XFX 5600 XT Siyah Ekran Sorunu

AEGON07

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Merhaba arkadaşlar. 18 gün önce ince hesap üzerinden sistem topladım. Sistemin ekran kartı da konu başlığında belirtiğim gibi xfx 5600 xt. Bilgisayarı ilk açtığımda oyuna girmediğim sürece bir sıkıntı olmuyor istediğim yere girebiliyorum ama oyuna girdiğimde siyah ekranla karşılaşıyorum bilgisayarı yeniden başlatıp girdiğimde ise aynı sorunu yaşamıyorum 5 6 saat aralıksız oyun oynayıp denedim. Sizce ekran kartını iade edip aynı fiyat bandındaki 1660 süpere mi geçmeliyim yoksa bu şekilde devam mı etmeliyim. Ayrıca siyah ekran sorununun çözümü varsa yardımcı olursanız sevinirim.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,614
5600 XT serisinde şuan bu sorun mevcut. Aynı sorun 5700 XT ve 5700 serisinde de vardı ancak bu kartlardaki sorunları giderdiler. 5600 XT daha sonrada çıktığı için, hala bu hatalar ile boğuşuyor. Yakın zamanda bu tarz hataların giderileceğini düşünüyorum ancak uğraşmak istemiyorsanız iade edebilirsiniz.

AEGON07

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
5600 XT serisinde şuan bu sorun mevcut. Aynı sorun 5700 XT ve 5700 serisinde de vardı ancak bu kartlardaki sorunları giderdiler. 5600 XT daha sonrada çıktığı için, hala bu hatalar ile boğuşuyor. Yakın zamanda bu tarz hataların giderileceğini düşünüyorum ancak uğraşmak istemiyorsanız iade edebilirsiniz.
Hocam bide şöyle bi sıkıntım oldu chromedan youtube a girip video izlediğimde ekran kartı kullanım oranı %100 e çıkıyordu videoda kasma oluyordu chrome ayarlarından bişeyi kapattım şuan %3 civarı geziyor ekran kartından kaynaklanan bi sorun mu anlayamadım

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,614
Hocam bide şöyle bi sıkıntım oldu chromedan youtube a girip video izlediğimde ekran kartı kullanım oranı %100 e çıkıyordu videoda kasma oluyordu chrome ayarlarından bişeyi kapattım şuan %3 civarı geziyor ekran kartından kaynaklanan bi sorun mu anlayamadım
Bu kartların Radeon ayarlarında bir seçenek vardı, onu kapatınca baya düzeliyordu. Hangi ayar olduğunu öğrenip geri dönüş sağlayacağım en kısa zamanda.

willkommen

Asistan
Reaksiyon puanı
156
Sürücüden de olabilir. Bende de rx570 var benzer sıkıntılar oluyordu, temiz kurulum yaparak diğer sürücüleri de yükleyip denedim en az 3-4 farklı sürücü denedim en sonunda normale döndü hiçbir sıkıntı yok şuan. Son sürümünü kullanmıyorum.

AEGON07

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Sürücüden de olabilir. Bende de rx570 var benzer sıkıntılar oluyordu, temiz kurulum yaparak diğer sürücüleri de yükleyip denedim en az 3-4 farklı sürücü denedim en sonunda normale döndü hiçbir sıkıntı yok şuan. Son sürümünü kullanmıyorum.
Stabil çalışan sürümü bulmak lazım o zaman
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu kartların Radeon ayarlarında bir seçenek vardı, onu kapatınca baya düzeliyordu. Hangi ayar olduğunu öğrenip geri dönüş sağlayacağım en kısa zamanda.
Tamam hocam eyvallah

aimnil

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
961
Dostum 5600xt ler için yeni bios var, sitesinden indirip kur. Büyük ihtimalle Duzelir

aimnil

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
961
Driver demiyorum bios diyorum??