Xp home ile alakalı

acabuco4

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Arkadaşlar ben ram almayı düşünüyorumda,işletim sistemim xp home edition bazıları home edition sadece 2gb ram destekliyor diyorlar,ne derece doğru bu şey? bilgilendirirseniz çok sevinirim,galiba 2gb üstü ram kullanmak için 64 bit işletim sistemi gerekiyor,ama tam emin değilim yardım ltfn

souris

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Xpde 2 değil 3 gb diye biliyorum gerçi home sürümü kullanmadım hep pro kullandım 32 bit o yüzden home de farklı mıdır bilmem ama dedikleri gibi bir limit var ve bu benim bildiğim 3 gb

Rick

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
XP'ye en fazla 4 GB ram takılabilir. Sistem, Program ve hizmetlere 2 GB ayırıyor. Bunu boot.ini ile yapabileceğin bi değişimle yükseltebiliyosun. Sistemsel sorunlar yaşayabilirsin 4 GB taktım 3,5 GB olarak görüyo veya 2 GB olarak performans veriyo gibi. İstisnalardır bunlar.

Gelelim asıl konuya 64 bit işletim sistemi kullanabilmen için donanım kaynaklarının 64 bit özelliğini destekliyo olmalıdır. İşlemcinin, anakartının ve diğer teknik elemanların. Bu sistemde 4 GB ve üstü ram kullanabilirsin. Ve 32 bite oranla daha iyi performans alırsın.