Windows Vista mı? Yoksa XP mi?

Anket Windows Vista mı? Yoksa XP mi?

• Kullanılan toplam oy
    889
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

makrop!

Asistan
Reaksiyon puanı
1
XP seçenlerin büyük bir yüzdesi 'bence' şu ana kadar Vista kullanmayanlar..
SP1 RC den sonra Vista XP'yi gerek görsellik gerekse işlevsellik olarak katlamış gibi görünüyor... Tabi donanım desteğiyle beraber olursa :)

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
0
yani artık vista uyumluluk sorununu neredeyse tamamen çözdü denebilirmi

ae1907

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
vista kullanmama donanımım sağlam olmasına rağmen(2 gb ram, 2.0 ghz c2duo) bence XP

makrop!

Asistan
Reaksiyon puanı
1

böylece en azından Vistanın performansının sorunsuz olduğu görülebilsin..

core2duo 1,83 Ghz
2048 RAM 533 Mhz
256 GeForce 7400 Ekran kartı

mutevazi_1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar bende şimdi bir format cd si var ingilizce bunda boot.ini dosyası yok işin uzmanı hemen sorunumu anlamıştır zaten baanda vakit ayırrı sorumu cevaplar ve bir çözüm sunarsa sevinirim memnun olurum teşekkürler

m1903

Profesör
Reaksiyon puanı
8
mutevazi_1 dedi ki:
arkadaşlar bende şimdi bir format cd si var ingilizce bunda boot.ini dosyası yok işin uzmanı hemen sorunumu anlamıştır zaten baanda vakit ayırrı sorumu cevaplar ve bir çözüm sunarsa sevinirim memnun olurum teşekkürler
nlite adlı program işinizi görür.

macellan44

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bence xp vistanın hiçbir cazibesi yok xpye göre çok kötü ben xp kullanan birisiydim.malesef gidip vista işletim sistemli bir bilgisayar aldım çok pişmanım

JuLiuSiuS

Profesör
Reaksiyon puanı
4
XP'yi kur.Vista görünümüde yap tamamdır işte XP'den vazgeçmem şimdilik mecbur kalmadıkça

Creed_06

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Vistada belli bi hantallık var evet ama vista xp ye göre çok daha görsel ve xp bu getiriyi arayüzlerle sağlayamaz Zaten tamaını sağlasa bile vistadan daha hantal hale gelcektir. Arkadaşlar vista yı kabullenmek zorundasınız sonuçta 98 kullanırken xp yi kabullenemeyen de pek çok insan olmuştu değişen bişey yok şimdi onlar xp kullanıyor ve vista için aynı şeyler söyleniyor. Eminim Service Pack lerden sonra bi düzelme olcaktır vistadada (unutmayın xp de sp1 çıkmadan önce kullanılamıyodu)

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
makrop! dedi ki:

böylece en azından Vistanın performansının sorunsuz olduğu görülebilsin..

core2duo 1,83 Ghz
2048 RAM 533 Mhz
256 GeForce 7400 Ekran kartı
2gb lık raminiz olduktan sonra photshop dreamweaver flash hatta illustrator bile aynı anda çook rahat bir şekilde çalışıyor bende son derece memnunum vista kullanmaktan
sistemim:
T7300 2ghz
256mb X2500 ati
2gb ddr2
sistemime 2. işletim sistemi olarak xpde ekledim genel kullanım için yinede vistadan vazgeçemiyorum ama oyunlarda xp de kullandığım zaman sistemde bariz bir rahatlama olmakta bunuda göz ardı edemiyeceğim arkadaşlar iyi günler..

Zebedee

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bende 3 GB ram taktim...
kesinlikle cok rahat
keyifli
ve XP ye göre ÇOK DAHA AZ sorunsuz vista...

bilgisayari Ayda 1 kere ya kapatiyorum ka kapatmiyorum...
XP ile mümkün mü bu??

Creed_06

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Zebedee dedi ki:
bende 3 GB ram taktim...
kesinlikle cok rahat
keyifli

XP ile mümkün mü bu??

Kesinlikle haklısın xp de muhakkak bi sorundan dolayı çoğu kez günde birkaç restart yapmışımdır. Ama Vistada bu olayı tamamen unuttum dogru düzgün kapadmadım bile çogu zaman işi bile olmasa bilgisayarın kapatma igtiyacı duymuyorum hiç sorunsuz herdaim calışmaya devam ediyor.

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Creed_06 dedi ki:
Zebedee dedi ki:
bende 3 GB ram taktim...
kesinlikle cok rahat
keyifli

XP ile mümkün mü bu??

