Windows Vista mı? Yoksa XP mi?

Anket Windows Vista mı? Yoksa XP mi?

• Kullanılan toplam oy
    889
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

dnzz

Asistan
Reaksiyon puanı
0
çok önyargılı baktım vıstaya ama kullanmaya basladıktan sonra sevdım vısta bencede :)

blackwhite

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Dune kadar Xp,bugun herikisi de olabilir ve yarin VISTA olur derim :)

Gorkem

Profesör
Reaksiyon puanı
1
tabiki vista herşeyinde süperrr services pack 1 de çıksa daha da mükemmel olck

erol_1982

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Bir kaç kere vista kurdum görüntü göze hoş geliyor.ama Xp daha basit geliyor bana

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
"Vista'yı sevmeyenler, bilgisayar kullanmayı bilmeyenlerdir" diyenlere şaşıyorum doğrusu.

Windows'un prim yapmasındaki en önemli etken zaten onun diğer sistemlere göre daha "user friendly" oluşuydu. Yoksa hiç bir zaman MAC kadar güçlü, Linux kadar esnek ve profesyonel olamadı Windows. Onun diğer sistemlerin üstüne çıkarak pazarı ele geçirmesindeki en büyük iki etken:

1- Görsel iletişiminin daha kolay olması. (GUI) Böylece bilgisayar kullanmayı bilmeyenler bile başına oturduğunda az çok "hmm bu böyle miymiş" diyerek kullanmaya kıyısından köşesinden başlayabilirler. Halefi olan linux ise kullanmak için biraz daha fazla ön bilgi istiyor.

2- Ticari anlaşmalar. Microsoft boşuna dava üstüne davalardan darbe yemiyor yıllardır. Çünkü gerçekten imkanlarını seferber etmiş ve rakiplerini piyasadan silmek, silemese de ezmek için onlarca ticari anlaşma yapmış ve "beleş" olan sistemlere kimsenin yaklaşmamasını sağlamıştır.

Yoksa pazarı ele geçirmesinde Windows türevlerinin harika muhteşem süper ötesi başarısı söz konusu bile değildir. Hatta işletim sistemlerinde "devrim" olarak nitelendirilen Windows 95'in Bill Gates'in katılımıyla yapılan tanıtımında sistemin milyonların önünde mavi ekran vermesi unutulmaz bir klasik olmuştur. Sunucunun "Eeeooöö ehehe ne oluyor yav" tarzındaki ünlemine yanındaki büyük usta konuşmaların birbirine girmesiyle karşılık vermiştir.

Vista'yı, henüz ilk geliştirilmeye başlama aşamasından beri test ediyorum. Henüz 800 MB boyutunda ve adı Longhorn Alpha iken bile üşenmemiş sistemime kurmuş ve kullanmışlığım vardır. Yeni görüntüsü bende bir heyecan uyandırmış ve yeni özellikleri konusunda da beklentilerim artmıştır. Gün geçtikçe yeni betaları çıkan sistemi de sürekli denemişimdir. En son Vista Beta 2 ve Vista RC1 sürümlerini de kronolojisine göre güncelleyerek kullanmaya devam ettim. Hatta üşenmedim, 60 sayfalık İngilizce Vista yayın notlarını okudum; nedir ne değildir değerlendirmesini daha etkin yapabilmek için. (Zaten bütün 60 sayfa boyunca Microsoft'un kendisi, XP'ye tü-kaka demekten başka bir şey yazmamış..)

Sonuç olarak, XP 'den sonra hiç bir şekilde beklentileri karşılamayan bir sistem oldu Vista. İstediği sistem özellikleri de eski bilgisayarlarda iyileştirme yapmaya bile müsade etmeden doğrudan çöpe gitmelerine sebep olduğu için ayrıca kocaman bir eksisi daha vardır. Bir program çalıştırmak için 58 defa soru sormasını güvenlik zanneden arkadaşlar, aslında kendileri bilmiyor olmalılar bilgisayar kullanmayı. Belki de Vista, dış saldırılara karşı XP'den daha güvenli (belki de!), ancak Microsoft'un saldırılarına karşı ne kadar güvenli?

Getirdiği sözde "yeni" özellikler halefi olan sistemlerde yıllardır varken, bu sözde yeni özelliklerin çalışması için yeni ve pahalı bilgisayar istemesi, sistemi sadece görsellikten kastığının da bir göstergesidir.

