elifednah

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kardes Bız Dun Gece @android3 Le Cozduk O Olayı. Telefonu Usb Den Cekıp Kapatıp Tekrar Baglıyosun Ya Orda Ses Acma Tusu Yerıne Ses Kapatma Tusuna Basmamız Lazımmıs Ben Dun Gece Rootladım Tlfnu @andorid3 Sayesınde :D

Flashtool u açıyorum yıldırım a basıyorum .ftf yi seçiyorum bu arada 6.1.A.2.50 var bende dosyalar hazırlanıyor diyor sonra telefonu kapalı olarak takın diyor sonra kabloyu takıyorum ve ses kısma tuşuna basıyorum yeşil renk çıkıyor ama sonra bir şeyler oluyor device disconnection yazıyor
Birde bu işlemler sırasında telefonun brick olma ihtimali var mı olmadı bir yer söyleyin yaptırıyım

Birde flashtool başta bir şey seçtiriyor iki seçenek neyi seçiyorsunuz

Crallizm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Flashtool u açıyorum yıldırım a basıyorum .ftf yi seçiyorum bu arada 6.1.A.2.50 var bende dosyalar hazırlanıyor diyor sonra telefonu kapalı olarak takın diyor sonra kabloyu takıyorum ve ses kısma tuşuna basıyorum yeşil renk çıkıyor ama sonra bir şeyler oluyor device disconnection yazıyor
Birde bu işlemler sırasında telefonun brick olma ihtimali var mı olmadı bir yer söyleyin yaptırıyım

Brick Olma Hakkında Bısı Dıyemem Malesef Kı Cunku Emın Degılım.
http://www.4shared.com/get/1MTp5STZ/...61A245_CZ.html Ben Dun Gece Bunu Indırım .55 Olan Surumumu .45 Indırıp Rootladım. Cıhazı Flashtool'a Baglayıp Tlf Kapatma Fln Penceresı Gelınce Usb Yı Cektım Tlfnu Kapatıp 15-20 Sn Ye Bekledım Bu Defa Ses Kısma Tusunu Basılı Tutarak Usb Yı Tekrar Taktım Oldu Sende de Olması Lazım Bence Bu Sekılde.

elifednah

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
http://www.4shared.com/get/1MTp5STZ/...61A245_CZ.html Ben Dun Gece Bunu Indırım .55 Olan Surumumu .45 Indırıp Rootladım. Cıhazı Flashtool'a Baglayıp Tlf Kapatma Fln Penceresı Gelınce Usb Yı Cektım Tlfnu Kapatıp 15-20 Sn Ye Bekledım Bu Defa Ses Kısma Tusunu Basılı Tutarak Usb Yı Tekrar Taktım Oldu Sende de Olması Lazım Bence Bu Sekılde.
O zaman telefon baştan beri takılı pc ye o ekran gelince yapıyoruz. 50 de root oluyor dimi şimdi denesem mi denemesem mi kararsız kaldım korkuyorum açıkçası

O zaman telefon baştan beri takılı pc ye o ekran gelince yapıyoruz. 50 de root oluyor dimi şimdi denesem mi denemesem mi kararsız kaldım korkuyorum açıkçası

Crallizm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=321394]elifednah[/MENTION] .50 De Olup Olmadıgını Inan Bende Bılmıyorum Kardes Yanlıs Bılgı Vermım Sana. Evet Tlfnu Pc Ye Bagla PcCompanıon Kurulsun Ondan Sonra Tlf Pc Ye Baglıyken Flashtool'u Calıstır Verdıgım .45 ftf Yı Indır Onu Flashla Tlf'nu Cıkar Tekrar Bagla Ekranı Gelınce Usb Yı Cıkar Tlfnu Kapat 15-20 Sanıye Bekle Ve Ses Kapatma Tusunu Basılı Tutarak Tekrar Bagla Otomatık Flashlaması Lazım. Ama Unutma Ses Acma Degıl Ses Kısma Tusunu Basılı Tutucan. [MENTION=62365]Android[/MENTION] Sayesınde Ben Dun Gece Bu Yolu Izleyerek Cozdum Kardes.

elifednah

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=321394]elifednah[/MENTION] .50 De Olup Olmadıgını Inan Bende Bılmıyorum Kardes Yanlıs Bılgı Vermım Sana. Evet Tlfnu Pc Ye Bagla PcCompanıon Kurulsun Ondan Sonra Tlf Pc Ye Baglıyken Flashtool'u Calıstır Verdıgım .45 ftf Yı Indır Onu Flashla Tlf'nu Cıkar Tekrar Bagla Ekranı Gelınce Usb Yı Cıkar Tlfnu Kapat 15-20 Sanıye Bekle Ve Ses Kapatma Tusunu Basılı Tutarak Tekrar Bagla Otomatık Flashlaması Lazım. Ama Unutma Ses Acma Degıl Ses Kısma Tusunu Basılı Tutucan. [MENTION=62365]Android[/MENTION] Sayesınde Ben Dun Gece Bu Yolu Izleyerek Cozdum Kardes.
Kusura bakma baya gitmiş haberin yoktu o kadar yazdığımı android3 arkadaşım şu brick konusuna da bir açıklık getirirse o zaman denemeye kararlı olucam

