Acer Aspire 5520g cd/dvd rom sorunu

l2aven

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba. Xp'ye sanal olarak ubuntu kurmak için vmware workstation yükledim. Ubuntu'yu cd den yüklicektim fakat vmware cd romu görmediği için bende iso dosyasından yükledim. O anda cd romu görmemesini pek önemsememiştim. Sonra sanal olarak kurduğum ubuntudan pek verim alamayınca vmware'i kaldırdım. Cd romu çok sık kullanmam genelde, cd yazıcaktım ve cd romun cd, dvd ve boş cdleri okumadığını gördüm. Cd rom açılıyo fakat hiçbişeyi okumuyo. Aygıt yöneticisine baktığımda cd/dvd rom sürücüleri başlığı silinmişti. Çözüm için ilk olarak biosu default ayarlarına getirmeyi denedim işe yaramadı, sonra acerın sitesinden 5520g için olan biosu indirip güncelledim. Sorunsuz şekilde güncellendi fakat hala cd rom gözükmüyodu. Bios çok kısıtlı, hiç ayar yapmaya izin vermiyo (phoenix marka). Bunlar işe yaramayınca usb diske ubuntu 9.10'un iso dosyasını unetbootin programıyla yazdırdım ve ubuntu ile format attım, xp ile atamadım çünkü xp yi usb diske yazdırmak biraz daha karışıktı. Format sonrası yine gözükmüyodu cd rom. Yazılımsal olarak herşeyi denedim. Laptopun şuan garantisi devam ediyo sanırım fakat servise vermem demek en az 1 ay laptoptan uzak kalıcam demek. Bios resetlemek için anakarttaki bios pilini söküp takmak lazımmış sanırım ama laptopun anakartına ulaşmak baya zor.

Sanal sürücü oluşturan programlar bu tür sorunlara yol açabiliyomuş ama bu sorun kimsenin başına gelmemiştir eminim, geldi beni buldu. Çözüm önerilerinizi bekliyorum. :unsure:

l2aven

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Acer müşteri hizmetlerinde telefonu açan yok. Gitmeden önce garantisini sorgulatıcaktım. O kadar kişi bakmış hiç fikri olan yok mu ?

The-Ram

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
selam dostum ;
sana tam anlamıyla yardımcı olayım. optik sürücünü göremiyorsan, büyük ihtimalle anakartında sorun vardır. deneyebiliyorsanız başka bir optik sürücü takın ve deneyin durum aynıysa %100 anakartınız arızalıdır. optik sürücüyü sökerseniz arkasındaki küçük vidalama aparatını da sökmeyi unutmayın, başka notebook a takmaya çalışınca anakartına zarar verebilirsiniz,

optik görmeme sorunu aspire 5520G serisine özel bir durumdur.
LX ile başlayan seri nonun 11. 12. 13. haneleri üretim tarihini verir. örnek olarak;
845 demek 2008 in 45. haftası demek .
bu şekilde kontrol edebilirsiniz.

kolay gelsin.