Evet, yeni ve güzel şeyler getirmiştir. Ama XP'ye göre en büyük bombası görselliğidir. O da bu kadar para harcamaya değmez.

Ha ayrıca XP'ye göre kullanım şeklini epey değiştirdikleri için, XP'ye alışmış görece uzman kullanıcılar bile Vista kullanmakta zorlanıyorlar. Bu bağlamda da Windows, elindeki en büyük kozu Vista ile devre dışı bırakarak birazcık da kendi ipini çekmiş oldu. Microsoft'un bu defaki ticari planları suya düşmüş gibi. Yine de sinsiliklerinden endişe etmiyor değilim.

abanoz

Doçent
Reaksiyon puanı
0
bence vistanın tek güzel yanı readyboost özelliği. onun dışında xp tartışmasız favorim.

flyman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bence Vista yerine 64 bit xp daha hızlı çalışır keşke program ve donanım üreticileri buna dikkat etse..

souris46

Profesör
Reaksiyon puanı
5
bence şimdilik xp ama vistada güzel xpyi yıllardır kullandığım için güzel geliyor vista tam oturduğu zaman onu kullanmaya başlayacağım

Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bizim burada tartışmamızın artık bir anlamı kalmadı. Vista satışları XP satışlarını geçmiş durumda, ki bence bu kullanıcının tercihini açıkca ortaya koyuyor. Gerçi son yıllardaki bilgisayar satışı patlaması ve hazır bilgisayarlarda Vista kurulu olarak gelmesi de önemli bir etken, bunu da gözardı etmemek lazım.

cnr

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Güçlü Aydoğdu dedi ki:
Arkadaşlar bizim burada tartışmamızın artık bir anlamı kalmadı. Vista satışları XP satışlarını geçmiş durumda, ki bence bu kullanıcının tercihini açıkca ortaya koyuyor. Gerçi son yıllardaki bilgisayar satışı patlaması ve hazır bilgisayarlarda Vista kurulu olarak gelmesi de önemli bir etken, bunu da gözardı etmemek lazım.

Vistanin satislarinin XP'yi gecmesinin en buyuk sebebi hazir kurulu olarak gelmesi ve bilgisayar satin alan kisilere terih hakkı taninmamasidir. Gencen gun aldigim laptop'u XP lisansi ile almak istedima ama mumkun olmadigini soylediler. Bir tuketiciye boyle bir sansin taninmamasi sacmaliktan baska birsey degil ama elden ne gelir..

bgracn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
valla bence en iyisi windows 98 sapa saglam ne o öyle görsellikmiş falan kullan 98 hızına yetişemiyorum valla :)) maşallahı var

RE_6

Profesör
Reaksiyon puanı
10
performansa sizin kadar önem vermediğim için vista

kullanıcı

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Vista tabii ki. XP'de çıkınca kötülenmişti. Yaygınlaşınca vazgeçilmez oldu.

Tony Montana

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bende XP yüklü ama ram 512.Ram 1024 ten yüksek olsaydı Vista yüklerdim. ;)

eozulu

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bence Xp gerekçemde vistanın iyi bir performans için istediği sistem şuanki piyasada yüksek maliyet gerektirdiğinden. Yani şuan vista alınacak zaman değil.

1ruby1

Profesör
Reaksiyon puanı
38
3 Gb ram'im var, vista çok istikrarlı çalışıo, xp den daha hızlı eğer ram'in iyiyse..

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Abi xpden şaşmıyacaksın yemişim vistayı

amiga.os

Asistan
Reaksiyon puanı
0
vista çok daha sağlam ve daha az problemli bir işletim sistemi, genelde deneyip de kullanmaktan vazgeçen insanların en büyük sorunu, donanım gereksinimleri ve de sürücü problemleridir.

ancak 5 yıllık bir webcam, 10 yıllık bir tarayıcı çalışmıyorsa, problem işletim sisteminde değil, donanımın üreticisinin tembelliğidir.

vista güvenlik olarak da, özellikle sistem çökmelerinin minimuma indirilmesi ve arabirimden, kullanım kolaylığına kadar her konuda xpye göre çok avantajlıdır.

