Windows7 Türkçe MUI Projesi, Gönüllü Katılım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
1. mesajdaki mail adresine ulaşman yeterli.

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
sonumuzu Allah hayreylesin :D bakalım daha neler yapacaz (SDN 2009 çıkarsa şaşmayın :D

kerimcem

Asistan
Reaksiyon puanı
0
orjinal tr paketinin seçili testerlardan ben sızcağını pek sanmıyorum genelde mensup olduğu dili sızdırıyo testrlarwin7 gurubundaki türk testırlarında microsofttan tırsıp sızdırcaklarını sanmıyorum yakalnılarımda kovulurum kaygısı var çünkü neyse siz tam gaz devam edin arkadaşlar kolay gelsin..ama düşerse burda paylaşçam...

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
dosyamı indirmeye başladım yeteri kadar güzel ingilizcem olduğunu düşünüyorum
olmadı google amce var :D :mrgreen:
bu gün içersinde başlıyorum

Reaksiyon puanı
189
dosyamı indirmeye başladım yeteri kadar güzel ingilizcem olduğunu düşünüyorum
olmadı google amce var :D :mrgreen:
bu gün içersinde başlıyorum
sıkıştığın yerlerde bize de başvurabilirsin. google'a güvenip saçma çeviriler yapmayalım lütfen...

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
bende 208 dosya var..160-170 kadarı Vista'da da olduğu için kolay oluyor şimdilik..zaman meselesi yani...

bu arada Sivaspor ve diğer arkadaşlar, sık kullanılan programları belirlesek de onlara öncelik verilse..tam çeviriden önce bi beta türkçe çıkarsak :D...güzel olmaz mı...bu arada işimiz de görülür ;)

örnek:
1.explorer
2.paint,
3.notepad,
4.hesap makinesi,
5.solitaire,
6.ses kaydedici,
7.ekran klavyesi,
8.duvar kağıdı,masaüstü ayarları
9.wordpad
10. ...

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
sıkıştığın yerlerde bize de başvurabilirsin. google'a güvenip saçma çeviriler yapmayalım lütfen...
cgrszone anlatım metni baya güzel ancak vista sp 1 şeysini indirmedim ben ya :mrgreen:
Ulen insanı dediğine pişman ediyonuz ha
bi gece hiç işim yokken rise nin duvarını boş boş eğlence olsun diye yazdım gerçek oldu :D
14alhlk.jpg

Reaksiyon puanı
189
birkaç saattir kasıyorum 103 dosya bitti. kaldı geriye 347 dosya :D

sen misin kaşınıp 450 dosya alan :D

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Ulen insanı dediğine pişman ediyonuz ha
bi gece hiç işim yokken rise nin duvarını boş boş eğlence olsun diye yazdım gerçek oldu :D
Öyleyse sen bundan sonra boş boş, eğlence olsun diye yazmaya devam et :icon_:

sivaspor

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Tum calisma bitene kadar bir on paket malesef mumkun degil,
Katilmak icin email gonderen arkadaslara tesekkurler lakin katilim tamamlandi paketler dagitildi.

☻/|sDn|
/▌
/ \

Dream Team

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Nereye dağıtıldı?... + emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkürler

sivaspor

Profesör
Reaksiyon puanı
2
bende 208 dosya var..160-170 kadarı Vista'da da olduğu için kolay oluyor şimdilik..zaman meselesi yani...

bu arada Sivaspor ve diğer arkadaşlar, sık kullanılan programları belirlesek de onlara öncelik verilse..tam çeviriden önce bi beta türkçe çıkarsak :D...güzel olmaz mı...bu arada işimiz de görülür ;)

örnek:
1.explorer
2.paint,
3.notepad,
4.hesap makinesi,
5.solitaire,
6.ses kaydedici,
7.ekran klavyesi,
8.duvar kağıdı,masaüstü ayarları
9.wordpad
10. ...

Senin dedigin programlari sen ben ve ozgun arasinda bolustuk zaten :D
Ve butun hepsi cevirilmesi gerekiyor, cunki birbirleriyle baglantili dosyalar cok.
Ornegin bir programin bir kismi bir mui'de bir kismi baska bir mui'de olabiliyor
Bunu ayirmaya calismak zaten bir suru zaman kaybi.
Buyuk boyutta olan 8 dosya ve ufak dosyalardan 150 kusur tanesi bitti sayilir.
elimizdeki ise konstantr olalim.
Kolay gelsin.

Bu arada butun katilimcilara dosyalar dagitildi, su andan sonra tekrar bir dagitim yapmak isleri karmasik hale getirecektir.
Ilginize tesekkurler.

