Xp Win7 yardım

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
merhaba arkadaşlar ben C yı ve D yı ayırdım sımdı C de Windows Xp D de ise Windows 7 kurmak ıstıyorum ama soyle bı durum var ne C den D ye verı aktarılsın ne D den C ye bunu ayarlayabılır mıyım??

ayrıca windows 7 kurulu olan bolume sadece paraloyla gırılsın ıstıyorum hanı vardırya guvenlı kıpte baslatınca parolalar calısmaz fln bunu kaldırmak ıstıyorum yanı durum/vazıyet ne olursa olsun wındows 7 kurulu olan klasore hıc yonetıcı harıcınde kımsenın gırıp bakmasını verı alıp kullanmasını ıstemıyorum

yardımcı olursanız sevınırım

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Bir noktayı hatırlatmakta fayda var:

Diyelim sistemleri (önce XP sonra Windows 7 olmak üzere) kurdunuz,

XP yi başlattınız:

C:\Windows XP
D:\Windows 7

oldu buraya kadar tamam..

Kapattınız ve başlangıç seçimi ile Windows 7 yi başlattınız.
Göreceğiniz manzara şudur :
C:\Windows 7
D:\Windows XP

Şifreleme yaparken ve sürücüye kilit vururken gözönüne almanız tavsiyesi ile yazdım.
Veri kaybına uğrayıp geri dönülmez yollara girme riskine binaen..

Netice ve tavsiye:
HDD bölümlemesi esnasında 3 ayrı parçaya bölüp, ilk iki bölümü XP+Windows 7 için ve
şifreleyeceğiniz 3. sürücüyü oluşturabilirsiniz.

Şifrelemeiçin de de BitLocker veya truecrypt dışında başka bir araç önerilmez..

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
teşekkurler ben zaten c ye ya da d ye kılıt vurmak ıstemıyorum ben windows 7nın kurulu oldugu yere ( c olur d olur farketmez) oraya kurarak windows 7 ıle ılgılı butun herseyı kıtlemek ıstıyorum (wındows xp den windows 7 nın klasorlerıne ne bısı atılsın ne ordan xpye dosya aktarılsın) benım amacım o

kısacası kısısel bır sıstem olucak sadece bana ozel yetkım olmadan gırılmesı ve dosya aktarımı yasaklancak bu olabılır mı?

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Windows 7 kısmına girilmesini engellemenin yolu truecrypt veya bitlocker ile mümkün.
Şifreyi bilmeyen o bölümü açamaz..Dolayısıyla kopyalama vs. işlemler devredışıdır..

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
şimdi konuyu toparlamak gerekirse

ortada bi şifre var ben bu şifreyi biliyorum windows 7 yı bu sıfreyle acıyorum ıstedıgım ıslemı gerceklestırıyorum (xp den kopyalama ekleme vs.) sonra bılgısayar yenıden baslatılıyo wındows 7 yı şifreyi bilmediginden acamıyo o yuzden xp ye giriyo

xp ye girdiginde windows 7 nın ıcerıgıne bakmak ıstıyo (dosyalarına fln) begenıyo almak ıstıyo bı tanesını ama sıfreyı bılmedıgınden kopyalayamıyo

olay bundan ıbaret dımı?

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
şimdi konuyu toparlamak gerekirse

ortada bi şifre var ben bu şifreyi biliyorum windows 7 yı bu sıfreyle acıyorum ıstedıgım ıslemı gerceklestırıyorum (xp den kopyalama ekleme vs.) sonra bılgısayar yenıden baslatılıyo wındows 7 yı şifreyi bilmediginden acamıyo o yuzden xp ye giriyo

xp ye girdiginde windows 7 nın ıcerıgıne bakmak ıstıyo (dosyalarına fln) begenıyo almak ıstıyo bı tanesını ama sıfreyı bılmedıgınden kopyalayamıyo

olay bundan ıbaret dımı?

Ve daha fazlası...

Windows 7 olan bölümü XP üzerinde iken şifreleyip-açmamız gerekiyor..
Diğer kişilerin XP kullanırken gördükleri Windows 7 bölümü kilitli bir HDD simgesi olacaktır.