98mi iyi xp mi sorulurdu zamanında, çoğunluk xp gereksiz derdi, ancak bir süre sonra özellikle donanımlar belli bir seviyeye yükseldikten ve de sürücü problemleri ortadan kalktıktan sonra sorunun saçmalığı ortaya çıktı. bir süre sonra xp de kullanılmayacak kimse tarafından.

ve bir şeyin de altını çizmek lazım ki, geriye uyumluluk konusunda, vista çok başarılı, ben daha çalıştıramadığım bir program ya da oyun göremedim. zaten red alert 2 ve yuri çalışıyorsa, oyun konusunda problem yoktur benim için :D

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
amiga.os dedi ki:
98mi iyi xp mi sorulurdu zamanında, çoğunluk xp gereksiz derdi, ancak bir süre sonra özellikle donanımlar belli bir seviyeye yükseldikten ve de sürücü problemleri ortadan kalktıktan sonra sorunun saçmalığı ortaya çıktı. bir süre sonra xp de kullanılmayacak kimse tarafından.

Amiga.os, düşüncelerin ve diğer arkadaşların düşünceleri, "Microsoft'un saçmalıklarına mecbur boyun eğeceğiz" gibi bir izlenim yaratıyor. Bakarsın 5 yıl sonra hiç Microsoft diye bir şey de olmayabilir? Çok küçük bir ihtimal, ama olabilir. Tüketiciler daha çok bilinçlenebilir.

Bugün devlet daireleri Vista yüklemekle yüklememek arasında gidip geliyorlar ve muhtemelen de Vista'ya geçiş için bakanlıklar seviyesinde düğmeye basıp ülkedeki tüm işleri mahvedecekler. Bu bizi en az 10 yıl geriye atacak. Çünkü Vista kullanmayı bilmiyor çoğunluk. Ayrıca, 5 yıllık kamera ile bitmiyor mesele, 1 GB gibi bugün için oldukça yeterli miktardaki RAM, çoğunlukla Vista altında işlem yapmayı zorlaştırıyor. Vista'nın gereksinimi günün ötesinde. Eğer devlet, Vista'ya toplu geçiş gibi büyük bir hata yaparsa, ancak o zaman senin dediğin olur da bir iki yıl sonra herkes XP'yi unutup Vista kullanmaya başlar, ki dediğim gibi, bu bizi ülke olarak çok geriye götürür..

Geriye uyumluluk konusunda Vista çok başarılı demişsin, bir de "Red Alert 2" çalışıyorsa benim için problem yok demişsin. :) Herkesin tek oynadığı oyun ya da tek çalıştırdığı program Red Alert değil ki. Geriye uyumluluk konusunda şimdiye kadar gördüğüm en kötü program Vista. Bunu, XP, 2000, Me ve hatta 98 ile kıyas ediyorum. Vista, Microsoft'un "hem başkasından kopyalarım, hem de kuralı ben koyarım" demesinden başka bir şey değil. Zaman ilerledikçe, papazın her zaman pilav yemediğini anlayacaksınız.

Sevgiler.

amiga.os

Asistan
Reaksiyon puanı
0
selamlar dostum

ben bir bilgisayar kullanıcısıyım ve de kendi açımdan daha iyisini sadece ve sadece kullanarak deneme şansım var.

dediğim gibi bu tartışmalar 98-xp zamanında da yaşandı, ve büyük çoğunluk o zamanlar, xp'nin sitem gereksinimleri sebebiyle ve de karmaşık görünüyor olmasından dolayı 98 tercih ettiklerini belirtmişlerdi. xp ile bir ağ kurulumu yapmak dahi xp seçmek gerektirdiğini bana gösterdi.

vista'nın kullanımı ile, xp kullanımı arasında bir fark nedense ben göremiyorum, yani "çoğunluk vista kullanmayı bilmiyor" cümlesinin anlamını çözemiyorum açıkçası. vista kullanımında nasıl bir fark var ki xpye göre, ya da "xp kullanmasını bilen" birisi, vista'da neyi yapamayacak çok merak ediyorum.