Crallizm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=321394]elifednah[/MENTION] Sorun Deıl Kardes. Bende [MENTION=130683]android3[/MENTION] u Beklıyorum Cm10 Yukluycem Tlf Rootladım Bootlader Actım Bakalım Bunların Ustune Dırekmen Kurmalımıyım Yoksa Bunları Kapatmam Fln Lazım Mı Dıye.

elifednah

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=321394]elifednah[/MENTION] Sorun Deıl Kardes. Bende [MENTION=130683]android3[/MENTION] u Beklıyorum Cm10 Yukluycem Tlf Rootladım Bootlader Actım Bakalım Bunların Ustune Dırekmen Kurmalımıyım Yoksa Bunları Kapatmam Fln Lazım Mı Dıye.
Rom için bootloder açık olması lazım cwm ye gitmek için de zaten root lazım

Crallizm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=321394]elifednah[/MENTION] Pekı Sence Hangısını Yuklemelıyım Cm9.1 Mı Yoksa Cm10 Mu Bunda Kararsız Kaldım. @gnsbzmicn Bu Arkadas Bı Ses Sorunundan Fln Bahsetmıs Orda Tereddutte Kaldım Dıye @android3 'e Sormak Istedım Sence ?

gnsbzmicn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
cm10 cok stabil dun geceden beri kullaniyorum sorunu belirteyim benim icn olan sorun konusurken ses cok az geliyor ama eminim cozumu vardir.birde alttaki led bar ekrana dokununca bile yaniyor buda sarji olimsuz etkiler bence.203 den dolayidir belki bu sorunlar bilemicem 202 mi kursam diye dusunuyorum ama android3 un cevabini bekliyim bu sorunlar 202 dede var mi diye. artilari ise kameradaki odaklama sorunu yok denecek kadar az.telwfon ayri bir hizlandi.ayrica kisiler,mesajlar menusu cok hosuma gitti.en guzeli arti program yuklemeden ana ektan,ust bildirim cibugunu filan ozellestirebiliyorsun.

elifednah

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=321394]elifednah[/MENTION] Pekı Sence Hangısını Yuklemelıyım Cm9.1 Mı Yoksa Cm10 Mu Bunda Kararsız Kaldım. @gnsbzmicn Bu Arkadas Bı Ses Sorunundan Fln Bahsetmıs Orda Tereddutte Kaldım Dıye @android3 'e Sormak Istedım Sence ?
Ben rom olayını anlamış değilim ama ben olsam cm 9 kurardım çünkü basit bir neden ama cm10 da nexus tarzı olmuş ve arka kısım siyah renk olduğundan ben olsam yapmazdım ama hangisi daha stabil ve kullanışlıysa onu kur yani

Crallizm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@gnsbzmicn Bende Dun Senın Yazdıklarından Sonra Durdum Zaten. Görsel Olarak Guzel Gorunum Var 203 De Ama Gorunumden Zıyade Islevı Onemlı Benım Icın Bıraz. Umarım [MENTION=75504]adn[/MENTION]roid3 Erken Cevaplarda Hangısını Yukleyecegımı Tam Kararlastırırım :)

Ben rom olayını anlamış değilim ama ben olsam cm 9 kurardım çünkü basit bir neden ama cm10 da nexus tarzı olmuş ve arka kısım siyah renk olduğundan ben olsam yapmazdım ama hangisi daha stabil ve kullanışlıysa onu kur yani

Iste Bende Hangısının Daha Stabıl Ve Daha Kullanıslı Oldugunu Bılmedıgım Icın Fıkır Almak Istıyorum :/

elifednah

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@gnsbzmicn Bende Dun Senın Yazdıklarından Sonra Durdum Zaten. Görsel Olarak Guzel Gorunum Var 203 De Ama Gorunumden Zıyade Islevı Onemlı Benım Icın Bıraz. Umarım [MENTION=75504]adn[/MENTION]roid3 Erken Cevaplarda Hangısını Yukleyecegımı Tam Kararlastırırım :)

Iste Bende Hangısının Daha Stabıl Ve Daha Kullanıslı Oldugunu Bılmedıgım Icın Fıkır Almak Istıyorum :/
Acelen yoksa tabiki bekle arkadaşım bende beklicem ne yapıyım diye şu brick olma ihtimali için

patientia

Profesör
Reaksiyon puanı
2
@gnsbzmicn Bende Dun Senın Yazdıklarından Sonra Durdum Zaten. Görsel Olarak Guzel Gorunum Var 203 De Ama Gorunumden Zıyade Islevı Onemlı Benım Icın Bıraz. Umarım @adnroid3 Erken Cevaplarda Hangısını Yukleyecegımı Tam Kararlastırırım :)

