Xperia Arc S , GB stock rom yardım

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Merhaba arkadaşlar,

xperia arc s telefonumu;

rootladım,
bootloader ı unlock ladım,
Kernel'i değiştirdim,
custom rom yükledim.

Şimdi hepsini geriye alıp orjinal gb 2.3.4 stock rom a geri dönmek istiyorum.

Kısaca yapmam gerekenleri özetleyebilir misiniz?

Ayrıca internet erişimimde kısıtlamalar olduğundan arc s için stock gb rom ve stock ics rom larını bulamadım, bilen varsa link atabilir mi?

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
stock 4.0.4

stock 2.3.4

flashtool ile stock romu yükle. ardından bootloaderi kapat :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

[MENTION=142972]tambjk[/MENTION]

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
stock 4.0.4

stock 2.3.4

flashtool ile stock romu yükle. ardından bootloaderi kapat :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

@tambjk

Tşkrler :)

4.1.b.0.587 kerneli yüklü şuan. Bu stock rom'lar ile uyuşmazlık yaşar mı?

Yoksa 2.3 gb için stock kernel mi yüklemeliyim?

Ayrıca ben ileride tekrardan ics custom romlarına dönmeyi düşündüğümden cwm fln silinsin istemiyorum. Bu kernel değişimi cmw ye zarar verir mi?

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Tşkrler :)

4.1.b.0.587 kerneli yüklü şuan. Bu stock rom'lar ile uyuşmazlık yaşar mı?

Yoksa 2.3 gb için stock kernel mi yüklemeliyim?

Ayrıca ben ileride tekrardan ics custom romlarına dönmeyi düşündüğümden cwm fln silinsin istemiyorum. Bu kernel değişimi cmw ye zarar verir mi?

kernel değişirse cwm silinir. ama bunun için endişe etmene gerek yok tekrar cwm yüklemek zor değil :)
eğer bu stock romları yüklersen telefondaki root , cwm filan silinir o yüzden kernel uyuşmazlığı filan sorunu olmaz. eğer yüklemeden önce kerneli dışlarsan kernel yüklenmez ama 2.3 romunda sorun oluşur.

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
kernel değişirse cwm silinir. ama bunun için endişe etmene gerek yok tekrar cwm yüklemek zor değil :)
eğer bu stock romları yüklersen telefondaki root , cwm filan silinir o yüzden kernel uyuşmazlığı filan sorunu olmaz. eğer yüklemeden önce kerneli dışlarsan kernel yüklenmez ama 2.3 romunda sorun oluşur.

Anlayamadığım birkaç nokta oldu :)

Bu stock rom lar yüklendiği taktirde kernel'im de değişir mi? Yoksa eski kernel'imle beraber düzgün bir şekilde çalışırlar mı?

eğer yüklemeden önce kerneli dışlarsan kernel yüklenmez ama 2.3 romunda sorun oluşur.
yüklemeden önde kerneli dışlamak ne demek oluyor ve nasıl yapılıyor :) Daha önce böyle bir seçenek görmedim cmw dw rom yüklerken.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Anlayamadığım birkaç nokta oldu :)

Bu stock rom lar yüklendiği taktirde kernel'im de değişir mi? Yoksa eski kernel'imle beraber düzgün bir şekilde çalışırlar mı?

yüklemeden önde kerneli dışlamak ne demek oluyor ve nasıl yapılıyor :) Daha önce böyle bir seçenek görmedim cmw dw rom yüklerken.

9xUZbqr.jpg

stock rom içerisinde kernel filan barındırdığı için direk yükleme yaparsan telefondaki eski kerneli silip stock kerneli yükler ama resimdeki gibi Exclude kısmındaki kerneli işaretlersen kernel yüklenmez, dışlanır :)

excallburq

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
9xUZbqr.jpg

stock rom içerisinde kernel filan barındırdığı için direk yükleme yaparsan telefondaki eski kerneli silip stock kerneli yükler ama resimdeki gibi Exclude kısmındaki kerneli işaretlersen kernel yüklenmez, dışlanır :)

İyi günler hocam. Benim telefonumda şu an Arc Fusion v4.0 kernel ve Racing Bean v3.1 custom rom yüklü. Gece boyu uğraştım fakat bir türlü orjinal rom yükleyemedim. Sanırım telefon komple gitti. Ne yaptıysam açamadım. İnternetten ICS ile uyumlu kernel bulup flashladım fakat telefon SONY yazısında takılıp kaldı. Tekrardan Racing Bean kurmak zorunda kaldım. Forum sitelerine gece boyu baktım ama hala bir çözüm bulamadım. Acaba sorunun kaynağı bootloader kilidinin açık olmasından dolayı olabilir mi?

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
İyi günler hocam. Benim telefonumda şu an Arc Fusion v4.0 kernel ve Racing Bean v3.1 custom rom yüklü. Gece boyu uğraştım fakat bir türlü orjinal rom yükleyemedim. Sanırım telefon komple gitti. Ne yaptıysam açamadım. İnternetten ICS ile uyumlu kernel bulup flashladım fakat telefon SONY yazısında takılıp kaldı. Tekrardan Racing Bean kurmak zorunda kaldım. Forum sitelerine gece boyu baktım ama hala bir çözüm bulamadım. Acaba sorunun kaynağı bootloader kilidinin açık olmasından dolayı olabilir mi?

geçmiş olsun hocam :)
bootloader kilidinin açık olması stock rom yüklemeye engel değil.
isterseniz bootloader kilidini kapatıp Update Service yada PC Copmanion ile onarma yaparsınız istersenizde bl ile uğraşmadan direk flashtool ile stock romu yükleyebilirsiniz :)
stock rom indirmek için bu siteyi kullanabilirsiniz
http://xperiadownload.cz/index.php/xperiadownload

excallburq

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hocam sıkıntı tam da telefonu flashtool üzerinden flashlamak istediğim zaman çıkıyor. Aşağıdaki bölme geliyorum bir türlü bu bölümü atlamıyor. Daha önce böyle bir sıkıntı yaşamamıştım. Ne orjinal rom yükleyebiliyorum ne de bootloader kilidini kapatabiliyorum. Bu kısım için ne yapmam gerek?

h3yjh.jpg

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Hocam sıkıntı tam da telefonu flashtool üzerinden flashlamak istediğim zaman çıkıyor. Aşağıdaki bölme geliyorum bir türlü bu bölümü atlamıyor. Daha önce böyle bir sıkıntı yaşamamıştım. Ne orjinal rom yükleyebiliyorum ne de bootloader kilidini kapatabiliyorum. Bu kısım için ne yapmam gerek?

işletim sistemin win8 mi? driverları tekrar yüklemeyi dene. birde bu kısımda iken geri tuşuna basılı tutup telefonu bağlıyorsun değil mi? :)

excallburq

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İşletim sistemim win7. Bu işlemi daha önce defalarca yaptım bu bilgisayarda. Her birinde sorunsuz oldu fakat Racing Bean'dan sonra böyle bir sıkıntıyla karşılaştım. Telefonu taktığım zaman flashtool proğramı fastboot modunda cihaz bağlandığını görüyor fakat o şekilde kalıyor

azrail118

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hocam burda yapacağınız tek şey telefon kapalı iken geri tuşuna basılı kalarak telefonu açmak bu kadar basit