☻/|sDn|
/▌
/ \

sivaspor

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Ceviri tum hizi ile devam ederken ceviri sonuclarini bekleyenlere birkac aciklama yapma geregi duydum.
Sanirim bu butun katilimcilarin adina olacak.
Ceviri bittiginde bazi kisimlarda cevirilememis bolumler gorebilirsiniz.
Bunun sebeblerii ise;
Hali hazirda tam anlamiyla Build 7077 icin orjinal bir dil paketi yok.
Bildiginiz uzere 70077 bir RC surumdur ve milestone'dir bundan sonraki RC cikana kadarda gorsel anlamda bir degisiklik olmasi cok zor bu yuzden bu surume karar verdik. Bunun icin Cince'den ingilizceye cevirmek uzere hazirlanan dil paketini kullandik.
Bu pakette mui, hlp ve manifestler birmiktar da degisik formatta dosya bulunmakta.
Ozellikle mui dosyalarinda bazi mesaj ve dialoglar .res dedigimiz kaynak dosyalari ile dosyaya gomulmus. Bu dosyalara mudahale etmek ters muhendislik olabilecegi gibi programin calismasinida etkileyebilecegi icin ki bu duzenleme Hex duzenleme ile yapilmasi gerekiyor bu yuzden bu islem yapilmayacak.
Tabi bunun sonucunda bazi kisimlarda ki bu kisimlar genelde cok nadir kullanilan bolumlerdir karsiniza cikabilir.
Bu durumlarda hepinizin anlayisli olacagini dusunuyorum ama yinede bilgilendirmek ve neden diye soracak olan olursa cevabini simdiden vermek istedim.
Yine Microsoft cok deli bir firmadir, literaturde olmayan kelime ve cumle kurmaya bayilir. Hatta bazen oyle cumleler kurarki ingilizce yapisina bile meydan okur :D
Bu tip durumlar ceviri esnasinda karsimiza malesef cikabiliyor. Iste bu durumlarda kalip ceviri konusunda zorlanan yada tam bir karsilik bulamayan arkadaslar en yakin anlami yazmis olabilir veya aynen ingilizce birakmis olabilir.
Bu hususta da sizden anlayis bekliyoruz.

Saygilar.

☻/|sDn|
/▌
/ \

talatcaner

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ceviri tum hizi ile devam ederken ceviri sonuclarini bekleyenlere birkac aciklama yapma geregi duydum.
Sanirim bu butun katilimcilarin adina olacak.
Ceviri bittiginde bazi kisimlarda cevirilememis bolumler gorebilirsiniz.
Bunun sebeblerii ise;
Hali hazirda tam anlamiyla Build 7077 icin orjinal bir dil paketi yok.
Bildiginiz uzere 70077 bir RC surumdur ve milestone'dir bundan sonraki RC cikana kadarda gorsel anlamda bir degisiklik olmasi cok zor bu yuzden bu surume karar verdik. Bunun icin Cince'den ingilizceye cevirmek uzere hazirlanan dil paketini kullandik.
Bu pakette mui, hlp ve manifestler birmiktar da degisik formatta dosya bulunmakta.
Ozellikle mui dosyalarinda bazi mesaj ve dialoglar .res dedigimiz kaynak dosyalari ile dosyaya gomulmus. Bu dosyalara mudahale etmek ters muhendislik olabilecegi gibi programin calismasinida etkileyebilecegi icin ki bu duzenleme Hex duzenleme ile yapilmasi gerekiyor bu yuzden bu islem yapilmayacak.
Tabi bunun sonucunda bazi kisimlarda ki bu kisimlar genelde cok nadir kullanilan bolumlerdir karsiniza cikabilir.
Bu durumlarda hepinizin anlayisli olacagini dusunuyorum ama yinede bilgilendirmek ve neden diye soracak olan olursa cevabini simdiden vermek istedim.
Yine Microsoft cok deli bir firmadir, literaturde olmayan kelime ve cumle kurmaya bayilir. Hatta bazen oyle cumleler kurarki ingilizce yapisina bile meydan okur :D
Bu tip durumlar ceviri esnasinda karsimiza malesef cikabiliyor. Iste bu durumlarda kalip ceviri konusunda zorlanan yada tam bir karsilik bulamayan arkadaslar en yakin anlami yazmis olabilir veya aynen ingilizce birakmis olabilir.
Bu hususta da sizden anlayis bekliyoruz.

Saygilar.

☻/|sDn|
/▌
/ \
Heyecanla çalışmanın sonucunu bekliyor ve başarılar diliyorum.