Custom Rom'lar arasında en stabil ve en kullanışlı olanı Cyanogenmod Romlarıdır yani CM ve şimdilik Xperia S için Android 4.1.2 romu var yani CM 10 romu . Zaten bu romu kurdugunuzda stock rom ile arasındaki farkı görebilirsiniz pil ömrü gittikçe artmaktadır.Ben de android3 ün öğrencisiyim anlarım yani :P :)
Bu arada root yapıp bootloaderı açmışsan bir tek rom dosyaları ve gapps (google appsgmail,google play store vb.) dosyalarını telefona atman kalmış.Bu dosyaları telefonun bilindik bir klasörüne atarak rom kurabilirsin.CWM(yani recovery mode) dan rom dosyalarını ve gapps ı kurarak yükleyebilirsin.Ancak android3 ün belirttigi temizlik işlemlerini uyguladıktan sonra :)

Crallizm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=283626]patientia[/MENTION] Aslında Aklımdakı Esas Srn Yukarıdada Yazdıgım Gıbı @gnsbzmicn Arkadasın Yasadıgı Srn Acaba Bende Oyle Bı Sorun Yasarmıyım Tereddutte Kaldıgım Nokta O. Cunku Bendekı Romda 203 :/
[MENTION=283626]patientia[/MENTION] Temızlık Islemlerı Derken Ilk Sayfada Anlatmıs Oldugu Gıbı Deılmı Farklı Bı Yol Fln Degıl Dımı ?

patientia

Profesör
Reaksiyon puanı
2

2 seçenekten flashmode seçili oluyor zaten oraya dokunmuyorsunuz . Siz telefonu açık bir şekilde bağlı iken flashtoolu acın işlemleri yaptıktan sonra uyarı gelicek zaten telefonu kapatın ses kısma tuşuna basılı tutarak takın kabloyu yeşil ışık yanınca hemen bırakın bırakmazsanız telefon acılır.Zaten ondan sonra işlemleri otomatik olarak gerçekleştirir.

@patientia Aslında Aklımdakı Esas Srn Yukarıdada Yazdıgım Gıbı @gnsbzmicn Arkadasın Yasadıgı Srn Acaba Bende Oyle Bı Sorun Yasarmıyım Tereddutte Kaldıgım Nokta O. Cunku Bendekı Romda 203 :/
@patientia Temızlık Islemlerı Derken Ilk Sayfada Anlatmıs Oldugu Gıbı Deılmı Farklı Bı Yol Fln Degıl Dımı ?
Farklı bir yol değil oradaki işlemlerin aynısı temizlik işlemlerini yaptıktan sonra romu kurup reboot attıktan sonra tekrar cwm ekranına gelip gappsı kurucaksınız.Valla bende 203 sorumunu kurdum ancak ses kısıktı fakat duyulmayacak kadar degildi başka bir sorun da yoktu.
Kamera vb gayet iyi çalışıyordu :)

Crallizm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=283626]patientia[/MENTION] Pekı Ses Icın Yapılabılıcek Bı Cozum Yontemı Fln Olurmu ? Ben Sımdı 203 Kurcam Varsa Onuda Gerceklestıreyım Bı Kereden ?

Crallizm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
14. Advanced a tıklayın ardından Wipe Dalvik Cache e tıklayın ve Yes i seçin
15. Wipe Battery Stats ı seçin ve Yes e tıklayın Wipe Batter Stats Advanced Menude Gorunmuyor :/ Rom Yukleme Islemıne Sıfırdan Nasıl Baslayabılırım Tekrar Hemen Baksan Sevınırım

Crallizm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=130683]android3[/MENTION] Kardesım Ben Rom'u Fln Anlatmıs Oldugun Gıbı Harfı Harfıne Kurdum Gapps'ıda Kurdum Ama Klavye Calısmıyor Ve Ana Ekrana Donme Tusu Islem Gormuyor Basıldıgında Tıtreme Var Ama Donus Islemını Yapmıyor Yardımcı Olsan :S
[MENTION=130683]android3[/MENTION] Sımdı Bı Sorun Daha Cıktı Tlf La Kımseyle Konusmamama Ragmen Dıger Tlf'numla Aradıgımda Mesgul Gorunuyor :S

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
@android3 Kardesım Ben Rom'u Fln Anlatmıs Oldugun Gıbı Harfı Harfıne Kurdum Gapps'ıda Kurdum Ama Klavye Calısmıyor Ve Ana Ekrana Donme Tusu Islem Gormuyor Basıldıgında Tıtreme Var Ama Donus Islemını Yapmıyor Yardımcı Olsan :S
@android3 Sımdı Bı Sorun Daha Cıktı Tlf La Kımseyle Konusmamama Ragmen Dıger Tlf'numla Aradıgımda Mesgul Gorunuyor :S

cm10 da 15. Wipe Battery Stats kısmı yok. bu bir sorun oluşturmaz :)
birde cm10 daha beta aşamasında olduğu için bazı sorunlar yaşayabilirsiniz. bence cm9 kurun. cm9 daha stabildir.
ben şuan stock rom kullandığım için cm romlarındaki yeni sorunları bilmiyorum malesef :)
[MENTION=283626]patientia[/MENTION] gözlerim sulandı valla :D