Windows Açılış ekranındaki 'Operating systeam not found' hatası

Melih1497

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Sony Vaıo Laptopum var laptopa yeni windows 10 kurdum bilgisayar açıldığı zaman hiçbir problem yok ama açarken ilk defada operating systeam not found hatası veriyo siyah ekranda 1 sayfa yazı oluyo ctrl alt delete yapınca tekrar başlıyo windows ve normal şekilde açılıyo tek seferde nasıl açılmasını sağlayabilirm sanırım bios ayarında problem var çok acil yardımcı olun lütfen çok acele !!!! şimdiden teşekkürler

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,467
Konu başlığına Acil yardım gibi şeyler yazmak yasaktır başka bir şeyler yaz
--- Gönderi Güncellendi ---
Ayrıca pc ne bozuk windows 10 kurmuş olabilirsin

Melih1497

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Başlığı düzelttim kurduğum windowsda bi problem yok bios ayarlarında bi problem olduğunu düşünüyorum

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,467
Daha önce kurduğunda aynı hatayı almıyorsan evet bios ayarlarında sorun vardır

Melih1497

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Nasıl düzeltebilirim ne yapmam gerek yardımcı olurmusunuz

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,467
Şimdi Ben tam olarak size yardımcı olamam anakartın biosu bana eski veya tanıdık gelmeyebilir o bios sistemindeki pclerde nasıl format atılır adlı youtuberlerin videolarına gözatmanı öneririm

Melih1497

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Siz bilmiyorsanız eminim illa bu sorunu bilen bir kişi vardır youtube a baktığımda hiç açılmıyo laptoplar ama benim laptopumda ctrl alt delete yapınca sorunsuz açılıyo

Ömer Canbaz

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,629
Merhaba
Sana birkaç sorum var sen pcne windows 10 kurmadan öncede böyle oluyor muydu? Eğer oluyorsa biosunda bir sıkıntı olabilir eğer yoksada pcde yeniden formatla derim.

Reaksiyon puanı
2
Dostum Merhaba,

İlk bakışta sorun BIOS'da gibi duruyor ama gene de tedbiri elden bırakmamak lazım. BIOS ayarlarına girebiliyorsan oradan Boot sıralamasını kontrol et. İlk sırada DVD sürücün felan varsa HDD'yi başa çek (aslında böyle bile olsa otomatik HDD'ye geçmesi lazım ya neyse). Gene aynı sorunla karşılaşırsan BIOS ayarlarını sıfırla. Bu da sorunu çözmezse üreticinin sitesinden güncel BIOS yazılımını indir ve orada belirtilen araçla yaz (çok dikkatli ol, hata yaparsan çok daha büyük sorunlar açarsın başına).

Bunları bir dene ve sonucu bizlerle paylaş. İşe yaramazsa yardımcı olmaya çalışırız. Kolay gelsin...

Melih1497

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
3 kere belli aralıklarla denedim pc sorunsuz açılıyo ama asıl sıkıntı laptop bi tanıdığımın bu akşam vericem şuandda yok sorun ama sonra aynısı olabilirmi yada vermeden önce bios dan kontrol etmem gereken bi yer varmı hemen cevap verirseniz sevinirim

Reaksiyon puanı
2
BIOS'dan Boot sıralamasını kontrol et (tavsiyem ilk önce bir sıfırla, sonra sıralamayı kendin ayarla).

Melih1497

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Biosa girdikten sonra pc nin yeniden başlatılmaamsından korukuyoorum ama
Yinede deniyim

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Hard diskin baglantı noktalarını kontrol et. Kabloları falan. Ayrıca diski düzgün okumuyor gibi görünüyor. Bir düşme vs. oldu mu hiç ?