Windows`tan Linux Ubuntu`ya thunderbird taşıma...

kam turalı

Doçent
Reaksiyon puanı
14
Arkadaşlar bi konuda yardımınıza ihtiyacım var.
Kısa zaman önce Win 7 kullanırken artık ubuntu kullanmaya karar verdim ve kurdum. Hemen her ihtiyacımı ubuntu karşılıyor fakat bir konuyu haledemedim.

Win 7 de Mozilla Thunderbird kullanıyordum şimdi ubuntu ya da kurdum fakat win 7 deki tüm hesaplar ve gelen mailleri nasıl aktaracam tek tek hesaplarla uğraşmak istemiyorum, çoğunun şifresini de hatırlamıyorum zaten biraz da bu yüzden aktarmam gerekli.

İşin özeti Win 7 den Ubuntu ya mozilla thunderbird nasıl taşınır..?

kam turalı

Doçent
Reaksiyon puanı
14
ooopss.... yok mu bi bilen ailesinden bir kişi...

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
ubuntu tr forumda sor orda daha hızlı ve fazla cevap alırsın

CMYK

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Eşitlemeyi kullanabilirsin Firefox sync yok mu kullandığın tarayıcıda!

Pardon yanlış anlamışım ama dediğim gibi ayarları ve seçenekleri yedeklemek için seçenekleri olmalı bence

araçlar menüsünde içe aktarmayı kullanarak her şeyi içe aktarıp yedeklersin ardından yedekleri geri yüklerisn

Reaksiyon puanı
2,148
Tahminen firefoxdaki gibidir.

Windows 7 de profile klasörünü bul

• C:\Users\<Windows user name>\AppData\Roaming\Thunderbird\Profiles\<Profile name>\

Ubuntuda başlangıç klasörü diye geçiyor galiba ona gir, görünümden gizli dosyaları göster, .thunderbird diye klasör olmalı, .mozilla-thunderbird de olabilir. Profil klasörünü oraya kopyala, işe yarayabilir.

kam turalı

Doçent
Reaksiyon puanı
14
Tahminen firefoxdaki gibidir.

Windows 7 de profile klasörünü bul

• C:\Users\<Windows user name>\AppData\Roaming\Thunderbird\Profiles\<Profile name>\
Ubuntuda başlangıç klasörü diye geçiyor galiba ona gir, görünümden gizli dosyaları göster, .thunderbird diye klasör olmalı, .mozilla-thunderbird de olabilir. Profil klasörünü oraya kopyala, işe yarayabilir.

Sağolasın hallettim senin dediğin yolla fakat biraz farkla profiles.ini dosyasını yeni kopyaladığım dosya adını değiştirdim oldu..:)
Teşekkürler