Windows saati sorunu

gokhanyenm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
selam arkadaslar, laptopun saati bazen ileri bazen geri gidiyor kapatınca saat hiç değişmiyor. fakat bu ileri geri gitme açıkken oluyor saati ayarlıyorum 5 dakka sonra bi bakıyorum 1 saat ilerde veya 10 dakika bu tersi içinde geçerli geride gidiyor forumlardan araştırdığım kadarıyla bios pili falan deniyor ama bilgisayarımı alalı 2-3 ay oldu bios pilinin bitmesi imkansız gibi bişey. sorun yazlılımsal diye tahmin ediyor ve yardımınızı bekliyorum. konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim.

zıppırık

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Donanımla ilgili bir sıkıntın var. 2-3 ay önce aldım demişsin bunu okumasam laptopun ömrü dolmuş derdim. Önceki laptopum "Acer" 1.5 sene sonunda aynı sıkıntıyı boy göstermeye başladı. Linux ta bir sıkıntı olmamasına rağmen windowsun hangi sürümünü kurarsam kurayım aynı sıkıntı mevcut sürdü. Windows un hotFix(hata yaması)'i yok bunun için. Aylarca aramama rağmen hiçbir şekilde sorunu çözemedim. zaten daha sonrasında ufak tefek donanım arızası vermeye başlamıştı. Özellikle wireless ta çok sıkıntı yaşadım saat olayından sonra.

Teknik servise götürmeni tavsiye ediyorum. Gerekirse laptopu iade et. başına bela olacak gibi hissettim.

Hala kafama takılan neden Linux'ta saati doğru gösteriyorda. windowsta ayeni format atmama rağmen dediğin gibi 5 10 dk içerisinde saat farkı oluşmaya başlıyor.
Ayrıca Bios'la oynama hiç. Ben bios'un içini dışına çıkarttım. Biosu güncelledim. Herşeyi denedim. Pil falan hikaye yani...

Nedenini öğrenirsen beni de bilgilendirirmisin :D

gokhanyenm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bakalım sabaha kim ne diyecek ona göre hareket edecem

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Bende şöyle bir gariplik var

Linux'ta sorun yok, ama Linux'tan Windows'a geçince saat değişiyor.

Windows'ta saat doğruydu taa ki Linux kurana kadar. Kurduktan sonra bir süre Windows açmamıştım açtığımda baktım ki 2 saat geri kalmış bende ileri aldım, sonra yine uzun süre Linux kullandım Windows'a geçince bu defa da 2 saat ileri olduğunu gördüm...

Yani ilk başta yanlış diyip ileri alınca sonradan aynı şekilde geri almak zorunda kaldım. Bakalım, Linux-Windows arası her geçişte bu saat sorunu tekrar ederse çözüm aramaya başlarım. :)

zıppırık

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Teknik servis ile görüştün mü veya bir bilgi edinebildin mi?

gokhanyenm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
gündüzleri çalıştığım için teknik servisle irtibata geçme fırsatım olmuyor. burdan tavsiye alayım dedim ama kulak asan olmamış gibi :)