Wireless İnce Ayarlar Nasıl Yapılır?

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
Selam arkadaslar Wireless ayarlarını sorunsuz hallediyoruz şükür ama bikac ince ayar kafama takıldı bilmiyosak soralım öğrenelim, hem baskalarida yararlanır dedim. İnternete sorunsuz giriyorum ama ince ayarlari nasıl yaparsam daha saglıklı ve güvenli olur?? şimdiden vakit ayıranlara teşekkürler.

ekranalntsra.png

EzberimSin

Profesör
Reaksiyon puanı
11
benim nedense belli aralıklarla laptopum yada telefonum wifi den kopayor bağlanmıyor sebebi ne olabilir acaba.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
kapsama alanı dısında olabilir, arada sinyali bozan elektronik bi alet duvar vs olabilir, modemde sorun olabilir hersey olabilir yani..

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
yokmudur arkadaslar yazacak bir iki cümlesi olan?

4ReacTiv

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Kanal : Wireleesin sinyallerini hangi kanaldan verceğini gösterir.Mesela telsiz telefonların bile kanalı vardır.Eğer ki diğer kablosuz cihazların senin hattını etkilememesini istiyorsan.InSSIDER adında bir program var onu kur kanallar wirellessin çekim gücü vs gösterir.O programda en az hangi kanalı kullanan var ise onu seç kanal olarak...

TIKP : Bir tür şifreleme biçimi.Dışardan senin wirellessine girmemeleri için.AES yada TIKP birini kullana bilirsin.Fark etmez..
~~Açıklamalar ~~
Beacon Interval
(İşaret Aralığı): İşaret aktarımları arasında geçen süredir. İşaret, temel olarak kablosuz istemci ya da yöneltici için kablosuz ağın hala etkin olduğunu kablosuz istemcilere sinyal göndererek belirten bir kalp atışı gibidir. Bu aralık 1 ile 1000 milisaniye arasında olacak şekilde ayarlanabilir. Varsayılan işaret aralığı 100 msn'dir. RTS threshold (RTS eşiği): RTS eşiği, Gönderim isteği/Gönderime Uygun (RTS/CTS) kanal rekabet değeri mekanizmasının kullanıldığı bayt cinsinden minimum boyuttur. Çok fazla radyo parazitinin veya aynı kanalda çok sayıda kablosuz cihazın bulunduğu bir ağda RTS eşiğinin düşürülmesi çerçeve kaybını azaltacaktır. RTS eşiği varsayılan olarak, maksimum değer olan 2347 bayttır.
Fragmentation threshold (Parçalanma eşiği): Bilgiyi paketler olarak gönderirken, paketler parçalara ayrılmadan önce yönelticinin erişeceği en üst seviyedir. Bilgi yollamakta sorun yaşıyorsanız, genellikle ağda başka bir trafik daha bulunmaktadır ve aktarılmakta olan veriler çakışıyordur. Bu sorunu çözmek için bilgiler parçalanabilir. Fragmentation threshold (Parçalanma eşiği) ne kadar düşük seviyeye ayarlanırsa, bir paket de parçalara ayrılmadan önce o kadar küçük olacaktır. Maksimum ayara (2346) getirildiğinde, parçalanma devre dışı kalır. Bu seviyeyi ancak ileri kullanıcılar değiştirmelidir.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
ilgilendigin icin saol dostum ama ne anlama geldiklerini biliyorum, benim asıl sorum nasıl ayar yaparsam daha saglıklı olur. Yoksa google'a yazip ne anlama geldiklerini ögrendim.

yada şöyle sorayim AES mi? TKIP mi? neden?

4ReacTiv

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Kanal harici diğer herşey en iyi ayarlar zaten.Açıklamalarını yazmam da ki amaç bazı kişiler direk buraya yazıyor o yüzden...

Eğer ki wirellesine durmadan farklı aygıtlar bağlamıyorsan şifre koymayıp veya web şifre koyup , Mac ID filtreleme yaparsan daha iyi verim elde edersin.Sinyali daha uzağa daha kaliteli yollarsın.Ama kullandığın her yerden tam güçte sinyal alıyorsan tabi ki şifrelemek daha iyi olacaktır...

TKIP AES e göre daha eski bir şifreleme.TKIP de güvenlik açığı bulununca AES i ürettiler.Ancak AES şifreleme yapılmış olan sinyalleri bazı aygıtlar tanıyamaya biliyor.Bu yüzden tercih sana kalmış.TKIP yapıp hem harf hem sayılardan oluşan bir şifre koyarsan güvenli sayabilirsin.

Bu şifrelemeyi herhangi biri kıramaz.Professional olması gerekir.Prof kişilerde zaten ufak işlerle uğraşmaz :yes:

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
güzel acıklama tesekkür ettim.

4ReacTiv

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.Ben Teşekkür ederim..

Gokberk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle merhaba bir sorum olucaktı. Ben bu işlerden pek anlamam benim istediğim oyun oynarken pingimin artmaması ancak kardeşim yüzünden böyle birşey mümkün olmuyor benim wlana giden gücü azaltmam için söylediğiniz ayarlardan hangisini kaça düşürmem lazım ? Şimdiden sağolun