Windows'tan Linux'a ☺

Redlonmas

Profesör
Reaksiyon puanı
3,078
evet doğru
Mesaj otomatik birleştirildi:

indir. ve kur.

Syphex

Asistan
Reaksiyon puanı
84
Adimlari bu videoya gore yapin. Siz kurulumda "Windows'un yanina kur" secenegini secebilirsiniz.

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,394
Yani şaşırtıcı windowsun bir sürümünü kullanmak için en az 2 gb ram lazımken Lubuntu da sadece 258MB istiyor
Ufak bir düzeltme; kullanmak için değil sadece bilgisayara yüklemek için temel bir gereksinim. Lubuntu'da seçilen seçeneklere bağlı olarak yükleyici için daha fazla RAM gerektirebilir.

Nurdisina

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
554

Nurdisina

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
554
nE aynısını ben usb belleğe yazdırıp şahsen denedim kurmadan Bir sıkıntı yoktu. Sizi pcdi bir sıkıntı var.
hocam anlatiyim dil ve klavyeyi seçiyorum sonrasında cd-dvd romu tarıyor sonrada kurulum için kullanılacak bir cd değildir diyor

Redlonmas

Profesör
Reaksiyon puanı
3,078
Linux kurmak bu kadar zor birşey değil windows kurmakla neredeyse aynı hatta daha kolay ama biz sizle bir noktaya buluşamadık sorun var demekki.

1) ya biz yanlış anlatıyoruz. Yada siz UEFI ve BIOS ayarlarında biryeri yanlış yapıyorsunuz.
2)Yanlış kuruyor olabilirsiniz.
3)Yanlış iso atılmış olabilir.(Son attığım doğru.)
4)HDDnizden bir sıkıntı olabilir.
5)PC sıkıntılı olabilir.

hocam anlatiyim dil ve klavyeyi seçiyorum sonrasında cd-dvd romu tarıyor sonrada kurulum için kullanılacak bir cd değildir diyor
Hmm bende öyle bir sıkıntı yoktu.

Adimlari bu videoya gore yapin. Siz kurulumda "Windows'un yanina kur" secenegini secebilirsiniz.

bu arkadaşın dediği şekilde lubuntu kurmaya çalış. Olur yüksek ihtimal ama Senin PCde sıkıntı var.

Nurdisina

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
554
Linux kurmak bu kadar zor birşey değil windows kurmakla neredeyse aynı hatta daha kolay ama biz sizle bir noktaya buluşamadık sorun var demekki.

1) ya biz yanlış anlatıyoruz. Yada siz UEFI ve BIOS ayarlarında biryeri yanlış yapıyorsunuz.
2)Yanlış kuruyor olabilirsiniz.
3)Yanlış iso atılmış olabilir.(Son attığım doğru.)
4)HDDnizden bir sıkıntı olabilir.
5)PC sıkıntılı olabilir.

Hmm bende öyle bir sıkıntı yoktu.
dvdye yazdırsam olurmu acaba isoyu

Syphex

Asistan
Reaksiyon puanı
84
Kurulumda illaki bir hata yapiyorsunuzdur. Bilgisayarda CD falan takili ise cikartin.

Syphex

Asistan
Reaksiyon puanı
84
Telefonunuz varsa yaptiginiz adimlari fotograf seklinde atin. Kurulumda CD'yi seciyor olabilirsiniz.

Try Lubuntu without installing secenegine basin. Sonra masaustunden kurulum yapin.

Redlonmas

Profesör
Reaksiyon puanı
3,078
ben kaç kere HDDyi seçtiğinden emin ol dedim konunun 12.bölümündeyiz Allah aşkına

Nurdisina

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
554
ben kaç kere HDDyi seçtiğinden emin ol dedim konunun 12.bölümündeyiz Allah aşkına
Hatayı söylüyorum tartışıyorsunuz en hızlı dağıtım fln diye hatayla alakalı cevapta yazmayıp KOÇ KORO HDD SOÇ DODOM diyorsunuz istemeyeni zorla tutmuyorum yardım etcekleri arıyorum

Redlonmas

Profesör
Reaksiyon puanı
3,078
Hatayı söylüyorum tartışıyorsunuz en hızlı dağıtım fln diye hatayla alakalı cevapta yazmayıp KOÇ KORO HDD SOÇ DODOM diyorsunuz istemeyeni zorla tutmuyorum yardım etcekleri arıyorum
Yardım etmeye çalışıyoruz. ama Sende bize yardımcı ol. Keşke aldığın hataların fotoğrafını atabilsen.

