Windowsa Para Vermek Zorunda Değilsin!

turgutreisfb

Profesör
Reaksiyon puanı
37
Windows İadesi İçin İzlenecek Yol

1) Öncelikle satıcı firmaya, satın almak istediğiniz bilgisayar ile birlikte Windows işletim sistemini almak istemediğinizi bildirin ve bu konuda alınmış örnek bir mahkeme kararının olduğunu belirtin.
2) Satıcı firma yanaşmazsa, bilgisayarı olduğu gibi satın alın.
3) Bilgisayarı açtığınızda kurulum adımlarını gerçekleştirmeyin ve son kullanıcı sözleşmesini onaylamayın.
4) Satın alındıktan sonra 1 hafta içinde ya da garanti belgesi veya fatura üzerinde yazan süre içerisinde, en yakın PTT şubesine giderek, Windows işletim sistemine ait ne varsa (CD, etiket, broşür, kutu) iade taahhütlü olarak satıcı firmaya gönderin ve işletim sisteminin ücretinin vereceğiniz hesap numarasına yatırılmasını isteyin.
5) Satıcı yine olumsuz karşılarsa, en yakın Tüketici Sorunları Hakem Heyetine iadeli taahütlü postanın fotokopisi ve sitemizde bulabileceğiniz 1. Ankara Tüketici Mahkemesine ait örnek karar ile başvuruda bulunun ve çıkacak kararı alıp, ilgili firmaya iletin. Tüketici Sorunları Hakem Heyeti, illerde Sanayi ve Ticaret Müdürlüğü, ilçelerde ise Kaymakamlık binalarındadır.
6) Satıcı yine olumsuz karşılarsa, icra memurlarıyla işletim sisteminin ücretini faiziyle birlikte tahsil edebilirsiniz.
Kaynak: http://www.mecburdegilsiniz.com/

post34

Doçent
Reaksiyon puanı
37
Kendi adıma böyle birşeyle uğraşmazdım :)

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
bunca şeyle neden uğraşasınki pc alırken free dos olan pc tercih edersin benim en son yaptığım gibi bunca olayla uğraşmassınn..!

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
238
bunca şeyle neden uğraşasınki pc alırken free dos olan pc tercih edersin benim en son yaptığım gibi bunca olayla uğraşmassınn..!

her modelin freedos seçeneği olmuyor, çok az freedoslu alet var, bu sebeple insanlar uğraşıyor.

turgutreisfb

Profesör
Reaksiyon puanı
37
neyazıkki bilgisayarı windows zanneden insanların içinde yaşıyoruz bu bilgileri onlar için paylaştım

MegaWolt

Profesör
Reaksiyon puanı
42
İşim gücüm yok bununla mı uğraşacağım?

Beğenmeyen almasın, işletim sistemi olmayan veya linux veren firmalar var onlardan alsınlar o zaman.

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Windows 7 ile gelen bi bilgisayardan ne kadar kopartabiliriz acaba ^_^

WaylandIZMIR

Asistan
Reaksiyon puanı
69

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
en iyisi pc kendin topla o zaman hiç uğraşmadan unix yada linux yükler keyfine bakarsın

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Çok güzel bir haber. Keşke konuyu açan arkadaş biraz renklendirseydi.