Xperia arc s için jelly bean rom yüklemek için yardım istiyorum

kadirduru

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar merhabalar yalanci bahar isimli kullanıcının anlatımıyla telefonumu rootladım ve cwm yükledim sorunsuzca. çok teşekkür ediyorum kendisine şu anda xda.da bir jelly bean romu var v6. stabil sürüm olan onu yüklemek istiyorum yardımcı olursanız sevinirim... hiç rom yüklemedim xperia ya ama daha önceki telefonlarıma yüklemiştim.. sizden ricam bana detaylı bir şekilde nasıl rom yüklenir yardımcı olmanızdır.. şimdiden teşekkr ederim hepinize.. iyi geceler.....

kadirduru

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
pekala rom dosyasının içerisinde zipten çıkardığımda iki tane dosya çıkıyor 1ncisi boot_v06.img dosyası 2ncisi ise yine zipli.rom dosyası ikisini de ana dizine mi atacağım ?yoksa hazırsak başlayalım artık :)
1. indirdiğiniz romu açın ve içindeki Boot.imgdosyasını masaüstüne kopyalayın.
2. indirdiğiniz Rom ve Google uygulamalarıdosyalarını telefonunuza kopyalayın. (zip ten çıkarmadan)
3. daha önce indirdiğimiz SE Bootloader_Unlocking_Relocking.exeuygulamasını açalım
4. Select Type of Flash kısmından Fastboot u seçin
5. Select IMG or SIN file to Flash ın yanındakibeyaz boşluğa çift tıklayın
6. açılan pencerede masaüstüne kopyaladığımızBoot.img dosyasını bulup seçin
7. Flash a tıklayın
8. Telefonu kapatın ve 30 sn bekleyin. Ses Açma (yukarı) tuşuna basılı tutup usb kablosunu bağlayın
9. Alttaki kutucukta yazılar çıkınca (finished) işlem tamamdır. kabloyu çıkartın
bu kısım önemli azıcık hızlı olmanız lazım eliniz Ses Açma (yukarı) tuşu üzerinde hazır beklesin ama basmayın :)

bu yukarıdaki adımları yapmayacak mıyım çünkü bu roma ait baseband v77 _global.ftf dosyası var onunla root işlemi yaparken ki gibi yapılmayacak mı???

[h=2]Bootloader Unlock yapmak gerekmiyor mu romu yüklemeden önce..sana zahmet sırasıyla yapmam gerekenleri yazarmsın gerçekten bu forum çok güzel sizlerinde yararlı bilgileriyle forumda devamlı aktif olacağım.[/h]

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
[MENTION=334662]kadirduru[/MENTION] boot_v06.img dosyası fastboot ile yüklenecek. yani o konuda anlattığım SE Bootloader programı ile boot.img yüklemesi gibi.

ayrıca bootloader açık yada kapalı mı olacak bilmiyorum bunun için yüklediğin roma bakmak lazım. romu indirdiğin sitenin linkini ver bi bakayım istersen?

kadirduru

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1979829

link budur.. bu linke göre yapmam gerekenleri yazarsın artık.. çok saol kardeş bu arada

- - - Mesaj Güncellendi - - -

link budur.. bu linke göre yapmam gerekenleri yazarsın artık.. çok saol kardeş bu arada

bu arada önerebileceğin stabil ve hızlı bir rom varsa onu da yükleriz hele bi şunu yükleyelim de :o)

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841

rom CM tabanlı olduğu için bootloader kilidini açman gerekiyor.
ayrıca romu yüklemeden önce Stock ROM veya BASEBAND V77 yükleyin diyor. yani işlemleri sıralarsak
1.stock romu indir flashtool ile yükle
2.romu indir telefona kopyala
3.boot_v06.img dosyasını fastboot ta yükle (benim konudaki SE bootloader programı ile de yükleyebilirsin.)
4.cwm menüsüne girip wipe leri yap ve romu yükle.

ayrıca arc s için en hızlı rom Ultimate HD sanırım :)

kadirduru

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
1. stok romu yüklerken dosyayı flashtoolun firmware dosyasına koyacağız deil mi oradan flash mode yaparak yükleyeceğiz..
2. stock romu yüklemeden sadece basebandı yüklesekte oluyor yani sonucta bende orjinal stok rom var ya !!!
3.se bootloader programı ile yapmaya çalıştm ama olmadı unlock kodu girdim img.dosyasını gösterdim flash dedim telefonu kapadım 30 sn bekledim ardından telefonu ses yükseltme tuşuna basılı tutarak taktım yeşil ışık yandı ama program hiç bir şekilde çalışmadı.xp kullanıyorum ondan olabilir mi...

ultimate hd hızlı demişsinde sitede download linklerini göremedim bu nasıl yüklenir ki sayende rom yklemesini de öğreniyorum xperia için ellerin dert görmesin kardeşim.

kadirduru

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
cevabını bekliyorum arkadaşım.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
1. stok romu yüklerken dosyayı flashtoolun firmware dosyasına koyacağız deil mi oradan flash mode yaparak yükleyeceğiz..
2. stock romu yüklemeden sadece basebandı yüklesekte oluyor yani sonucta bende orjinal stok rom var ya !!!
3.se bootloader programı ile yapmaya çalıştm ama olmadı unlock kodu girdim img.dosyasını gösterdim flash dedim telefonu kapadım 30 sn bekledim ardından telefonu ses yükseltme tuşuna basılı tutarak taktım yeşil ışık yandı ama program hiç bir şekilde çalışmadı.xp kullanıyorum ondan olabilir mi...

ultimate hd hızlı demişsinde sitede download linklerini göremedim bu nasıl yüklenir ki sayende rom yklemesini de öğreniyorum xperia için ellerin dert görmesin kardeşim.

1. firmware klasörüne atarsan program direk görür ama istersen masaüstünden filanda gösterip yükleyebilirsin. yıldırım ikonuna tıklayıp Flashmode seçip telefonu bağla dediğinde Ses Kısma tuşuna basıp telefonu kapalı şekilde bağlayacaksın.
2.fark etmez ikisinden birini yükle. stock varsa basebandı yüklesende olur ;)
3.SE bootloader programının içinde flashtool-driver.exe yi çalıştır ve fastboot driverını seç yükle

ayrıca bootloaderi açmadıysan önce bootloaderi aç sonra boot_v06.img dosyasını yükle. yani:
unlock kodu programdaki yere yaz Unlock BL ye tıkla telefonu ses açma tuşuna basıp bağla (telefon kapalı olacak)
sonra Select IMG kısmından boot_v06.img dosyasını seç ve flash a tıklayıp tekrar telefonu ses açma tuşuna basıp bağla
:)