Xp açılışta başlat menüsü yavaş yükleniyor?

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Arkadaşlar 4 gündür bu sorun var çözemedim xp açılıyor başlat çubuğunda birşeye tıklayamıyorum yükleniyor gösteriyor neredeyse 30-40 saniye bunu bekliyorum programda açılmıyor önceden böyle birşey yoktu açılışta çalışan programları da kapattım 2-3 tane program var o da xpnin kendi olan şeyleri.Yardım edin nasıl düzeltirim bu sorunu?

Not:Windows XP Service Pack 3 kullanıyorum.SP3 sp2ye göre daha yavaş diyorlardı ama bende yavaşlık yoktu son hafta başladı bu yavaşlık daha yavaştı da işte birkaç işlemle biraz kısalttım yoksa 1 buçuk 2 dakika bekliyordum.

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
açılışta görev yöneticisini aç. orada işlemciyi meşgul eden programı tespit et bakalım ne kasıyor.

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Açamıyorum ki anca düzeliyor pc o zaman he yanlız bir ara açmıştım wgatray diye birşey vardı açılışta kapatıyordum geliyordu kapatıyordum geliyordu sonra pc düzelince gidiyordu yani tek açılışta böyle yoksa normalden hızlı çalışıyor bilgisayar.

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
açılışta sistemi bir program kasıyor anlaşılan. bunu tespit edip engellemen lazım. güvenli modda açtığın zamanda kasıyor mu? denedin mi?

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Evet güvenli modda kasıyor güvenli modda daha hiç değilse 10 saniye daha az kasıyor sayılır yine de 10 saniye falan bekliyorum 15 saniye.

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
görev yöneticisine ulaşamıyorsun anladığım kadarıyla. herhangi bir update falan yükledin mi? driver güncelleştirme falan?

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Hayır ulaşıyorum da bilgisayar düzeldiğinde eğer açılır açılmaz açmak istersem de kasa kasa açıyor sonra düzeliyor.

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Kardeş o sorun değil yani xpmi illegal yollardan orijinal yaptım ben orijinal kullanıyorum tüm güncelleştirmeler açık sorun yok ama benim dediğim şey niye kasıyor pcyi başlat menüsü 30-40 saniye bekliyorum yüklensin diye önceden pc daha açılmadan başlata tıklıyordum şimdi chromeu açacam başlattaki konumundan tıklayamıyorum xpdeki kum saati kalıyor öyle sonra düzeliyor.

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
ExcelleNt inşalah svchost.exe kasmıyordur. bi kere yaşamıştım deli etti beni. microsoftun sitesinden indirmediğim kalmadı. zor kurtardım paçayı. ama söylediğim gibi, kasan programı bulmadan kurtulmanın tek yolu format'tan geçer. haberin olsun

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Valla bilmiyorum sadece şuanda svchost.exelerden biri 25 mb bellek yiyor diğerleri 5er mb yiyor o kadar.

esma_hatun

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selam
Advanced system care pro 3.3.4 ü dene.Faydası olabilir.Belkide bi virüs veya trojandır.
Veya Başlat/Çalıştır/msconfig ten Başlangıç sekmesini tıklayıp işine gelmeyeni silebilirsin!

merve12

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yaa benmde aynı sorun var ccleaner kullanıyorum çalıştır msconfig olayınıda yaptım nası çözülcek bu kasma bi el atsanız yaa:(....