devlet daireleri konusunda ise, ki bu konunun benim görüşlerimle uzaktan yakından alakası yoktur, ben senden çok daha farklı düşünüyorum. bugün avrupa ülkeleri özellikle, devlet kurumlarında, microsoft işletim sistemi kullanmaktan vazgeçiyorlar, linux kullanmaya yöneliyorlar. bunun rusya gibi ülkelerdeki güvenlik sebepleri olabildiği gibi, tamamen maliyetle alakalı nedenleri de olabilir. ha bu sözüm üzerine, devlet dairelerindeki çalışanlar, xp ya da vista kullanırken zorlanıyorlar, linux nasıl kullanacaklar gibi bir cevap gelecekse, ona da şimdiden cevap vereyim ki, nasıl özel kurumlarda, firma politikaları gereği, çalışma stilinde bir değişiklik olacaksa, bu konuda elemanların bir eğitim süreci oluşuyor, bu devlet dairelerinde de olmalı, hangi devlet dairesi olursa olsun, çalışan kişiler, sabah gelirim, akşam eve giderim, gibi bir düşünce içinde olmadan, yeni, doğru her neyde kendilerini sürekli eğitmelidirler. ben devlet dairelerinde ücretsiz işletim sistemleri, hatta mümkünse, kendilerinin geliştirdiği yazılımların kullanılması gerektiğini düşünüyorum.

geriye uyumluluk konusuna gelince, oradaki latifeyi farketmemişsin dostum, ben gerçekten çok iyi donanımlara sahip bir bilgisayar kullanıyorum, ve emin ol ki, yaptığım tek şey, red alert 2 oynamak değil :) ve altını çizerek söylüyorum, xpde kullanıp da, vistada kullanamadığım, çalışmatan tek bir program olmadı. ama xp zamanında çok daha fazla problem yaşamıştık, bunu da hatırlıyorum. 98 modunda çalıştırırdık programları :) vistada böyle bir şeye ihtiyaç duymadım. ancak 64bitlik vista ile karıştırılmasın, 64 bitlik bir işletim sistemi, vista da olsa, xp de olsa, 32bit 64 bit farkından dolayı problem çıkaracaktır.

Kısaca özetlemem gerekirse, soru şuydu, "xp mi, vista mı", bu sorunun benim için cevabı "vista"dır, nedenlerini de yazdım. ama soru değişir de, microsoft iyi midir kötü müdür'e dönerse, o zaman cevaplar da değişir yorumlar da uzar gider.

microsoft, işletim sistemleri piyasasında dünyanın hakimidir. şu an için tektir. alternatifi yok denecek kadardır. bu da onlara müthiş bir güç vermektedir. ancak vista işletim sistemini kullanıyor olmak, microsofta boyun eğeceğimiz anlamına gelmez, ben şahsen bir microsoft yazılımına asla tek bir kuruş dahi ödemem :)

benim ilk kullandığım grafik arabirimli işletim sistemi, amigaOS'tur, ben bir amiga 1200 üzerinde, 50 mhzlik 68030 işlemcisi ve de 16mb edo ram kullanarak 3d render yaparken, aynı dönemde, benim işlemcimden kat be kat hızlı, pentium serisi bir işlemci ve hatırı sayılır bir ekran kartını kullanan bir pc kullanıcısı, o makinesini sadece oyun oynamak için kullanırdı. ben amiga1200ümle aynı anda onlarca programı, en ufak bir zorlanma olmadan çalıştırırken, o pc ile, arka arkaya 5 tane program açıldığında, sistem çöker ve mavi ekran çıkardı :) iki bilgisayar arasındaki en önemli fark da işletim sistemi idi.

microsoft, windows serilerine başladığında, özellikle amigaOS ve de macOS işletim sistemlerinden çok şey çaldı, çok dava kaybetti, ve çaldığı özellikleri, iyi bir şekilde de sunamıyordu. microsoft işletim sistemlerinin bütün sürümleri, sistem kaynaklarını boş yere kullandığı için suçlanmışlardır. bu her zaman böyleydi hala böyle maalesef. hiç çökmeyecek dedikleri windows 98in dünya premier'inde, bill gates'in de şahsen katıldığı ve dünyanın bir çok ülkesinde canlı yayınlanan şovdaki o müthiş sahne hala aklımızdadır :) hiç çökmeyecek olan windows 98, bir tarayıcı tanıtılırken mavi ekran vermiştir :)

microsoft, benim gözümde başarılı bir yazılım firması sayılır mı, açıkçası tek kelimeyle "hayır", ancak microsoftla alakalı tek gerçek, gerçekten ama gerçekten dünyanın en başarılı pazarlama firmasıdır. windows, özellikle windows 95le sağlamışlardır ki, sanki ilk defa bilgisayarlarda böyle bir şey varmış gibi tanıttılar (grafik arabirimli, mouse ile yönetilebilen bir işletim sistemi kavramı), ve insanlar bunu böyle bilip, windows satın aldılar. bunda microsoft'un başarısı kadar rakip firmaların başarısızlıkları da sebeptir. ve bugün windows, işletim sistemleri konusunda, hepimizi son derece sıkıcı bir şekilde, alternatifsiz bırakmıştır. ben halen daha amigaOS'u emulasyonla kullanırım, amigaOS'taki masaüstü yayıncılık programı pagestream kadar kullanışlı maalesef bir program hiç bir platformda göremedim, ancak yazılım desteği olmadıkça bir işletim sistemi hiçlikten ibaret olduğu için, mecburen windows kullanıyorum.

