Windows Akıcılık Sorunu

KimBuGamzeli

Profesör
Reaksiyon puanı
1,818
Youtube'de bazı videolarda farkettim. Mesela video da adam masaüstü üzerinden işte ayar vs gösteriyor yada bir yazılımı tanıtıyor ve ya eğitim amaçlı video çekiyor masaüstü o kadar akıcı ki 60FPS hiç bir takılma donma vs yok ama kendi sistemim de asla böyle kullanamadım sistemi. İzlediğim bir kaç videoda hatta özellikle sordum sistem özellikleri benim sistemimden daha da düşük olduğu halde gayet akıcı ve pürüzsüz kullanıyorlar. Nasıl yapıyorlar sizce?

The Judge

Profesör
Reaksiyon puanı
5,180
Aslına bakarsan bir çok cevabı olabilir.
Donanım olarak daha iyi olabilir ama kullanılan sisteme gelince işin rengi bir miktar değişir.
Performans odaklı tekrar düzenlenmiş kalıplar ile sistemi yeniden kurmuş olabilir.
Bu kalıplarda en çok dikkat çeken şey ise normal kullanıcıların hiç kulanmadığı hizmetlerin ve bazı ayarların devre dışı bırakılması olarak bilinir.

Samet UCA

Profesör
Reaksiyon puanı
2,926
Bir süre önce benimde takıldığım konulardan biriydi bu. Tabi ki mantıkta sisteminizin güçlü olması önemli ama gözle farkedilir bir şekilde ki akıcılık 144hz den kaynaklanmakta.

EFI Shell

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
19,243
Youtube'de bazı videolarda farkettim. Mesela video da adam masaüstü üzerinden işte ayar vs gösteriyor yada bir yazılımı tanıtıyor ve ya eğitim amaçlı video çekiyor masaüstü o kadar akıcı ki 60FPS hiç bir takılma donma vs yok ama kendi sistemim de asla böyle kullanamadım sistemi. İzlediğim bir kaç videoda hatta özellikle sordum sistem özellikleri benim sistemimden daha da düşük olduğu halde gayet akıcı ve pürüzsüz kullanıyorlar. Nasıl yapıyorlar sizce?
60FPS olarak videiyu renderlıyorsa normal. Aynısını sende yaparsan senin PC de akıcı gözükür. Ama normalde diyorsan biraz garip. Belki HDD yetmiyordur.