• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Windows 8 RC Sızdı

tolga3589

Asistan
Reaksiyon puanı
8
SA

Yeni sürüm sızdı.

File name: 8400.0.WINMAIN_WIN8RC.120518-1423_X86FRE_CLIENT_EN-US-HRC_CCSA_X86FRE_EN-US_DV5.ISO

Size: 2.43GB

CRC32: 70B0ACEA
MD5: 7285DA50A07E33BC3B5A20E48AFAF375
SHA-1: 8BED436F0959E7120A44BF7C29FF0AA962BDE

VzDtk.png

2012052103565076.jpg

grezimonk

Profesör
Reaksiyon puanı
278
ne bu merak 3. millenium faciasini matah bi sey saniyorlar ama 5 para etmez...

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
Şu an sızan çince sürümü. Haziranın ilk haftası resmi olarak çıkacak zaten.

|BeyabaN|

Profesör
Reaksiyon puanı
9
şimdiye kadar çıkan windows sürümleri gibi bu da 1 hafta öncesinde internete sızdı,
şunları kim sızdırıyor çok merak ediyorum açıkcası.

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
biri mirosoft da sızdırmazlık raporu versin hatta tüm yazılım firmalarına :D reklam ancak böyle yapılabilirdi :D

cywarrior

Forumdan uzaklaştırıldı
Reaksiyon puanı
3
bunun neresi güzel ki bence facia olacak şayet düzeltme yapmazsa düşünün kaç milyon kullanıcısı var ve pc bilen oranı ne bilmem şu explorerin kullanma oranı ortada win 8 i çözecek kişi sayısıda ayrı bi sorun.

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Neye dayanarak söylüyorsun bunu merak ettim. Ben customer preview'i kurmuştum çok beğendim açıkçası. Windows 7'den çok daha hızlı ve işlevli...
Arkadaş windows 8 yazısını görünce hemen ne gerek var çok berbat sistem diyor. Klasik haline getirdi bu olayı bakma ona sen :D
Biz kullanıp beğendik sonuçta.

Rauros

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hop sakin olun bir kere arkadaş haklı facia olacak her halde ilk çıktığı zamanlarda atılan mesajları hatırlamıyorsunuz daha millet kapatma tuşunun yerini bulamamıştı ki bu mesajlar teknoloji forumlarında atılmıştı hayatında hiç teknoloji forumuna girmemiş insanımız ne yapsın? bu metro denen şey ise tam bir saçmalık neden tabletler için ayrı masaüstü için ayrı çıkmıyor anlamıyorum ayrıca bir sürü gereksiz programla geliyor finans mış hava durumuymuş maps miş falan filan bir de hepsi için windows live hesabımızın olması gerekiyor ya benim windows hesabım yoksa gmail kullanıyorsam akıllarınca milleti windows hesabı almaya itecekler ayrıca diğer windows sürümlerine göre daha fazla Linux çalıntısı olduğunu da rahatça söyleyebilirim hızlı açılışıda bir yenilik olarak sundular ya bravo gönülden tebrik ediyorum steve ballmer ve tayfasını bu resimi belki görmemişsinizdir neyse görmüş oldunuz
post-125978-0-63250700-1334212270.jpg

221BSHERLOCK

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Teknoloji dünyasında kopyacılık yaygındır, bu bir gerçek.

Ayrıca metro arayüzü masaüstü sistemler için hiçbir şey ifade etmiyor..

Rauros

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Teknoloji dünyasında kopyacılık yaygındır, bu bir gerçek.
Bana Windows u kopya eden bir Linux dağıtımı gösterin veya Apple ı gösteremezsiniz çünkü Windows ve Apple ın kodları kapalıdır o yüzden taklit edilemezler ama Linux un kodları açıktır.

