Win7 Yüklü Laptop'a XP Kurma Hatası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kanki
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kanki

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba Arkadaşlar

Öncelikle konu başlığını okuyunca biz bu sorunun cevabını yazdık diyebilirsiniz. Lütfen yazıyı sonuna kadar okuyun.

Arçelik marka bir laptop. üzerinde Win7 Starter yüklü. XP Kurmak istedim. Fakat olmadı. Karşılaşılan Sorunlar Şu şekilde.

Bilgisayar Win7 ile kullanıma açık.
Bölümler: C: Win7 yükyü
D: Yeni birim

İlk olarak:
Bilgisayara Xp yüklemek için 'XP Pro SP2' ve 'XP Pro SP3' yüklenmesi denendi. Daha HDD'yi görmeden malüm mavi ekran hatasını verdi. Sorun belliydi. SATA sürücüleri.

İkinci olarak:
Bilgisayara XP yüklemek için '15.12.2009 Güncellemeli XP Pro SP3' ile yükleme yapılmaya çalışıldı. Bu defa HDD bölümleri şu şekilde gözüktü.

Bölümler: C: ImageX Win7RE (6001 MB)
D: Win7 yükyü (Buraya dikkat 'Win7 açıkken burası C:Win7
olarak görünüyordu.)
E: Yeni Birim ( Bu bölümde Win7 açıkken 'D:Yeni Birim'
olarak görünüyordu.

Daha önceden müşteri temsilcisini ( 6-7 defa) aradım. Dos ortamında D: Win7 yüklü bölüme XP kurumunda herhangi bir sorun olmayacağını söylediler.

Kurulumu yaptım. Bilgisayarın D:Win7 bölümünü formatladım. Kurulum tamamlandı. En son XP açılırken tekrar kapanıyor ve Windows Güvenli Kip, wihdows Olağan şekilde Başlasın ekranı geliyordu sürekli.

Daha sonra yeniden formatladım. Bu defa tüm bölümleri sildim. Yeniden bölümleme yaptım. C: ve D: olarak. Kurulum gerçekleşti. Fakat yine her şey bittikten sonra bilgisayar açılmıyor. Kapanıyor, Windows Olağan Olarak Başlat seçeneği geliyor.

Benim Yaşadığım Problem budur.

Sorun Sata Raid sürücüleri olsa HDD bölümlerini görmezdim. İlk İki CD'de olduğu gibi. Sata Raid Sürücü Entegreli CD ile Kurulum Gerçekleşti.
Bu yüzden ACHİ özelliği ile ilgili olduğunu düşünmüyorum. Yine bir ilgisi varsa ACHİ özelliği Bios da yok. Bunu Müşteri temsilcisi de söyledi.

CD sorunlu olabilir diyen arkadaşlar için de CD ile daha önce başka bir Loptop'a kurulum gerçekleştirdim.

Diğer Sorularım ise şunlar:

1. Win7 de Laptop PC Camera driver var fakat kullanımı için program gerekiyor. Camera: USB 2.0 UVC Camera

2. Win7 disk bölümlemeyi nasıl yapabiliriz.

İlginiz ve Yardımlarınız için Şimdiden Teşekkür ediyorum. Saygılar.

.....

samedo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
kardeş diski biçimlendirirken hızlıyı degilde yavaş biçimlendirmeyi uyguladınmı yapmadıysan bide onu dene derim ben kolay gelsin..

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Windows 7'de disk bölümlemeyi Disk Yönetimi'nden yapabilirsin. Bilgisayar'a sağ tıkla, "Yönet" de. Solda aşağıda Disk Yönetimi var. O kısımdan ayarlayabiliyorsun.

