Windows Puanım Yükseldi Güncellemeden sonra

crazyboys90001

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Windows Update'den uyarı geldi:Ekran kartı sürücünüzün daha güncel versiyonu var diye.Nvidia sitesinden baktım ggerçekten de güncel sürüm varmış.Neyse windows update ile ekran kartı güncellememi yaptım.

Bu konuyu neden açıyorum ?

Laptopu satın alalıdan beri hiçbir zaman windows puanım 4.4'ü geçmemişti.Ama dün Ekran kartı güncellemesinden sonra puanım aşağıda.

Donanım değişikliği olmadığı sürece windows puanım değişmez diye biliyordum.Galiba sürücüler bu puanı değiştirecek.
222222222222k.jpg

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Ne güzel:D

S_T_A_L_K_E_R

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Güncelleştirme yaptıkça puan yükseliyor.Özellikle ekran kartı güncelleştirmeleri etkili oluyor.Tabi bir yere kadar...

Miroğlu

Dekan
Reaksiyon puanı
31
Bende güncelledim sistem puanı değişmedi nedense...

Krazky

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Görsel efektleri kapatıp puan değerlendirmesini tekrar çalıştırdığınızda 1-2 puan artıyor. Sonra tekrar görsel efektleri aktif edebilirsiniz. Ama değerlendirmeyi çalıştırdığınızda başka program veya işlem yapmadan değerlendirmenin bitmesini bekleyin.

Not: Eğer değerlendirme sonrası puan artması olmadıysa zaten sistem gereken puanı vermiştir. Bu nedenle puan artma söz konusu olmayabilir.

Ben nasıl yapıyorum puan olayını; örneğin format attığımda ilk önce sistemi güncelliyorum. Güncelleme esnasında ekran kartı yüklenmişse sistem yeniden başlatıldıktan sonra direk değerlendirmeyi çalıştırıyorum. Değerlendirme bitene kadar işlem falan yapmıyorum ve normalde 4.7 puan verirken 4.8 puan veriyor. Bunun üzerine görsel efektleri kapatıp tekrar çalıştırdığımda bu sefer 4.9 puan oluyor. Sonra görsel efektleri açıp gerekli programları yüklüyorum. İlk başta tabi bir antivirüs programı...

Eğer ki sizlerde formattan sonra ilk sistemi güncellediğinizde, güncelleme ile ekran kartı sürücüsü gelmediyse sitesinden indirip veya daha öncden hazırda bir sürücünüz varsa kurup sistemi yeniden başlattığınızda 5-10 dk. kadar bekleyin. Çünkü sistem değerlendirmesi otomatik olarak başlayacaktır. Otomatik olarak başlamadıysa kendiniz değerlendirmeyi çalıştırın. Çalıştırırken başka işlem yapmayın. Yine görsel efektleri kapatıp deneyin birkaç puan daha alma olasılığınız olur.

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Ekran Kartı Yazılımları Kartın Daha Etkin Ve Performanslı Kullanmasına Olanak Veriyor

Puanının Yükselmesi Son Derece Normal

Bütün Donanımlarının Yazılımlarını Güncellemesini Aksatmayın Arkadaşlar

beyazad

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Bu derecelendirme regedit ayarlarından kolayca değişebiliyor. Çok bir önemi yok sadece bilgisayarının ortalama değerini öğreniyorsun. mesela benim laptop 5,1 puan alıyor. ama call of duty MW2'yi az da olsa takılarak oynatıyor. ama br PC'de bu puanı alsam şakır şakır oynarım o oyunu :)

Krazky

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Bu derecelendirme regedit ayarlarından kolayca değişebiliyor. Çok bir önemi yok sadece bilgisayarının ortalama değerini öğreniyorsun. mesela benim laptop 5,1 puan alıyor. ama call of duty MW2'yi az da olsa takılarak oynatıyor. ama br PC'de bu puanı alsam şakır şakır oynarım o oyunu :)
Ben regedit ayarlarından oynanmasından yana değilim. Sistem otomatik puan vermeli...Önemli olan bu...

Hello Kitty.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
104
Güncellemeden nasıl yükseltiyorsun ?? :) ben güncelleyip yine yükseltemiyorum
pis.png