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
146
Hop sakin olun bir kere arkadaş haklı facia olacak her halde ilk çıktığı zamanlarda atılan mesajları hatırlamıyorsunuz daha millet kapatma tuşunun yerini bulamamıştı ki bu mesajlar teknoloji forumlarında atılmıştı hayatında hiç teknoloji forumuna girmemiş insanımız ne yapsın? bu metro denen şey ise tam bir saçmalık neden tabletler için ayrı masaüstü için ayrı çıkmıyor anlamıyorum ayrıca bir sürü gereksiz programla geliyor finans mış hava durumuymuş maps miş falan filan bir de hepsi için windows live hesabımızın olması gerekiyor ya benim windows hesabım yoksa gmail kullanıyorsam akıllarınca milleti windows hesabı almaya itecekler ayrıca diğer windows sürümlerine göre daha fazla Linux çalıntısı olduğunu da rahatça söyleyebilirim hızlı açılışıda bir yenilik olarak sundular ya bravo gönülden tebrik ediyorum steve ballmer ve tayfasını bu resimi belki görmemişsinizdir neyse görmüş oldunuz

Windows Live hesabınız mail hesabınız değildir, Gmail hesabınız da Windows Live hesabınız olabilir. İstediğiniz mail uzantısını kullanabilirsiniz. Size online bir hizmet veriliyor ve hesap açmanız isteniyor. Size saçma gelen bu mu ?

Rauros

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Windows Live hesabınız mail hesabınız değildir, Gmail hesabınız da Windows Live hesabınız olabilir. İstediğiniz mail uzantısını kullanabilirsiniz. Size online bir hizmet veriliyor ve hesap açmanız isteniyor. Size saçma gelen bu mu ?
Hayır demek istediğim yüklerken istediği mail kısmına gmail imi giremiyorum direk olarak alttan mail girmek istemiyorum a tıklamam gerekiyor hotmailimi girmem ile yapabileceklerim daha özgür ama gmailimi girmem ile daha kısıtlı

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
Bana Windows u kopya eden bir Linux dağıtımı gösterin veya Apple ı gösteremezsiniz çünkü Windows ve Apple ın kodları kapalıdır o yüzden taklit edilemezler ama Linux un kodları açıktır.

kodları neden kopyalasınlar ki. kodlar işin en kolay kısmı. ayrıca kopyalanmış bir kod kolayca farkedilir. hiç bir firma böylesine bir riski almaz. bu yüzden fikirleri kopyalıyorlar. kimin önce düşündüğünü kim bilebilir ki ? (eğer patenti alınmamışsa)

wolkhy1903

Profesör
Reaksiyon puanı
79
keske bıraz daha bekleseydım de 8 alsaydım....en gıcık oldugum sey formattan sonra service packleri kurmak orjınal cd var service pack entegre edılmıs orjınalı ıle degısım yapılsa ucretsız ne kadar guzel olur..her formatta dakıkalarca guncellestırmelerle ugrasıyorum ::(

Rejii

Asistan
Reaksiyon puanı
1
beklemeyi tercih ediyoru MS'nin yapmış olduğu her iş ibeğenmiş biriyim. yeniliğe açık olmazsanız daima geri kalırsınız. birileri birilerinden birşeyler görücek yapılanın daha iyisini yapmak için çalışcak bu normaldir kopya çalma görüp yapma gibi kötü terimler bu teknolojide olmaması gereken birşey ve hiç kimse windows 7 i ve xp anasının karnında öğrenmedi MS'nin bu yazılımı işletim sistemi son kullanıcıları öğrenmeye zorlayacaktır. ve eminimki biraz uğraştıklarında sistem hakkında azda olsa bilgileri olacak buda ilerlemeye adım olarak görüyorum

burns206

Profesör
Reaksiyon puanı
1
win9 ne zaman sizicak ?
bu 8 ekidi ya :P
windowsta uctu artik . ya her yil yenisi cikmaz ki. cikicaksa da uc bes bi yenilik yapinlar. win7 yerine xpnin hiz stabilite sorunlarini cozen patch7 olarak yapsalar cok daha iyi olurdu son kullanici acisindan :P

seneye de windows9 metrobus arayuzuyle cikar artik :P
hemen ardindan da windows10 belediye otobusu arayuzu filan :D
ondan sonra da indirimli metrobus arayuzu ile cikar ama onun turkiyede satisina izin cikmaz haberiniz olsun :P

beklemeyi tercih ediyoru MS'nin yapmış olduğu her iş ibeğenmiş biriyim. yeniliğe açık olmazsanız daima geri kalırsınız. birileri birilerinden birşeyler görücek yapılanın daha iyisini yapmak için çalışcak bu normaldir kopya çalma görüp yapma gibi kötü terimler bu teknolojide olmaması gereken birşey ve hiç kimse windows 7 i ve xp anasının karnında öğrenmedi MS'nin bu yazılımı işletim sistemi son kullanıcıları öğrenmeye zorlayacaktır. ve eminimki biraz uğraştıklarında sistem hakkında azda olsa bilgileri olacak buda ilerlemeye adım olarak görüyorum
ben de oyle dusunuyodum defalarca da iki arada zig zag cizdim. ve olan zamanima oldu. windows ne yapsa mavi ekran hatasi gibi insan hayatini vaktini oldurmek bosa harcamak icin sacmaliklarla doldurmakta israrci oldugunda kesin karar kildigim gunden beri artik iki arada degilim.

