Windows Bu Diske Yüklenemez

Düşükİnsan

Asistan
Reaksiyon puanı
27
Windows 10 kullanıcısıyım. Bir gün bilgisayarı yeniden başlattığımda srttrail. TXT hatası alıyordum tek çözümü formatmış galiba.
USB'ye Windows 10 Media Creation Tool kurdum.
Laptopumda tek HDD var ama ikiye ayırmıştım diğeri de yaklaşık 70 GB aile resimleri vb. var.
Windows’u nereye kuralım kısmına geldim. Yerel Disk C’yi sildim izlediğim videolara göre daha sonra biçimlendirme yapmaya çalıştım ama “Windows bu diske yüklenemez. Seçilen diskte MBR bölüm tablosu var. EFI sistemlerde, Windows yalnızca GPT Disklere yüklenebilir." hatası var.
Bu arada laptopumun CD sürücüsü bozuk ara sıra kendi kendine açılıyor, diski okuyor fakat 2 - 3 dk sonra devam etmiyor.
Veri kaybı yaşamadan nasıl yapabilirim?

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,256
Windows 10 kullanıcısıyım. Bir gün bilgisayarı yeniden başlattığımda srttrail. TXT hatası alıyordum tek çözümü formatmış galiba.
USB'ye Windows 10 Media Creation Tool kurdum.
Laptopumda tek HDD var ama ikiye ayırmıştım diğeri de yaklaşık 70 GB aile resimleri vb. var.
Windows’u nereye kuralım kısmına geldim. Yerel Disk C’yi sildim izlediğim videolara göre daha sonra biçimlendirme yapmaya çalıştım ama “Windows bu diske yüklenemez. Seçilen diskte MBR bölüm tablosu var. EFI sistemlerde, Windows yalnızca GPT Disklere yüklenebilir." hatası var.
Bu arada laptopumun CD sürücüsü bozuk ara sıra kendi kendine açılıyor, diski okuyor fakat 2 - 3 dk sonra devam etmiyor.
Veri kaybı yaşamadan nasıl yapabilirim?
Verileri AOEMI Disk Partition kurtarır. Diski veri kaybetmeden UEFI GPT yapar. 30 saniye sürmektedir. Ama siz Windows'u sildiğiniz için geçmiş olsun. Mecbur silmek zorundasınız. Ancak elinizde başka bilgisayar varsa kurtarabilirsiniz.

Kurulumda iken şunu yapın:

1. Shift+F10 yapın ve Komut İstemini açın
2. diskpart yazın enterlayın
3. list disk yazın ve enterlayın
4.(Kuracağınız disk ne ise onu seçin) select disk 0 gibi yazın enterlayın.
5. convert gpt deyin ve enterlayın
6.clean deyin ve enterlayın.
7. Komut istemini kapatabilirsiniz.
8. Kurulumda bölüm kısmını yenileyin.

Son düzenleme:

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,387
USB'yi uefi için gpt bölüm düzeninde hazırlamışsın.
Başka bir bilgisayar üzerinden
Ya Legacy/klasik kurulum için mbr bölüm düzeninde USB'yi yeniden hazırlayacaksın ve klasik kurulum yapacaksın,
ya da live bir DVD/usb sistem üzerinden bilgisayarı başlatıp fotoğraf ve dökümanları yedekleyip daha sonra da UEFI modunda hazırlamış olduğun mevcut USB ile tüm partitionları/bölümleri silerek Windows 10 yüklemesi yapacaksın. Kolay gelsin.

Düşükİnsan

Asistan
Reaksiyon puanı
27
USB'yi uefi için gpt bölüm düzeninde hazırlamışsın.
Başka bir bilgisayar üzerinden
Ya Legacy/klasik kurulum için mbr bölüm düzeninde USB'yi yeniden hazırlayacaksın ve klasik kurulum yapacaksın,
ya da live bir DVD/usb sistem üzerinden bilgisayarı başlatıp fotoğraf ve dökümanları yedekleyip daha sonra da UEFI modunda hazırlamış olduğun mevcut USB ile tüm partitionları/bölümleri silerek Windows 10 yüklemesi yapacaksın. Kolay gelsin.
Hocam gerek kalmadı ama sağolun.
Samsung Recovery İle İlk aldığım hale getirdim cevaplarınıziçin teşekkürler ama yinede bir sorum olacak 6 gb ram var ve boştaylen 7 home basic 3 gb ram yiyor bu miktar ara sıra 3,5 4 gb remide geçiyor problem nedir?