Ayrıca, işletim sistemlerinin bios ekranından sonra görüntülenme sürelerini 5 sn. gibi bir zamana indirmek diğer kişilerin Windows 7 yi başlatmalarına küçük bir engel olacaktır.

Gündüz saatlerinde resimli anlatmaya çalışacağım :)

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
ohhh supersın cok tesekkurler gece gece benım bu abzurd konumla ugrastıgın ıcın cok saol ılerde cok cok cok cok ısımı yarıcak bu

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Diğer programlar ve seçenekler XP işletim sisteminde pratikte işe yaramıyor.
Truecyrpt çok karmaşık ve riskleri de beraberinde getiriyor..
Denediğimiz diğer programlar da ya çok ağır kalıyor, ya da istediğimizi karşılamıyor..

Tamamen farklı bir çözüm düşündük :)

• VirtualBox 3.1.2 for Windows hosts x86/amd64
ile Windows 7 yi sanal olarak kullanmak en yakın çözüm..
Kurulumdan sonra oluşan image dosyasının bulunduğu klasörü bir klasör gizleyici ile gizlemek yeterli olacaktır.
Bu durumda yöneticiler dahil kimse klasöre ve Windows 7 ye erişemez..
Daha da ileriye gidersek VirtualBox programının açılışına şifre atayabiliriz..

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
sanal olarak kullanmak derken biraz daha açar mısın? şimdi ben bu programı kuruyorum win7 yi şifreliyomuyum yoksa win7 nin bağlı olduğu belleği mi gizliyorum napıyorum anlamadım :)

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
Bir noktayı hatırlatmakta fayda var:

Diyelim sistemleri (önce XP sonra Windows 7 olmak üzere) kurdunuz,

XP yi başlattınız:

C:\Windows XP
D:\Windows 7

oldu buraya kadar tamam..

Kapattınız ve başlangıç seçimi ile Windows 7 yi başlattınız.
Göreceğiniz manzara şudur :
C:\Windows 7
D:\Windows XP

Şifreleme yaparken ve sürücüye kilit vururken gözönüne almanız tavsiyesi ile yazdım.
Veri kaybına uğrayıp geri dönülmez yollara girme riskine binaen..

Bende windows 7 yi aynı şekilde kurmak istiyorum... Şu anda C/ sürücüsünde xp var. windows 7 yi D/ sürücüsüne kursam ayrıca ben şifrelemeyide düşünmüyorum... Bilgisayarı baştan başlatınca C/7 D/ XP mi olacak?. Peki böyle olunca xp ye bi zarar gelirmi?..

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
Bende windows 7 yi aynı şekilde kurmak istiyorum... Şu anda C/ sürücüsünde xp var. windows 7 yi D/ sürücüsüne kursam ayrıca ben şifrelemeyide düşünmüyorum... Bilgisayarı baştan başlatınca C/7 D/ XP mi olacak?. Peki böyle olunca xp ye bi zarar gelirmi?..
zararı yok diye biliyorum
bilgisayarı baştan başlattığın zaman karşına win7 mi xp mi diye bişi çıkıyo (adı boot secreen di galiba) ordan seçimini yapıyosun
c7 dxp olayı da galiba win7 yi açtığın zaman bilgisayarımda win7 c de gözüküyomuş
xp olarak çalıştırdığında pc yi C xp olarak gözüküyomuş

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
sanal olarak kullanmak derken biraz daha açar mısın? şimdi ben bu programı kuruyorum win7 yi şifreliyomuyum yoksa win7 nin bağlı olduğu belleği mi gizliyorum napıyorum anlamadım :)
Programı kurup, daha sonra sanal olarak Windows 7 kuruyoruz.
Windows 7 DVD veya iso dosyası var ise adım adım kurarız.

:cool:
zararı yok diye biliyorum
bilgisayarı baştan başlattığın zaman karşına win7 mi xp mi diye bişi çıkıyo (adı boot secreen di galiba) ordan seçimini yapıyosun
c7 dxp olayı da galiba win7 yi açtığın zaman bilgisayarımda win7 c de gözüküyomuş
xp olarak çalıştırdığında pc yi C xp olarak gözüküyomuş
:thumbup1: Hiçbir zararı yok...

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
image i var (crackide var :D) yapsammı acaba bu gece :D dur o zmn D de ki cd ye çekilcekleri cekım ondan sonra yaparız :D