grezimonk

Profesör
Reaksiyon puanı
278

işte olay bu... Winzort fanboylarına kapak olsun... 8 bilgisayarı ele geçirmeye çalışan bir virüs gibi... fiyasko olduğunu hala inkar edemezsiniz...

Rauros

Asistan
Reaksiyon puanı
0
kodları neden kopyalasınlar ki. kodlar işin en kolay kısmı. ayrıca kopyalanmış bir kod kolayca farkedilir. hiç bir firma böylesine bir riski almaz. bu yüzden fikirleri kopyalıyorlar. kimin önce düşündüğünü kim bilebilir ki ? (eğer patenti alınmamışsa)
Kodları neden kopyalasınlar sorusunu Microsoft a sorun eğer Linux un kodları kapalı olsaydı o zaman yaptığı yenilikleri patent alırdı ve şu andan itibaren hiç iş yapmasalar dahi Microsoft u dava ederek zengin olurlardı diyorsunuz ki hiç bir firma böyle risk almaz peki Google vs Apple veya Google vs Oracle davaları neden var günümüzde veya Microsoft vs Motorola davaları kimin önce düşündüğünü ise kullanıcılar bilebilir
Neyse sizin gibi fanboylarla da daha tartışmam size ve sizin gibilere son bir sözüm var umarım bir gün Masaüstünden Linux FreeBSD vs vs çekilir Microsoft kopya korumayı arttırır ve kullanıcılar yeni bir Windows a sadece yüzlerce dolar ödeyerek geçer o zaman ben sizi görürüm

Heh hayat işte öyle biri görecek biri yapacak biri daha iyisini yapmak için uğraşacak gibi toz pempe değil bir kopya kod varsa bu iş biter söz davalara geçer mesajımda örnek verdiğim gibi

NevermoreTR

Asistan
Reaksiyon puanı
59
Açık söylemek gerekirse ben yeni windows'u beğenmedim isteyen olur isteyen olmaz windows 8 metro edition olarak metro arayüzünü dağıtsa herkes istediği sürümü yüklese metro olarak ya da olmayarak şahsen ben metro arayüzünü beğenmedim monitörüm felan dokunmatik değil

DarkDance

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ben kullanmicam o yüzden hiç ilgimi çekmiyor Ubuntu'yu ayarladım diğer bilgisayarımda WIN7 var .NET için lazım oldugunda.

conquistador

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bir OS'u kişisel olarak beğenmeyebilirsiniz orası size kalmış ancak "ya siz ne anlarsınız fiyasko olmuş işte ben diyorsam öyledir" havasına girerseniz o biraz atmasyon oluyor kimse kusura bakmasın. Metro'yu beğenmediyseniz tek tıkla kapatabiliyorsunuz bunuda farkedemiyorsanız zaten bir işletim sistemini eleştirecek PC bilgisine sahip değilsiniz demektir. Windows Live hesabı ile entegrasyona gelince o bir özelliktir zorunluluk değil. Azıcık ingilizce biliyor ve ekranda yazanları okuma zahmetine katlanıyorsanız zaten offline account'lada (yani şimdiye kadar kullandığımız normal windows kullanıcı mantığı) windows 8'i kullanabildiğinizi görmüş olmanız gerekli. Windows 7'nin geliştirme sürecini hatırlıyorumda aynı nesnellikten uzak eleştiriler o zamanda yapılmıştı. Yok efendim ikinci bir vista faciası diyenler, XP'yi değişmem diyenler,superbar tamamen saçmalık diyenler bir sürü vardı öyle. Şimdi ise Windows 7 piyasadaki en stabil işletim sistemi olarak kabul görüyor. Aynı durumu şimdide görüyoruz. Yeniliği kabul edemeyenler,ona ayak uyduramayanlar çamur atma yoluna gidiyor. Ha tabi bu söylediklerim gerçek anlamda eleştiri yapabilen kesimi kapsamıyor.

