Xenon far konusu

Özgür Çetin

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar,
İkinci el olarak aldığım bir otomobilde Xenon lamba var. Ama çok memnun değilim. H4 dedikleri türden ve arıza çıkarıp duruyor. Bunların H7 versiyonları da var deniyor.

Xenon farları söküp eskiye dönmeyi bile düşünüyorum. Siz ne önerirsiniz? Tecrübesi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim.

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Bende xenon far yok. ancak xenon gibi beyaz ışık veren 100w lık normal ampuller var onlardan aldım. kim görse "abi sen de xenon yapmışsın" diyor :) Normal ampul olduğu için de herhangi bir sıkıntı yapmadı bunca zamandır. Böyle bir yöntem de deneyebilirsin. Gayet kuvvetli bir ışık veriyor.

Ancak mevcut xenon farlı bir aracta kolayca denenir mi, çalışır mı bilemem. yine de bir bilene sormak lazım. Benimki fikir sadece

pumperking

Profesör
Reaksiyon puanı
3
En kötü xenon bile ampullerden iyidir.iyidir değil iyi kesin olarak.ampul olarak en iyileri philips ve osramlar fakat bunlar da sarı renkli tam beyaz değil ve ömürleri kısa.fakat bildiğimiz sarılardan çok daha iyi aydınlatıyorlar. eSa üstadımın dediği beyaz ampüller kozmetik olarak güzel fakat bir kere yağmur tecrübem olmuştu.az daha ampüllerle akraba oluyorduk o derece :) sis/Yağmur'da inanılmaz kullanışsız.Xenonlar iyidir güzeldir fakat önünüzdeki sürücünün gözünü alıyorlar hele otomatik yükseklik ayarı yoksa.Arkaya 3 kişi binince direk havaya kalkıyor farlar.TUVTURK bu yüzden xenonu yasakladı.Ben corsama xenon takmayı düşünüyordum ama muayene ile hiç uğraşamam açıkçası.vazgeçtim.tavsiyem odur ki ya xenon ya sarı ampül.Gerçi xenona gözünüz alışmışsa sarı ampule dönmek de çok zordur.Kötü bir anlatım oldu aceleye getirdim.kusuruma bakmayın.saygılarımla... xenon far değişimi çok zahmetli değil bu arada.Gerçi ben yapmayı bilmiyorum ama sanayide 3-5 dkya değişiyolar.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Neye göre "iyi"dir diyebiliriz? Gösteriş için mi? Daha fazla ışık vermesi için mi? Daha estetik olduğu için mi? Yoksa başka bir şey? Bildiğim kadarıyla herhangi bir aracın herhangi bir farı zaten ışık seviyesi olarak yetersiz denecek kadar kötü değil.

Kötü Xenon farlar, trafikte tehlikedir; ayrıca diğer araçları çok müthiş derecede rahatsız eder. O yüzden kullanılacaksa göz almayan versiyonları kullanılmalı. Farın "güçlü ışık" vermesi bir artı değildir, tam tersine eksidir ve zararlıdır. Farın iyi olması için yeterli ölçüde ve verimli ışık vermesi gerekir.

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
453
Sonradan takılan Xenon farların sisli ve yağmurlu havada hiçbir etkisi yok öncelikle. Özellikle uzun yolda çok rahatsız edici. Şahsen ben iyi dileklerimi iletiyorum gördüğüm zaman. Genelde kuş grubu araçlarda tercih ediliyor. Ayrıca muayenede aracın kusurlu çıkmasına sebep oluyor orijinal olmayan xenonlar.

Xenon'dan memnun değilseniz ve orijinal değilse, normal far takılması daha doğru diye düşünüyorum.

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Tecrübelerime göre xenon far sahiplerinin kulakları oldukça çınlıyor. Far estetik bir olay değildir. Aracınızın orijinali neyse onu kullanın.

kaplan42

Asistan
Reaksiyon puanı
10
sonradan takılan xenon farlar zaten ağır kusur kapsamına alındı Aracınız o şekilde muayeneden geçmez.Bu yüzden söktürmeli normal ampul taktırmalısınız.

grkn-g

Doçent
Reaksiyon puanı
3
far ayarı yaptırmayı denedinizmi peki ? cevap evet ise;

orjinal fab. çıkışlı xenonsa candır hiç bir şeye benzemez far camlarınız belki eskimiştir onları temizletebilirsiniz camlarda problem yoksa xenon ampulleri orjinal ampulleriyle değiştirmeyi deneyin oda olmadı merceklere bakılabilir ama her ne olursa olsun normal ampule dönmeye kalkmayın zaten tesisat falan normal ampule uymazda olur ya bir ihtimal bile olsa normal ampule dönmeyin arada uçurumlar var