çok destansı bir yazı okumuştum bir zamanlar, kimin olduğunu hatırlamıyorum ancak, bu insan şöyle diyordu.

"bir zamanlar, programcılar, o kadar yetenekliydiler ki, koskoca bir text editör, (word gibi düşünün) sadece tek bir diskete sığardı. şimdi ise, yazılım ihtiyaçlarımıza göre donanım seçiyoruz, ne de olsa, sisteme ram eklemek çok ucuz ve yazılımcılar, biz bu yazılımı nasıl optimize ederiz de, bu kadar bellek gerektirmez diye düşünmüyorlar, çünkü az önce de söylediğim gibi, biz bu yazılımı yazarız, kullanamayan kişiler sistemlerine bellek eklerler, bellekler ucuz değil mi ne de olsa :)"

bu noktada hak vermemek mümkün mü, donanım satın almayı en çok tetikleyen şey, yazılımlardır. bugün dünya üzerinde hiç bir ekran kartı, en yüksek çözünürlükte, efektler açıkken crysis oyununu oynatamıyor. ama bir oyun çıkıyor, 1 ay sonra bir yaması geliyor, atıyorum %30 performans artışı sağlanıyor, sebep de, yazılımın gerektiğince optimize edilememesi, buna gerek görülmemesi. ve bunun en büyük sebebi yine windows ile edindiğimiz alışkanlıklardır.

çok basit bir örnek vererek, bu yazılım, donanım ilişkisinin ne kadar vahim olduğunu anlatmaya çalışacağım. doom adlı oyun (biz çocukken :) ), ilk çıktığında, en büyük isteğimiz, amigalarda da oynayabilmekti. ancak id software bu konuyla alakalı, doom'u oynatabilecek bir sistem, amigalarda yok dedi. o zamanki şartlara göre de iyi bir pc istiyordu. aradan bir kaç sene geçti, ve doom kaynak kodları serbest bırakıldı, sadece bir kaç saat sonra, amiga kullanıcısı bir programcı, sadece 40k'lık bir exe dosyası ve de doom disklerindeki data dosyalarını aynı klasöre kopyalarsanız, standart bir amiga ile doom oyanayabilirsiniz dedi ve bu yapıldı. koskoca bir yazılım firmasının imkansız gördüğü şeyi, bir kullanıcı çok da kısa sürede başardı.

telefon sektörünü düşünün, nokia bir telefon yapar, asgari ücretle çalışan bir tanıdığınız, 3 ayda bir telefonunu değiştirir. bu da çok vahimdir. aynı durum bilgisayar sektöründe de geçerlidir. durmadan ram ekleriz, durmadan harddisk ekleriz, ama sistemimiz sürekli olarak bir şeyler için eksiktir. bunun sebebi defalarca tekrar ettiğim gibi, yazılım donanım tetiklemesidir.

sonuç olarak, ben ilk defa microsoft'Un yaptığı bir işletim sistemini gerçekten beğendim, hala çok eksikleri var, hala çok saçma sapan şeyler olabiliyor, ama her zamankinden az, işletim sistemi görünüş olarak her zamankinden güzel, ancak halen daha, herkesin bilgisayarındaki masaüstünün diğerinden tek farkının duvar kağıdı olmasından sıkılıyorum, çok daha özelleştirilebilir olmasını istiyorum, aman şurayı elleme, aman şurayla oynama, yoksa sistem çöker, bir dahaki açılış tamamlanamaz bunu istemiyorum, en basitinden ikonların çok daha kolay değiştirilebilir olmasını istiyorum, 3. parti bir yazılım kullanmadan, atıyorum disk ikonlarımı çat diye değiştirebilmek istiyorum, masaüstündeki kısayol simgelerindeki ok işaretlerinden kurtulabilmek için, bir register ayarı aramak zorunda olmak istemiyorum, register diye binlerce girdiden oluşan bir ayar saklama sistemi yerine, daha basit bir şey istiyorum, açılışta çalışan programlara hükmetmek istiyorum, windows servislerinin bu kadar karman çorman olmasını değil, basitleştirilmiş olmasını istiyorum, işletim sisteminde bir sorunla karşılaştığım zaman, sayfalarca döküman araştırmayı değil, kendi uğraşımla çok daha basit bir şekilde çözmek istiyorum, bu kolaylığı sağlayacak, basit bir mantıkla çalışan bir işletim sistemi istiyorum, dolayısıyla bunların hiçbirini bana sağlamayan windows'u istemiyorum, ama bunları bana linux da sağlayamıyor, macOS da. dolayısıyla windows kullanmaya devam ediyorum, çünkü en güçlü yazılım desteği windows'ta. windows'a olan bağımlılığımız microsoft kadar, sadece windows yazılımları üreten firmaların da sorumluluğunda, sadece windows sürücüsü üreten donanım firmalarının da.