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
Kodları neden kopyalasınlar sorusunu Microsoft a sorun eğer Linux un kodları kapalı olsaydı o zaman yaptığı yenilikleri patent alırdı ve şu andan itibaren hiç iş yapmasalar dahi Microsoft u dava ederek zengin olurlardı diyorsunuz ki hiç bir firma böyle risk almaz peki Google vs Apple veya Google vs Oracle davaları neden var günümüzde veya Microsoft vs Motorola davaları kimin önce düşündüğünü ise kullanıcılar bilebilir
Neyse sizin gibi fanboylarla da daha tartışmam size ve sizin gibilere son bir sözüm var umarım bir gün Masaüstünden Linux FreeBSD vs vs çekilir Microsoft kopya korumayı arttırır ve kullanıcılar yeni bir Windows a sadece yüzlerce dolar ödeyerek geçer o zaman ben sizi görürüm

Heh hayat işte öyle biri görecek biri yapacak biri daha iyisini yapmak için uğraşacak gibi toz pempe değil bir kopya kod varsa bu iş biter söz davalara geçer mesajımda örnek verdiğim gibi

"Linux'ın kodları kapalı olsaydı" cümlesini kuran biriyle tartışmayı kendime yediremem. Önce özgür yazılım kültürü nedir öğren sonra linux'ı savun.

NevermoreTR

Asistan
Reaksiyon puanı
59
Bir OS'u kişisel olarak beğenmeyebilirsiniz orası size kalmış ancak "ya siz ne anlarsınız fiyasko olmuş işte ben diyorsam öyledir" havasına girerseniz o biraz atmasyon oluyor kimse kusura bakmasın. Metro'yu beğenmediyseniz tek tıkla kapatabiliyorsunuz bunuda farkedemiyorsanız zaten bir işletim sistemini eleştirecek PC bilgisine sahip değilsiniz demektir. Windows Live hesabı ile entegrasyona gelince o bir özelliktir zorunluluk değil. Azıcık ingilizce biliyor ve ekranda yazanları okuma zahmetine katlanıyorsanız zaten offline account'lada (yani şimdiye kadar kullandığımız normal windows kullanıcı mantığı) windows 8'i kullanabildiğinizi görmüş olmanız gerekli. Windows 7'nin geliştirme sürecini hatırlıyorumda aynı nesnellikten uzak eleştiriler o zamanda yapılmıştı. Yok efendim ikinci bir vista faciası diyenler, XP'yi değişmem diyenler,superbar tamamen saçmalık diyenler bir sürü vardı öyle. Şimdi ise Windows 7 piyasadaki en stabil işletim sistemi olarak kabul görüyor. Aynı durumu şimdide görüyoruz. Yeniliği kabul edemeyenler,ona ayak uyduramayanlar çamur atma yoluna gidiyor. Ha tabi bu söylediklerim gerçek anlamda eleştiri yapabilen kesimi kapsamıyor.
Ben metronun tamamen olmamasından yanayım hiç kimsenin bilgisayar bilgisini eleştiremezsin ben bütün işletim sistemlerini denemiş kullanmış birisiyim ve windows 8'in de windows 7 gibi sade olmasından yanayım

DeepLune

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar böyle tartışmalara gerek yok isteyen kullanır istemeyen kullanmaz bu kadar basit

MrtAltg

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
12,110
Arkadaşlar böyle tartışmalara gerek yok isteyen kullanır istemeyen kullanmaz bu kadar basit

deme öyle bizde şu windowsu yazanlardan daha iyi kod yazanlar var onlar olmaz diyorsa olmaz teknolojik açıdan hepsi üstat durumunda :)