Kesinlikle haklısın xp de muhakkak bi sorundan dolayı çoğu kez günde birkaç restart yapmışımdır. Ama Vistada bu olayı tamamen unuttum dogru düzgün kapadmadım bile çogu zaman işi bile olmasa bilgisayarın kapatma igtiyacı duymuyorum hiç sorunsuz herdaim calışmaya devam ediyor.

cidden bak benim dikkatimi cekmemisti bu :) bende kapatmayalı epey oldu bi ara kapatayım bari :D :D :D

mustafaasil66

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bencede XP çünkü driver'larda çok sorun yaşanıyor vistada bence vista'yı 1-2 sene daha beklemesi lazım herhalde o zamanada windows 7 çıkar 1-2 senede onu bekleriz.

m1903

Profesör
Reaksiyon puanı
8
mustafaasil66 dedi ki:
Bencede XP çünkü driver'larda çok sorun yaşanıyor vistada bence vista'yı 1-2 sene daha beklemesi lazım herhalde o zamanada windows 7 çıkar 1-2 senede onu bekleriz.
Ne zaman bu kanıya vardınız ??? Vista daha alpha sürümündeyken ???

Zibi$

Profesör
Reaksiyon puanı
2
XP 1 hafta pc yi kapatmamıştım hiçte bişey olmadı.

blogger

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Vista tabikide amatörler için xp interneti msnden ibaret sananlar için xp..

harmonix

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Oyun da oynayan bi insan olarak hala XP Pro SP2 kullansam da -daha doğrusu epey kırpılmış bi halini- Vista Ultimate 64Bit'i de 2. bi işletim sistemi olarak kurdum makineme. Sıkça test yapan bi insan olduğum için mütemadiyen işletim sistemi değiştirmekteyim, Linux'un çeşitli dağıtımları da dahil olmak üzere. Bunları çoklu boot konfigürasyonları yaparak kullanıyorum ve bu cidden baş belası bi durum haline gelebiliyor kimi zaman, özellikle Vista XP'ten tamamen farklı bi sistemle açılışı gerçekleştirdiği için.

Vista'yı paldır küldür kötülemek kolaya kaçmak gibi geliyor bana açıkçası. Kullandığım bazı profesyonel donanımlar dışında -ses kartım bunların başında geliyor maalesef- Vista 64 Bit sürücüleri konusunda -ki donanım üreticisi henüz böyle bi sürücü üretmediği için- ciddi bir sorun yaşamadım, lakin, örnek vermek gerekirse Zen V 4 GB mp3 çalarımı da takar takmaz tanıdı, standart bir mp3 çalar ya da usb cihazı olarak değil, marka ve modeliyle birlikte. aynı şekilde dijital fotoğraf makinemi de sadece usb kablosunu takar takmaz kullanabilmeye başladım tüm özellikleriyle. oldukça yüklü bi sürücü paketinin Vista'ya dahil edilmiş olması sevindirici.

Gigabyte P35C DS3R anakart, Intel E6400 işlemci, 2*1 OCZ Reaper 1066 Mhz RAM, ZOTAC 8800 GT ve toplamda 880 GB (500+300+80) SATA2 harddisk sahibi bi PC'm var. Ses kartı olarak bi zamanlarki işim gereği M-Audio Audiophile 2496 kullanıyorum, anakartın üzerinde 7+1 ses kartı da mevcut (Realtek chipsetli bi Azalia).

bu noktada 64 Bit tercih etmemin temel nedeni kullandığım bazı uygulamaların -3DSMax gibi- 64 Bit çalışma ortamında birden fazla çekirdeği ne kadar verimli kullanıp kullanamadığını test etmek olsa da, bikaç günlük yoğun kullanımdan sonra Vista'nın XP'den çok daha hızlı açıldığını farkettim. Kullanıcı adı ve şifre girildikten sonra masaüstünüz görünür görünmez çalışmaya başlayabiliyorsunuz. XP'de -en azından bikaç aylık kullanımın ardından, registry şişmeye başladığında- böyle bi keyfi deneyimlemeniz pek olası değil.

genel olarak hem bilgisayar açılışının hem de programların başlama ve kullanım aşamasındaki hızlarının nispeten yüksek olmasını 64 Bit'e bağlamak mümkün. çok doğal olarak işlemci-RAM arasında gerçekleşen bilgi alışverişi, 32 yerine 64 bitlik paketler halinde gerçekleşiyor çünkü. ama sırf bunu hedef olarak koyup elinizdeki donanımların 64 Bit Vista sürücülerinin var olduğundan emin olmadan 64 Bit herhangi bir işletim sistemi yüklemeye ya da kullanmaya girişmemenizi tavsiye ederim :) XP 64 Bit'in Vista 64 Bit'ten daha yavaş açıldığını farketmekse oldukça şaşırtıcı oldu.

