- Konuyu başlatan
yumluanarsist
Rektör
- Reaksiyon puanı
- 280
@Jeaquares herkes ofis paketi kullanmak zorunda değil ve birçok kullanıcı hiç kullanmıyor bile hatta ben sistemimi ilk kurduğumda kaldırdığım ilk program openoffice oluyor arkasından fspot ve tomboy yani ofis programının default gelmesi bir meziyet değil ona bakarsan ilk kurduğunda mp3 çalmıyor divx oynatmıyor ama ben bunları söylemiyorum çünkü yasal kısıtlamalar var ve öntanımlı malesef gelemiyor windows da office programı kullanmak isteyen ev kullanicisida bi zahmet indirsin openoffice kursun kullansın veya microsoftun ev kullanicilari için ürettiği starter edition ı indirip kullansin bu kadar basit hem microsoft u tekel oluşturuyor internet explorer i default geliyor diğer tarayıcılar pazar kaybediyor diye mahkemelere veriyorlar sonrada linux dağıtımlarında office öntanımlı microsoft da yok diye maval okuyorlar yok böyle bir objektiflik kimse kimseyi yemesin
microsoftun donanım üreticileriyle anlaşma yapmasından daha doğal birşey olmaz linux dağıtımı satan firmalarda yapsın redhat novell canonical zaman zaman yapıyorlar onlarda mı yapmasın
siz objektif olduğunuzu söylüyor ve savunuyorsunuz ama herkesden daha çok tafafgirlik yapıyorsunuz
Herkes Office programı kullanmak zorunda değil, öyle mi? Peki öğretmenler? Memurlar? Hatta doktorlar?
Sen bilgisayarı sadece film izlemek, müzik dinlemek için kullanıyor olabilirsin ama Office programı herkesin bilgisayarında olur, olmadığında da yokluğu hissedilir.
"İsteyen indirir, OpenOffice kullanır." demişsin, o zaman ne anlamı kaldı MS Office'e para vermenin? Bu da bir nevi tekelcilik değil midir? "Biz size Office programını vermiyoruz, ya alırsınız ya da internetten indirir ve başka bir şey kullanırsınız." tavrı, bu da bir tekelcilik değil midir? Sorarım sana HapS.
Linux dağıtımlarında ön tanımlı olarak OpenOffice geliyor, çünkü insanların Office programını kullanması gerekiyor HapS ve MS Office de Linux sistemleri altında çalışmaz. Yukarıda yazmıştım. Bu bir tekelcilik değildir.
Microsoft donanım üreticileriyle anlaşmalar yapıyor, ben buna anormal demedim zaten. Bu anlaşmaların gereği olarak piyasaya sürülen tüm donanımlar Windows yüklü ve Windows'la uyumlu oluyor. Resmen parayla pazarı gasp etmektir bu. Siz bunun tekelcilik olmadığını nasıl söylersiniz?
Ve ben objektif değilim. Hiçbir insan bu konuda tam olarak objektif olamaz. Olmaya çalışıyorum sadece. Olduğumu iddia etmiyorum.
-----------
Teşekkürler QaFeİN. :flowers: