Windows Vista mı? Yoksa XP mi?

Anket Windows Vista mı? Yoksa XP mi?

• Kullanılan toplam oy
    889
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

1ruby1

Profesör
Reaksiyon puanı
38
ister beğenin ister beğenmeyin elbet hepiniz vistaya geçiceksinz :D

Mbt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
$uanda taßiki Xp Vista Rezillik :)

harmonix

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Güçlü Aydoğdu dedi ki:
Arkadaşlar bizim burada tartışmamızın artık bir anlamı kalmadı. Vista satışları XP satışlarını geçmiş durumda, ki bence bu kullanıcının tercihini açıkca ortaya koyuyor. Gerçi son yıllardaki bilgisayar satışı patlaması ve hazır bilgisayarlarda Vista kurulu olarak gelmesi de önemli bir etken, bunu da gözardı etmemek lazım.

Son cümleniz zaten durumun nedenini açıkça ortaya koyuyor. Hiç bir firma da kalkıp "yahu laptop'ınızda xp mi istersiniz, vista mı?" diye sormuyor, microsoft da kalkıp "bakın kaç yüz milyon satıyorum dünya genelinde süper ötesi işletim sistemimi" diyor tamamen sayısal kimi verilerden yola çıkarak. Böyle bi durumda da "kullanıcı tercihi"nden bahsetmek pek doğru değil bence.

körler ve sağırlar birbirlerini ağırlıyorlar işte, viva la capita! =)

cOMEoN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Windows XP'de ilk çıktığı yıllarda kullanılması çok zor ve karmaşık bir sistem olarak anılmıştı çoğu kullanıcı 98 de kalmakla ısrar etselerde ilerleyen zamanlarda mejburi olarak xp ye geçiş yaptılar ve şu an içinde Vista - Xp için aynı kıyaslamalar yapılıyor, oysaki Vista hiç şüphe yokki çok kararlı ve performanslı bir işletim sistemi :)

phy

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Şuan xp gibi görünüyopr ama
vistayı kullanıp tekrar xp kullanmak çok garip oluyor
aynı xpyi kullanıp 98 geri dönmek gibi
ama vistanın çok eksiği var hala

hakanarin

Asistan
Reaksiyon puanı
1
An itibarı ile XP daha iyi ama bu demek değilki daima iyi olarak kalacak. Zira Microsoft şu anda Vista üzerinde çalıştığı kadar XP üzerinde çalışsa XP yine daima iyi olarak kalır. Ancak bu üretim ve satış stratejisine ters düşerdi.

Ne zaman Vista daha iyi derdim. Bir deneme sürümü gibi final sürümü çıkarmasaydı. Daha önce dahil etmeyi düşündüğü dosya sistemini ertelemeyip ekleseydi. Velhasıl kelam milletin gözünü boyamak yerine işletim sisteminin iç yapısında ciddi yenilikler yapsaydı o zaman Vista daha iyi diyebilirdim.

yuureii

Profesör
Reaksiyon puanı
3
XP'ye oy kullanmıştım tamamen duyduklarıma ve okuduklarıma bakarak ancak vistayı kullanmaya başladım ve XPden daha kararlı bir işletim sistemi olduğunu gördüm. XP kurduğunuzda en başta hızlı çalışıyor ama üzerine programları kurduğunuzda açılması da kapanması da problem haline geliyor. Vista gayet güzel çalışıyor belleğe çok yükleniyor ama verimli kullanıyor. 98 ile XP arasındaki seçim bunda da gerçekleşecek sonuçta.

yashale

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Vistayı kullanmaya başladığımda vista diye işaretlemiştim. Evet belki vista daha iyi olabilir ama ben xp deki performansı vista da göremedim. Sistem süper olursa vista şahane.

RE_6

Profesör
Reaksiyon puanı
10
benim ram 2 gb işlemci 3.00 vista çok rahat çalışıyor

kuSpa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Xp ama linux kullanmayı ve ögrenmeyi isterdim :/

predator46

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Windows XP mi Vista'mı? hiçbiri.. windows hariçi herşey olur. 98 kullanırken XPye geçmem diyordum berabt diyordum.. alışmamıştım cünkü. ama geçmek zorunda kaldım cünkü gün geçtikce çıkan prgramlar 98 desteklemedi. Xp deyim şu an ve vistaya geçmek zorunda kalmiyacağım.o yüzden aynı anda bi kaç işletim sistemi kurucam mac kırıldı biliyorsunuz onun yanında bissürü linux war .. xp için proramlar çıkmayana kadar çift işletim sistemi kullanıp diğerlerini biran önce öğrenmeye çalışıcam. microsoftun kısıtladığı bu kapalı kutudan cıkmak istiyorum

misal:
her işletim sisteminde hdd kısımladı hda1 hda0 gibi gibiyken gel gelelim windowsta ezelden beri c:\ d:\.. öle bi içine almış ki bizi diğer işletim sistemlerine alışmak cok zor olucak

H@lil06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bence en iyi Windows Xp bunlar çok özellikler vardi..hersey tam var..ama vista özellikle çok eskisi gördüm...Xp oylama verdim