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
Ben çok ciddiyim :) Boş boş yazdığın böyle ise...;)
Muhaha :mrgreen: Çok samimisin be abi :yes:
Edit ^^:
Bana düşen kısmı indirip görevi tamamladım.Zaten parçaları reis den almıştım ona teslim ettim yine :)
Öhöm sırada arkaplan var onu da tamamladık mı iş bitiyor :)

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Çıksın türkçe kasan sürüm tekrar deneyim..:D

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Aferin size siz uğraşın gönüllü çalışın yarın full sürümünü size hediye ederler (!) Emeğinize yazık yaw. Mİcrosoft için gönüllü çalışılır mı?

sivaspor

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Aferin size siz uğraşın gönüllü çalışın yarın full sürümünü size hediye ederler (!) Emeğinize yazık yaw. Mİcrosoft için gönüllü çalışılır mı?

Kimseye yalvarmiyoruz kullanin diye,
Zaten talep ile ve sifre ile dagitacagiz programi sende talep yapmazsin ve ORJINAL microsoft bekler onu kurarsin boylece sorunun cozulmus olur.

Ayrica microsoft icin degil ingilizcesi yeterli olmayan arkadaslar icin yapiyoruz.
Sahsen ben kullanamayacagim cunki 64 bit kullaniyorum ama yinede bu beni yapmaktan alikoymuyor.
bunda microsoft'un bir cikari olamaz cunki bu mui paketi tam anlamiyla bir paket degil yani microsoft alip ben yaptim diye yayinlayamaz.

peter tebrikler, arkaplani da bitir :D

☻/|sDn|
/▌
/ \

Reaksiyon puanı
189
ben de windows'u ingilizce kullanıyorum ama millete bir faydam olsun diye uğraşıyorum. yoksa bana ne der geçerim...

bu arada peter ingilizcen nasıl. elimde çevrilecek güzel parçalar var :D:D vereyim çevir istersen :D

_taha

Profesör
Reaksiyon puanı
17
şefkinizi kırmak istemem ama bende daha önce çewiri işindeydim bi iki ayla bitecek birşey değil yinede başarılar kolay gelsin kardeşler...ve siz bitirene kadar microsoft çıkararır zaten hummalı çalışmalar varmış (:

HypeRcoDe

Asistan
Reaksiyon puanı
4
@_taha

bir işi eğlence, hobi olarak görürsen inan senden hızlı davranan olsa da önemi olmaz. çünkü kendi yaptığın yemeğin tadı ayrı bir güzeldir.

Reaksiyon puanı
189
şefkinizi kırmak istemem ama bende daha önce çewiri işindeydim bi iki ayla bitecek birşey değil yinede başarılar kolay gelsin kardeşler...ve siz bitirene kadar microsoft çıkararır zaten hummalı çalışmalar varmış (:
siz oturup herşeyi elle yazmaya kalktıysanız bitmez tabi. bizim kendimize has yöntem ve kendi geliştirdiğimiz programlarımız var. işimiz kolaylaşıyo o yüzden merak etme :D

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
siz oturup herşeyi elle yazmaya kalktıysanız bitmez tabi. bizim kendimize has yöntem ve kendi geliştirdiğimiz programlarımız var. işimiz kolaylaşıyo o yüzden merak etme :D
Aynen öyle, yola çıkmadan takım çantamızı ağzına kadar doldurduk. :D

sky_walker

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bırakın cevirmeyin ki su miiletin dil ogrenmesine yardımcı olun. kullanamayan iki dk google yapıp bilmediği kelimeyi ogrensin. hiç grammar bilmese de anlamları yanyana koysalar birşeyler ogrenirler. neden o kadar dersle ingilizce ogrenemeyenler ingiltere ya da amerikaya gidince sular seller gibi konusuyor. mecburiyet. butun mesele bu. sizin gibi emekcilerin emegini yerler bunlar. bu zamanda ingilizce ogrenmek sart. iş için değil kultur için bile öğrenilir. vakit yok demesin kimse. aksamları o kadar dizi izlemeye vakit bulan ona da bulur. facebook hemen Turkce olmadı da ne oldu ki. TUrkiyeden kullanıcı mı kaybetti. hiç sanmıyorum. hadi kolay gelsin.

(Bu kadar birşeyler çevirmek istiyorsanız divxplanet te işitme engellilier için Türkçe filmlere Türkçe altyazı yapıyorlar. Oraya el atabilirsiniz. Bu altyazıların onlar için ne kadar önemli olduğunu orda işitme engelli bir arkadaş dile getirmiş.)

Arkadaşlar sadece fikrimi yazdım. Tartışma yaratmak istemiyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...