Champion78

Profesör
Reaksiyon puanı
43
win 7 üzerinden diski bölümlendirip xp yüklemeye çalışmak problemlere yol açabilir. varsa herhangi bir çalışan linux sürümü bulup, onun yardımıyla komple bölümleri silip yeniden oluşturmanız belki sorunu düzeltebilir. emin olmamakla birlikte belki bilgisayarınızın yeni bir donanımının xp uyumu olmayabilir...

kanki

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar formatlama işlemi NTFS olarak gerçekleşmiştir. hızlı formatlama yapılmamıştır. bu arada ikinci formatlamada tüm bölümler silinmiş HDD tamamen ham hale getirilmiş ondan sonra formatlama gerçekleşmiştir.
Saygılar

kaplan42

Asistan
Reaksiyon puanı
10
sata sürücülü xp cd si oluştur.internetten nasıl yapılacağını öğrenebilirsin.sanırım bu problemini halleder.

erdal750

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
windows7,i nasıl indircem beyle yardımcı

bybilal

Asistan
Reaksiyon puanı
0
çok basit xp kurman.önce netten yada bi şekilde sata sürücüsü entegreli xp cd si bulacaksın sonra normal şekilde format atıp pcnin donanım sayfasından varsa xp sürücüleri yoksa diğer sitelerden driverlerini bulabilirsin.önce aygıtlarının isimlerini not almanı tavsiye ederim.ama win7 xp den daha iyi çalıştığınıda söylemeden geçemicem.modifiye xp ler den indirirsen driver entegreli daha çok işini görür.

---------- saat 15:19 eklendi ---------- önceki mesaj saat 15:13 eklenmişti ----------

win 7 kurarken gelişmiş seçeneklerden diski istediğin şekilde biçimlendirebilirsin.eğer ham birim gözükmezse onuda kurulum bitiminde bilgisayarım sağ tıkta yönet seçeneğinden diskler kısmından yeni birim oluşturabilirsin. Fdisk yaparsan sorun kalmaz win7 entegreli bios diye bişey yok hepsine uyumlu zaten f disk ten sonra hangi işletim sistemini istiyorsan onu kurabilirsin.achi yada satayı devre dışı yada aktif ederek denemeni öneririm.hızlı yada yavaş biçimlendirmede bişeyi değiştirmez.farklı cdler deneyebilirsin.

---------- saat 15:23 eklendi ---------- önceki mesaj saat 15:19 eklenmişti ----------

önceden wista yüklü pc ye format atmak için vistanın boot sectörünü silmek için ufak programlardan kullanırdık buda öyle sanırım win7 boot sectörünü silmen gerekecek sanırım.

---------- saat 15:30 eklendi ---------- önceki mesaj saat 15:23 eklenmişti ----------

C: ImageX Win7RE (6001 MB) bu kısım senin pc nin image si yani yedeği olan kısım pc nde ilerde bi sorun çıkarsa imageden geri yükleme yapman için. biosta o şekil gözükür ama windows ortamında gözükmez.isteğe bağlı olarak dvd ye imagesini yedeklediysen bu kısmıda silebilirsin.

kanki

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
Yanlış biliyorsam düzeltin ama yüklemede sata sürücü sorunu varsa zaten başlangıçta HDD bölümlerini göremeyoruz. ben böyle biliyorum. Ben XP SP3 15.12.2009 sata güncellemeli bir CD ile HDD'yi Önce tamamen ham hale getirdim. Sonra bölümledim ve XP kurulumunu bitirdim. Kurulum bittikten sonra XP yine açılmıyor. Sata sürücüsü ile ilgili olduğunu sanmıyorum.

Fakat bybilal arkadaşımın dediği bir noktayı merak ettim. Boot Sektörünü silmekten bahsetmiş. Biz tam olarak Hdd'yi ham hale getirip tekrar yükleme yapınca HDD de bulunan Win7 boot bölümü silinmiyor mu. eğer silinmiyorsa nasıl silebiliriz.

bybilal

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
Yanlış biliyorsam düzeltin ama yüklemede sata sürücü sorunu varsa zaten başlangıçta HDD bölümlerini göremeyoruz. ben böyle biliyorum. Ben XP SP3 15.12.2009 sata güncellemeli bir CD ile HDD'yi Önce tamamen ham hale getirdim. Sonra bölümledim ve XP kurulumunu bitirdim. Kurulum bittikten sonra XP yine açılmıyor. Sata sürücüsü ile ilgili olduğunu sanmıyorum.