işin özeti nedir biliyor musun dostum, ben, benim kölem olan bir bilgisayar değil, beni yönlendiren bir bilgisayar da değil, beraber çalışacağım bir bilgisayar istiyorum. :)

recepyuksel

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Teknolojiyi kullanıyorsak yeni çıkan her şey her zaman eskisinden daha iyidir. öyle olmasaydı hala 3.11 kullanıyor olurduk.
Ama Vista nedendir bilinmez benide çıldırtıyor...
SP1'de çözüm olmadı sorunlarıma.

Bir yerde bi yanlışları var ama nedir kendileride bilmiyorlar. yda buldularda söylemeye cesaret edemiyorlar.

Vistanın evrim geçirmiş bir hali Artık RC1 mi derler yada evolation mu derler bilemem kodları tamamen değişmiş bir hali çıkana kadar bence Vista'ya geçmemeli.

recepyuksel

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ben bu vista'da XP ile yaşamadıgım ne çöküntüler yaşadım bir bilsen.
Bir forumda okudum microsoft ürün müdürlerinden birisi evindeki epson printer'ı kuramamış vistaya.
Çok mu zor eskiye destek vermek.
Ben XP'de veya windows 2003'de böyle uyumluluk sorunu yaşadığımı hatırlamıyorum.
Hergün sabah şirketteki printer dirver'ını makinaya tekrar kuruyor salak sistem. driver'ı nedden unuttugu malum. balık hafızalı herhalde. kapatıp açınca gidiyor her şey...
:)

amiga.os

Asistan
Reaksiyon puanı
0
recepyuksel dedi ki:
ben bu vista'da XP ile yaşamadıgım ne çöküntüler yaşadım bir bilsen.
Bir forumda okudum microsoft ürün müdürlerinden birisi evindeki epson printer'ı kuramamış vistaya.
Çok mu zor eskiye destek vermek.
Ben XP'de veya windows 2003'de böyle uyumluluk sorunu yaşadığımı hatırlamıyorum.
Hergün sabah şirketteki printer dirver'ını makinaya tekrar kuruyor salak sistem. driver'ı nedden unuttugu malum. balık hafızalı herhalde. kapatıp açınca gidiyor her şey...
:)

vista sonrası çıkan donanımlarda da problem yaşamayacaksınız, burada problem microsoftla alakalı değil, her donanım üreticisi kendi sürücüsünü yazar, binlerce donanım vista tarafından destekleniyor olsa da, dünya üzerindeki tüm donanımları destekleyemez. bu durumda donanım üreticisinin driver yazması gerekiyor.

brandybuck

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
PC alcak arkadaşlarım siz siz olun sakın vista almayın hele bide onliine oyun oynuyosanız bence XP alın ben aşdım PC öyle boş boş duruyor

m1903

Profesör
Reaksiyon puanı
8
brandybuck dedi ki:
PC alcak arkadaşlarım siz siz olun sakın vista almayın hele bide onliine oyun oynuyosanız bence XP alın ben aşdım PC öyle boş boş duruyor
Niye online oyun oynancaksa vista alınmayacakmış ??? Ben Silkroadla Wow'u sorunsuz oynadım şimdide cabal'ı oynuyorum.Sen düzgün kullanamadıysanda ona buna çamur atma.

sakin_insan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ilk başta vistaya alışmak zor geliyor ama alıştıktan sonra geri xp ye dönmek zor...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...