Wine Ve Dvd Rom

muca_kaleyn

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Arkadaşlar internette aramama rağmen bir çözüm bulamadım. Ubuntu 10.04 de kullandığım wine dvd romu görmüyor. bunu göstermenin bir yolu var mı?
Rosetta Stone adında dil eğitim programı kullanıyorum beni windowta tutan tek şey diyebilirim. Winede program sorunsuz çalışıyor anca dil paketlerini yükleyebilmem için cd istiyor ve wine cd romu görmüyor ACELTONELISO adına sanal sürücü kurdum ama onuda görmedi yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

muca_kaleyn

Asistan
Reaksiyon puanı
8
içinde herhangi bir exe dosyası yok sadece programın kendi dformatıyla varolan bir yığın dosya var bide bahsettiğim rosetta stone adlı program bir tek cd tanıyabiliyor

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Normalde Windows'ta CD'yi takınca hangi programı açıyorsun CD'den? Yaptığın işlemler nelerdir?

muca_kaleyn

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Rosetta Stone adlı programımı açıyorum program açılınca benden öğrenmek istediğim dilin cdsini cdroma takmamı istiyor taktıktan sonra program otomaktik olarak cd yi görüyor ve ilerleyebiliyorum şu anda iste cd içinde olmasına rağmen tekrar deneyin diyor

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Valla bilemedim şimdi. Normalde görmesi lazım, zaten Wine dışında görüyorsa sorun yoktur. Program algılayamıyor demek. Hangi Wine sürümünü kullanıyorsun?

muca_kaleyn

Asistan
Reaksiyon puanı
8
kullandığım sürüm 1.1.42. bu konuyu araştırdığımda programla ilgili genelde mikrosfon sorunu varmış ama bende mikrofonda sorun yok sadece cd yi görmüyor işte. Yinede Teşekkürler :)

Reaksiyon puanı
189
Wine Configuration içinden Drives sekmesine gelip oradan DVD-ROM'un mount edildiği klasörü eklemeyi deneyin isterseniz...

muca_kaleyn

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Çok teşekkür ederim sonunda oldu Allah gani gani razı olsun kaç zamandır uğraşıyorum bununla perişan etmişti beni ama sonunda oldu tekrar teşekkür ederim