Windows Live SkyDrive

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Eski adıyla Windows Live Folders, hem ismini değiştirdi hem de yeni özellikler ekledi. Kendi alanınızı oluşturmak istiyorsanız okumaya devam edin.

Yenilenen adıyla Windows Live SkyDrive size internet üzerinde 500 MB’lık depolama alanı sağlar. Türkçe olarak da hizmet veren Windows Live SkyDrive’a bu adresten ulaşabilirsiniz.

Windows_Live_SkyDrive_Beta.png

Özellikleri

:: 500 MB’lık alan, bir defada en fazla 50 MB’lık dosya yükleyebilme.

:: Dosya ve klasörlere erişim hakkı tamamen size kalmış, herkese açabilirsiniz ya da sadece belirlediğiniz kişilere.

:: Karşıya yükleme aracı sayesinde dosyalarınızı sürükle bırak özelliği ile yükleyebilirsiniz.

:: Aynı anda birden fazla dosyayı yükleyebilirsiniz.

:: Klasörlerinizi blog ya da web sayfanıza kolaylıkla ekleyebilirsiniz (Katıştır kısmından alacağınız kodu sayfanızın html koduna ekleyin).

:: Firefox 1.5 ve üstü, Internet Explorer 6 ve üstü tarayıcılarla uyumludur.

:: Siz de kendi dosyalarınızı paylaşmak istiyorsanız, buyrun SDN forumlarına.

Güncelleme

Beta aşamasında olan Windows Live SkyDrive, Türkçe olarak hizmete açık olmasına rağmen bölge seçenekleri Türkiye olan kişilere hizmet vermiyor. Eğer siz de bu hizmetten yararlanmak istiyorsanız hotmail'den mail sayfanızı açın, sağ üst taraftan "Seçenekler -> Diğer Seçenekler -> Kişisel Bilgilerinizi Görüntüleyin ve Düzenleyin" yolunu izleyerek ayarlar sayfasına gelin. Sol taraftaki menüden ayarları tıklayın, EV başlığı altındaki ayarlarınızı Amerika Birleşik Devletleri olarak değiştirin. Eyalet olarak NewYork, posta kodu olarak da 11100 girebilirsiniz.

Bilgi İçin: SkyDrive
Yazan: Burak Barbak
SDN - http://shiftdelete.net

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
İşte bu Güzel haber, En azından Silinme korkusu ile yaşamıyacağız.

Edit:Hevesim Kursağımda Kaldı

ddddddzh7.jpg

Sheythun

Asistan
Reaksiyon puanı
20
Tek yapman gereken bölge ayarlarını değiştirmen...Mail adresini açtıktan sonra sağ üst taraftan seçeneklere tıkla. açılan menüden diğer seçeneklere tıkla. Karşına gelen sayfadan "Kişisel bilgilerinizi görüntüleyin ve düzenleyin" kısmına tıkla. Ayarlardan, Ülke Amerika Birleşik Devletleri, Eyalet Newyork, Posta Kodu 11100 olarak gir... kaydet çık ;) Hepsi bu kadar...

Sheythun

Asistan
Reaksiyon puanı
20
Bir anlık dalgınlık işte eklememişim kusura bakmayın...(Benim ayarlar USA üzerinden olduğu için...) Düzelttim şimdi, zaten en kısa süre içinde tüm dünyada hizmete girecektir.

EDIT: Şimdi farklı eposta adreslerim için test ettim, ayarları usa yapınca her şey düzeliyor. Bir şey hatırlatmak istiyorum, ayarlarınızın etkin olması için SkyDrive'ın sitesine girdiğinizde sağ üstte oturumu kapat yazan yere tıklayın ve tekrardan giriş yapın...

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Olaya bak Ara yüz bile Türkçe, Ancak bi Newyorkta olmamız hemen olaya dahil olmamızı sağlıyor. Burak saol ;)

afterdinner

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Dosya yuklerken soyle bir uyari cikiyor:

"Bu karşıya yükleme çok uzun mu sürüyor? Beklerken bu oyunu oynayın"

Ve altta bi oyun var topu duvarlara vuruyorsun:)

Shot at 2007-08-10

gokhans19

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Bişey sorucam.Bizim upload ettiğimiz dosyaları paylaştığımız kişilerinde ülkeleri abdmi olmak zorunda yoksa sadece bizimkisimi?

Sheythun

Asistan
Reaksiyon puanı
20
Hayır gerekmiyor, hatta dosyalarını internetteki herkese açarsan msn kullanıcısı olmasa bile dosyaya erişebilir..(denedim...)

elektr10

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Ben ayar değiştirme olayını yapamadım.En son "ayarlar" yazan yere geldim, bu aşamada hesabım hakkındaki genel bilgileri gösteren sayfa açıldı."Kayıtlı bilgiler" yazan yere tıkladım, oradaki ev bölümünden ülkeyi "ABD Çevresindeki Küçük Adalar" yaptım ama olmadı.

gokhans19

Profesör
Reaksiyon puanı
5
elektr10 dedi ki:
Ben ayar değiştirme olayını yapamadım.En son "ayarlar" yazan yere geldim, bu aşamada hesabım hakkındaki genel bilgileri gösteren sayfa açıldı."Kayıtlı bilgiler" yazan yere tıkladım, oradaki ev bölümünden ülkeyi "ABD Çevresindeki Küçük Adalar" yaptım ama olmadı.
yanlış yapmışsın hem amerika birleşik devleti yazanı seçeceksin hemse skydriveye girince sağ üstten oturumu kapat deyip yeniden oturum açaacaksın..

elektr10

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Tamam şimdi oldu ;)

Benim esas kullandığım msn yahoo uzantılı.Onu da ayarlayabiliyor muyuz acaba (A)

NaSrOk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
peki kisilerimiz bu dosyalarımızı nasıl görüyor, tek tek link mi vermemiz gerekiyo

tesekkürler SDN

Sheythun

Asistan
Reaksiyon puanı
20
Dosyaların hepsini bir klasöre koy ve o klasörün linkini ver. Böylece kişin o klasörü görebilir...

NaSrOk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kısaca herkese teker teker link verices.Bu kötü oldu ya

qutoxy

Asistan
Reaksiyon puanı
11
ben amerika birleşik devletleri yaptım ülke olarak eyalet olarak new york yaptım posta kodu olarakta 11100 yaptım ama yinede olmadı
çok saçma olacak ama ekip web günlüğü diye bir yazı var acaba ona tıkladığım için olabilir mi?ya da ip adresinden?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
MErhaba; skydrive ile ilgili bir sıkıntım var. Az önce tesadüfen hotmail hesabıma gelmiş olan bazı fotoğrafları açmaya çalışırken skydrive diye bir uygulama olduğunu ve bu uygulamada webmail üzerinden yapılan sohbetlerin kaydedildiğini farkettim. yaptığım araştırma sonucu iradem dılında kaydedilen bu sohbet geçmişlerinin silinemediğini öğrendim. bu durumda skydrive uygulamasını kaldırmak gibi bir şansım var mıdır? ya da önerebileceğiniz başka bir çözüm yolu??