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,256
Samsung Recovery İle İlk aldığım hale getirdim cevaplarınıziçin teşekkürler ama yinede bir sorum olacak 6 gb ram var ve boştaylen 7 home basic 3 gb ram yiyor bu miktar ara sıra 3,5 4 gb remide geçiyor problem nedir?
Madem öyle UEFI'ye çevirin. AOEMI Disk Partition ile veri kaybetmeden yapılıyor. Home Basic yerine Windows 10'u UEFI biçimde kurun.

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,387
Bu hiç normal değil, arka planda gerçekleşen işlemler olmalı.

Bilgisayar üreticilerinin normalde kendi Recovery'lerine entegre ettiği programlar olur; program ekle kaldırdan yüklü programları kontrol edin, her birinin işlevini araştırın ve ihtiyaç duymadıklarınızı kaldırın.

Bilgisayarı baştan başlatın.

(Windows Update üzerinden) Windows'un ve sürücülerin güncel mi, kontrol edin. Güncel olduklarından emin olalım. Gerekirse, üreticinin sitesinden sürücüleri tek tek kontrol edin. (Önemli)

RAM kullanımı seviyesinde düşüş oldu mu gözlemleyin.

Görev yöneticisinin işlemler sekmesinde "Tüm kullanıcıların işlemlerini göster" seçili iken Bellek kullanımına göre sıralandığında en çok bellek kullanımı olan uygulamalar neler, bakalım, mümkünse buna ilişkin bir ekran görüntüsü de paylaşabilirsin. Kolay gelsin.

Düşükİnsan

Asistan
Reaksiyon puanı
27
Bu hiç normal değil, arka planda gerçekleşen işlemler olmalı.

Bilgisayar üreticilerinin normalde kendi Recovery'lerine entegre ettiği programlar olur; program ekle kaldırdan yüklü programları kontrol edin, her birinin işlevini araştırın ve ihtiyaç duymadıklarınızı kaldırın.

Bilgisayarı baştan başlatın.

(Windows Update üzerinden) Windows'un ve sürücülerin güncel mi, kontrol edin. Güncel olduklarından emin olalım. Gerekirse, üreticinin sitesinden sürücüleri tek tek kontrol edin. (Önemli)

RAM kullanımı seviyesinde düşüş oldu mu gözlemleyin.

Görev yöneticisinin işlemler sekmesinde "Tüm kullanıcıların işlemlerini göster" seçili iken Bellek kullanımına göre sıralandığında en çok bellek kullanımı olan uygulamalar neler, bakalım, mümkünse buna ilişkin bir ekran görüntüsü de paylaşabilirsin. Kolay gelsin.
Hocam bide W7 Ultimate 32 bit kullanıyordum eskiden Puanım 4,7’di o zamanda 4 gb ramim vardı ve 2,67sini kullanıyordum şimdi ise 6 gb ram fakat 3,7 puan oyunlardaki performans öncekinden bile berbat

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,256
Hocam bide W7 Ultimate 32 bit kullanıyordum eskiden Puanım 4,7’di o zamanda 4 gb ramim vardı ve 2,67sini kullanıyordum şimdi ise 6 gb ram fakat 3,7 puan oyunlardaki performans öncekinden bile berbat
32 bit mi? Öyle ise 64 bit UEFI Windows 10 kurun. Bilgisayarınız destekliyor.

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,387
Yukarıda yazdıklarımı sırasıyla denediniz mi?
Bir ekran görüntüsü de istemiştim.
Samsung Recovery İle İlk aldığım hale getirdim cevaplarınıziçin teşekkürler ama yinede bir sorum olacak 6 gb ram var ve boştaylen 7 home basic 3 gb ram yiyor bu miktar ara sıra 3,5-4 gb remide geçiyor problem nedir?
32-bit ise, burada bir çelişki var:
32 bit işletim sistemlerinde RAM, 3 GB ve civarında olur.