Av@LioN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Xp kullanıyom ama Vista'ya verdim ; Vista kullanmak istiyom ama işlemcim Vista'da XP'ye göre hem 10 derece daha çok ısınıyor hemde cpu fan gürültüüs artıyo :S

findukfaresi

Dekan
Reaksiyon puanı
73
of course xp
ben xp kullanıyorm sewgilim vista.ama benmki daha kolay ve pratik.hem bizim yurdun kablosuzuyla vistadan bağlanılmıyooooo

@LgOsS

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar onu bunu bilmem ama ilk aldığımda pc benim vistaydı ve hiç bir şekilde memnun değildim ve vistayı ilk olarak xp'ye çeviremedik ama en iyi arkadaşım saolsun bana yardımı çok dokunur Nmss benim bu sorunumu çözmemde yardımcı oldu ve şuan pc'den çok memnunum Nmss'e yine tşk ederim herkesede xp'yi seçmesini tercih ederim çünkü vista daha tmm olarak oturmadı bu yüzden bilgisayarlaarın yavaşlamasına neden oluyor. benim tercihim xp'den yana ama yinede siz bilirsiniz herkese şimdiden tşkler. ^^

ronnie

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Vista biraz driver ve program sorunu var ama Vista süper!

PRoMeTuS

Profesör
Reaksiyon puanı
5
vistaya alıştım şimdi
xp yi kullanmkata zorluk çekyiom:)

technonur

Asistan
Reaksiyon puanı
0
keşke linuxda macde fln oyun program desteği windows gibi gelişmiş olsa windowsda 2dakka bile durmam
vistamı xp mi derseniz xp derim görsellik koyupta sistemin özelliğini azaltmak kimsenin işine yaramaz örnek bmw 3.20 araba alıyosunuz ama kliması yok ne işe yarar dimi ???

h@y@let

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Vistaya sadece görsellik diyenler bilinçsiz acemi kullanıcılar. Ben oyumu vistadan yana kullandım sp1 ide kurunca hiç bir problem kalmıyor. Xp den kat kat daha üstün.

Kısacası acemiler için xp bilinçli kullanıcılar için vista.

Goodby Xp welcome vista :D

abs13

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sörf yapmak için vista, ama çalışmak için xp tabii ki. vista pc kaynaklarını çok tüketiyor. aslında normal kullanım için en iyisi pardus.

FenerLee

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bencede xp
vistanın gereksiz bir sürü özelliği var

black_mamba

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben oyumu vistadan yana kullandım ama evde kullandığım işletim sistemi xp

sistem özelliklerime gelince...

CPU : AMD X2 64 4200+ 2.2 Ghz @ 2.7 Ghz O/C
RAM : 2*1 Gb Kingston 667 Mhz @ 800 Mhz O/C

yukarıdaki sisteme göre vista yı hiç sorunsuz kullanabileceğimi biliyorum...

Vista mı ? XP mi ?

Sorusuna gelince bence VİSTA neden mi ?

Xp şuanda piyasada tekel gibi dünya üzerinde 1.000.000 bilgisayar var diyelim örnek olarak % 90 ı XP kullanıyor... Bu işlem 98 döneminde de aynıydı daha sonra XP ye döndü. Bu sene VİSTA ya dönecek... Vista Xp den daha kararlı bir işletim sistemi XP gibi regedit şişme olayları Sıkıştığı yerde restart olayları olmayan bir işletim sistemi ve kararlı kullanıcıların bir an önce vista kullanmayı bilmeleri gerekir diye düşünenlerdenim... Sonuçta bir gün gelecek herkes vista kullanacak...

Yukarıdaki tüm yorumları okudum ve eminim ki bir çok arkadaşım vista kullanmadan kulaktan dolma bilgileri forumda yazmış ve VİSTA yı kötülemiş ve şundan da eminim ki eğer o arkadaşlar 98 den XP ye geçiş dönemi hatırlıyorlarsa o döndemde de aynı şekilde kullanmadan XP ye kötü demiş ve ardından burunları sürte sürte XP kullanmaya başlamışlardır...

Kötülemekten ziyada kullanarak deneyimlerini yazmış olsalar herkes açısından hem bir bilgi hemde güzel bir paylaşım olur kanaatindeyim...

Nokia nın Cep telefonu piyasasını ele geçirmesi gibi XP de işletim sistemi piyasasını ele geçirmiş durumda ama şuanda NOKİA nasıl ki SAMSUNG tarafından egale ediliyorsa Günü geldiğinde Xp de VİSTA tarafından egale edilerek 98 gibi tarihimizde güzel bir anı olarak kalacaktır...

Hepinize bilgi ve seviyeli paylaşımlar dilerim....

UgurABA

Dekan
Reaksiyon puanı
15
Daha önceden XP'ye vermiştim oyumu ancak yaklaşık 10 gün önce vistaya tekrardan geçtim.RAM'lerimi yükselttiğim için performans konusunda pek sorun yaşamıyorum ancak driver sorunu gerçekten yordu neyseki engin bilgilerimle tüm sorunların üstünden geldim :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...