Syphex

Asistan
Reaksiyon puanı
84
lubuntu21.jpg
Bu ekran geldigi zaman Try Lubuntu without installing secenegini secin.

Syphex

Asistan
Reaksiyon puanı
84
Once dil secme yeri geliyordur buyuk ihtimalle.

Syphex

Asistan
Reaksiyon puanı
84
Dili sectikten sonra bu ekran gelmiyor mu?

Syphex

Asistan
Reaksiyon puanı
84
Eski bilgisayarimda ayni link ile kurulum yaptim. Sorunun Lubuntu'dan kaynakli oldugunu dusunmuyorum. Fotograf atabilirseniz yardimci olacagim fakat boyle cok zor.

Nurdisina

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
554
bence artık windowsa geçin. olmuyor
Neys kendi kendime bulcam yolunu birdaha kime konularımda sizi görmemek dileğiyle :mad:?

Eski bilgisayarimda ayni link ile kurulum yaptim. Sorunun Lubuntu'dan kaynakli oldugunu dusunmuyorum. Fotograf atabilirseniz yardimci olacagim fakat boyle cok zor.
Hata veriyor atamıyorum

Arkadaslar sizin attiginiz linkten degilde baska bir dagitim buldum indirdim live uzerinden actim suan liveden yaziyorum live uzerinden kurulum yapiliyormus yapmaya calisirken ekranda su hata cikti -klavye ingilizce oldu ondan boyle yaziyorum ozur dilerim-

devam ete basinca birsey degismiyor kaldi o uyari seyi oyle

Neys kendi kendime bulcam yolunu birdaha kime konularımda sizi görmemek dileğiyle :mad:?

Hata veriyor atamıyorum

Arkadaslar sizin attiginiz linkten degilde baska bir dagitim buldum indirdim live uzerinden actim suan liveden yaziyorum live uzerinden kurulum yapiliyormus yapmaya calisirken ekranda su hata cikti -klavye ingilizce oldu ondan boyle yaziyorum ozur dilerim-

devam ete basinca birsey degismiyor kaldi o uyari seyi oyle
@Syphex @EFI Shell

Yapabilmiş miyim?

Ekli dosyalar

• Screenshot_2020-11-18_20-57-30.png
    Screenshot_2020-11-18_20-57-30.png
    219.9 KB · Görüntüleme: 81
  • Screenshot_2020-11-18_14-40-05.png
    Screenshot_2020-11-18_14-40-05.png
    359.5 KB · Görüntüleme: 86
Son düzenleme:

Syphex

Asistan
Reaksiyon puanı
84
Ever kuruluyor su anda. Tebrikler.

Normalde Lubuntu'da buraya girebilseydiniz kurulumu yapacaktiniz fakat olmadi. Kurulum tamamlandi mi?

Nurdisina

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
554
Ever kuruluyor su anda. Tebrikler.

Normalde Lubuntu'da buraya girebilseydiniz kurulumu yapacaktiniz fakat olmadi. Kurulum tamamlandi mi?
yok hocam bir pencerede kendi kendine kodlar yazılıyor ne kadar harika bir sistem linux lite bayldımmmmmmm

Ekli dosyalar

• Screenshot_2020-11-18_15-25-40.png
    Screenshot_2020-11-18_15-25-40.png
    266.6 KB · Görüntüleme: 89

Syphex

Asistan
Reaksiyon puanı
84
Linux Lite guzel fakat ben pek sevmiyorum. Eger kurabilirseniz bundan sonra Mint XFCE kurun o daha guzel.