Windows gezgini çalışmayı durdurdu?

ozaaan1313

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar bende asus k53s var. bilgisayarımın sıkıntısı bazen bilgisayarım kısmında gezerken windows gezgini çalışmayı durdurdu diyor ve bilgisayarım kısmından atıyor. sorunun 64 bit yerine 32 bit program kullanmak olduğu anlaşıldı fakat her programıda 64 32 diye ayırt edemiyorum. bunun kökten çözümü var mı yoksa her program kuruşumda düşünecek miyim?

ulijonroth

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sorun sadece belirli yazılımlarda mı oluyor?
Yoksa herhangi bir yazılımda mı?
Ben de 64 bit windows kullanıyorum ancak 32 bit yazılımların sadece bir kaç tanesinde bu problem ile karşılaştım. Onları da muadili başka yazılımlar kullanıp kaldırdım sorun yaşamadım.

ozaaan1313

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bilgisayarı alalı 3 ay oldu 4 kez bunu yaşadım. kaç defa 32 bit yükledysem yaşadım bu sorunu.

T800

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Windows Gezgini Çalışmayı Durdurdu:

Windows Gezgini Çalışmayı Durdurdu türünde bir hata alıyor ve ne yaptıysanız sorunu çözemiyorsanız yapmanız gerekenler sırasıyla:
Bilgisayarım/C sürücüsü/Windows/System32 adımlarını izleyin, klasörün içine girin ve dosyaları türe göre listeleyin .cpl uzantılı dosyaların olduğu kısma kadar gelin. Yaklaşık 15-20 tane .cpl uzantılı dosya göreceksiniz. Aşağıda bulunan dosyalar hariç diğer dosyaların hepsini silin. Böylece o hatadan kurtulmuş olacaksınız.

Silinmeyecek olan dosya listesi.
Bu dosyaları kesinlikle silmeyin
- appwiz.cpl
- bthprops.cpl
- collab.cpl
- desk.cpl
- Firewall.cpl
- hdwwiz.cpl
- inetcpl.cpl
- infocardcpl.cpl
- intl.cpl
- irprops.cpl
- joy.cpl
- main.cpl
- mmsys.cpl
- ncpa.cpl
- powercfg.cpl
- sysdm.cpl
- TabletPC.cpl
- telephon.cpl
- timedate.cpl
- wscui.cpl

Aman dikkat bunlardan birini silerseniz, sisteminiz çökebilir. :)