Fakat bybilal arkadaşımın dediği bir noktayı merak ettim. Boot Sektörünü silmekten bahsetmiş. Biz tam olarak Hdd'yi ham hale getirip tekrar yükleme yapınca HDD de bulunan Win7 boot bölümü silinmiyor mu. eğer silinmiyorsa nasıl silebiliriz.

benim önceden karışlaştığım sorundu vista yüklü pc ye xp yüklemeye çalıştığımda komple fdisk yapmama rağmen açılmıyordu sonunda vista yüklü iken http://neosmart.net/dl.php?id=1 bu program yardımıyla “Bootloader” bölümüne gelip “Uninstall the Vista bootloader” ı seçip Apply deyin. Bu kadar. bu işlemden sonra windosw açılmaz ona göre yedeğinizi alın.
bu vista için geçerliydi fakat win7 de böyle birşey başım gelmedi denemekte fayda var.

kanki

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bilgi için çok teşekkür ediyorum. Bunun uygulamasını yapacağım. Bu konuyu özellikle sormamın sebebi bir kaç işletim sistemi bir HDD ye kurulmak istendiği zaman kurulumun eski isşletim sisteminden yeni işletim sistemine göre sıralama yapılarak kurulumun gerçekleşmesi. Önce yeni kurulur sonra eski sistem kurulursa kurulmuş olan eski sistem yeni sistemin boot'unu tanımıyor. O yüzden özellikle sordum.
bu arada arkadaşlar müşteri hizmetleriyle konuştum. AHCİ modu usb flopy disket okuyucu ile kapatılarak sorun çözebilirsiniz dedilir. Fakat dediğim gibi kurulum da sata sürücülerini tanımasa HDD'yi görmezdi. Her iki yöntemi de deneyeceğim. sonucu bildiririm. İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.

bybilal

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bilgi için çok teşekkür ediyorum. Bunun uygulamasını yapacağım. Bu konuyu özellikle sormamın sebebi bir kaç işletim sistemi bir HDD ye kurulmak istendiği zaman kurulumun eski isşletim sisteminden yeni işletim sistemine göre sıralama yapılarak kurulumun gerçekleşmesi. Önce yeni kurulur sonra eski sistem kurulursa kurulmuş olan eski sistem yeni sistemin boot'unu tanımıyor. O yüzden özellikle sordum.
bu arada arkadaşlar müşteri hizmetleriyle konuştum. AHCİ modu usb flopy disket okuyucu ile kapatılarak sorun çözebilirsiniz dedilir. Fakat dediğim gibi kurulum da sata sürücülerini tanımasa HDD'yi görmezdi. Her iki yöntemi de deneyeceğim. sonucu bildiririm. İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.
biosunda disable edebileceğin tüm seçenekleri disable yap.modem ses ethernet vs. hepsi kapalı konumda olsun.o şekilde dene birde.dediğinin bir değişiği pardus işletim sistemini kurarsan sonrasına xp üzerine kesinlikle kuruluyor buda ayrı bir seçenek.linux sistemiyle format atarsanız çok faydasını görürsünüz.

tolgasal

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Win 7 starter zaten XP gibi bir sistem. Madem disk şu anda sıfır konumda disk bölümlemeyi windows kurulum esnasında yapabilirsin. XP ya da 7 farketmez. Bölümleri silip tekrardan oluşturacaksın.

ahmetsu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Hocam ayni sorunu yasiyorum, siz cozebildiniz mi?

ahmetsu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Umarım yaşıyordur.
Sorunuma bildiginiz bi cozum var mi

---- Mesajlar birleştirildi ----

biosunda disable edebileceğin tüm seçenekleri disable yap.modem ses ethernet vs. hepsi kapalı konumda olsun.o şekilde dene birde.dediğinin bir değişiği pardus işletim sistemini kurarsan sonrasına xp üzerine kesinlikle kuruluyor buda ayrı bir seçenek.linux sistemiyle format atarsanız çok faydasını görürsünüz.

Hocam ayni sorunu yasiyorum, pardus'un herhangi bir surumu olur mu, 2007.3 calisan surumuyle denemeyi dusunuyorum

Son düzenleme:

KarinGoo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
21
Senin sorunun ikisini boot kısmında ayırman gerekiyor. İkiye bölünmüş bir harddisk'e 2 ayrı windows kurman için bir takım işlemler yapman gerekiyor. Burada ki link' ten işlemleri yapabilirsiniz. Sorumluluk kabul etmiyoruz. Daha önce yaptım bunu da belirtmiş olayım.