Evet Vista, sistemi -özellikle Aero'yu kullanırsanız- alabildiğine sömüren bi işletim sistemi ama bu arayüzün kullanımı da bir o kadar keyifli. ha en önemli kriteriniz arayüzse, Ubuntu kurarak çok daha kapsamlı görsel numaraları -ki 64 MB RAM'e sahip bi makinede bile- deneyimlemeniz mümkün. Vista'nın allandıra pullandıra lanse ettiği Aero sistemi numaralarını Linux'çular 10 yıl önce sunuyordu kullanıcılarına. bi o kadar şık görünen diğer bi işletim sistemiyse Mac'in Leopard'ı. bunlar başka hikayelerin konuları tabi.

Vista'da beğendiğim bi özellik, sistemde herhangi bir donanım ya da yazılımla ilgili sorun çıktığında "problem çözüm merkezi"nin sorunun nedenini araştırıp olası çözümler sunması, ve çoğu zaman işime yarar çözüm önerileriyle karşılaştım. size her işlemde onay sorup duran UAC (User Access Control) beni deli etse de, bu konuda yazılmış detaylı makaleleri okuduğumda aslında deneyimsiz kullanıcıların işletim sistemini kullanılamaz hale getirmelerine engel olabilecek bir özellik olduğunu da farkettim. Microsoft'u ya da ürün politikalarını savunacak değilim ama XP olgunlaşana kadar da epey bir zaman geçtiğini göz ardı etmemek lazım, ki Vista çok daha kapsamlı ve karmaşık bir çekirdeğe sahip. zamanla çok daha sorunsuz hale geleceğine eminim. Diğer bi örnek olarak, XP'min ses çıkarmadığı ama Vista'mın bağrına bağrına patlak olduğunu iddia ettiği RAM'lerimi -ki XP'de kimi oyunları ve programları yüklerken sürekli read error hataları almaktaydım, ama her oyunda ya da programda değil- kimi test programlarıyla test ettikten sonra gerçekten de fabrika çıkışından arızalı olduklarını farkedip garanti kapsamında değiştirmemle sorunlarım çözüldü ^^

oyunlar -dx10 destekleyen bi grafik kartına sahip olsam da- konusundaysa vista beni hayal kırıklığına uğrattı maalesef. elbette aero teması açıkken sistem -XP'dekinin aksine- grafik kartını bi çeşit rendering için kullanıyor sürekli olarak -tıpkı oyun oynarken olduğu gibi-. siz bunun üstüne bir de oyun çalıştırdığınızda sistem performansının fazlasıyla düşüyor olması gayet doğal. temel kanunlardan yola çıkarsak, herşeyin bi bedeli var, ki Vista'nın tüm görsel öğelerini kapattığımda bile XP'de "yüksek" grafik ayarlarıyla oynayabildiğim bi oyunu, Vista'da takılmaları göze alarak "orta" seviyede grafik ayarlarıyla oynamak durumunda kalıyorum.

sanırım bi kitap yazılabilir Vista'daki yenilikler hakkında ama zaten gereğinden fazla uzattım. işim nedeniyle Vista'yı da kullanmak -özelliklerine aşina olmak adına- zorunda olduğum için dual boot bi sistemde Vista Ultimate 64 Bit ve XP Pro SP2'yi birlikte kullanmaktayım. Vaktimin büyük bi kısmını XP üzerinde harcıyorum, lakin ses kartımın 64 bit sürücüsü üretilir üretilmez sadece oyunlar için XP kullanıyor olacağım.

worsen

Asistan
Reaksiyon puanı
0
xp mac ne oluyoranlata bilirmisiniz zahmet olmazsa

worsen

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bence taafsız en güzel iş keyfine bak paran warsa iyi bilgisayar al vista kulklan paran fazla yoksa xp ye devam et

4017741

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
6-7 aydır vistada kullanıyorum.üç beş görsel efekt haricinde hiçbir artısı yok.O kadar yer kaplıyorki anlamıyorum fare bir meşgule düştüğünde artık bekleeee.bu arada ram 2gb core duo işlemci ati 1400 256 mb ekran kartı.yani donanım iyi.Valla benzetmek uygunmu bilmem ama XP osmanlı kadını gibi,vista ise gününü kuaförde geçiren yanında süs köpeği bulunan sosyete kadını gibi:)

eeemmmrrreeeee

Profesör
Reaksiyon puanı
0
once tabıkı xp derdım ama performans fazla gerekmıyosa vısta .. goruntu kalıtesının tadına warın bari ,)

ghost1555

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
0
Herzaman Xp Vista iğrenç olmuş bi b.ka yaramaz boş yere para veremem

masterdevil

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Xp den memnunum :) simdilik her istedigimi karsliyor.

sercanozturk

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yeni nesil ekran kartlarım var diyorsan Vista.
Yok ben normalim diyorsan bırak bu işleri:D:D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...