Rauros

Asistan
Reaksiyon puanı
0
"Linux'ın kodları kapalı olsaydı" cümlesini kuran biriyle tartışmayı kendime yediremem. Önce özgür yazılım kültürü nedir öğren sonra linux'ı savun.
İnan bana roman yazdım ama maalesef tarayıcı çöktü o yüzden sana yazdıklarımı özet geçeyim
Pc ne virüs girer windowsun suçu değildir senin suçundur
Sürekli mavi ekran hatası alırsın ama sen yinede gider microsoft u savunmaya devam edersin neden çünkü hata senin bağladığın yeni bir sürücü kaynaklıdır yani SEN kaynaklıdır
Pc yi güvenli hale getirmek için yüzlerce dolar para ödersin hatta şunları yaparsın 1) Güvenlik Duvarı kurabilirsiniz, 2) Antivirüs yazılımı kurarsınız, 3) Anti-Adware yazılımı kurarsınız, 4) Internet Explorer ve Outlook dan kurtulursunuz. (onları Firefox ve Thunderbird ile değiştirebilirsiniz), ve son olarak; 5) korsanların bunları geçebilecek kadar akıllı olmaması için dua edersiniz, çünkü eğer bir güvenlik açığı ortaya çıkarsa, Microsoft bunu 1 ay gibi bir sürede çözecektir. (her zaman bu kadar hızlı olmasını beklemezsiniz) ama yine de suç sendedir sen windows u savunmaya devam edersin
PC ne 560 lira ödersin ama bu senin için nedir ki Windows için bu değer değil mi
Windows driver ları otamatik bulmaz bunun yerine siz tek tek bulup indirmelisiniz gerekirse 1 gününüzü buna ayırırsınız hemde her sürücünün kurulumundan sonra pc yi restart etmeniz lazımdır ama bu sizin için nedir ki sizin için önemli olan windows u savunmaya devam etmektir
Pc ye format attıktan sonra bir sürü program kurmak zorundasınızdır(Tarayıcı,müzik dinleme programı,java,flash player,silverlight,adobe reader,office,winrar vs vs ) buda 1 gününüzden fazlasını alır ama bu sizin için nedir ki siz microsoft un yaptığı tüm işleri seviyorsunuz nasıl olsa
PC niz bir zaman sonra yavaşlamaya başlar sebebi ise windows dur format atarsınız ve bu adımları tekrar yaparsınız sizin için hiç sorun değil ama değil mi
Masaüstünü özelleştirme ise önemli değildir çünkü Microsoft onu sizin için özelleştirmiştir
Bir yazılımamı ihtiyacınız var zaman sizin için hiç önemli değil önce forumlara girip araştırma yaparsınız en iyi yazılım hangisi diye sorarsınız sonra sitesini bulmak zorundasınız(orjinal sitesi çünkü o alan adında yarar sağlamak isteyen bir sürü site vardı) indirmek lazım tabi bir de kurmak gerekiyor ama nasıl olsa sizin zamanınız boldu değil mi
Yazılımınız para lımı aman sakın ha alternatifi parasız olanına yönelmeyin korsan kullanın
Günlleştirme mi var program için ne yapmanız gerek ya güncelleştirme denetleyen programı kuracaksanız ya da her ay güncelleştirme var mı diye kontrol etmeniz gerek boşverin ya bunları siz en iyisi windows u övmeye devam edin belki size para verir
Lafa geldiğinde çok büyük milliyetçisinizdir Türkiye için her şeyi yaparsınız ama Amerikan malı windows a para vermekten çekinmezsiniz
PC sisteminiz yeni çıkacak olan Windows sistemini karşılamıyor mu bu Microsoft un neden umrunda olsun ki git yeni bir sistem al ama sakın daha az kaynak harcayan Linux sistemine geçme
Windows birebir yaptığın işlerimi takip ediyor hemde bir ajan gibi amaan bu senin neden umrunda olsun ki zaten büyük bir iş yapmıyorsun saklayacak bir şeyin yok windowscuğun senin ne zaman WC ye gideceğini bile bilsin bir şey olmaz eee nerde kalmıştık he hatırladım sen windowsunu savunmaya devam et bakalım

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
@Rauros kimse sana gelde windows ve ya windows 8 kullan demedi. Biz microsoft kullandık diye onun fanboyu değiliz. Linux kullanamadım bana uzak oynadığım oyunlar vb. yüzünden. Apple desen ondada durum aynı ve ek olarak her pcye yüklenmiyor.
Bana windows programlarını açan emülatörlerden bahsediceksin onları kullanmaktansa direk windows kullanırım. Ne zamanki Linux kullanıcı için daha kolay bir işletim sistemi sunar emin ol kullanıcı sayısı istemesede artıcaktır.
Birde metro arayüzü zor diyenler Linux çokmu kolay metro arayüzünden?
Lütfen sevmediyseniz belirtin ama kullananlara o rezil sistem birşeye yaramaz demeyi bırakın artık.

Windows fanboyu değilim bu arada.(Bana o an hangisi daha cazip gelirse onu kullananlardanım)

Rauros

Asistan
Reaksiyon puanı
0
@Rauros kimse sana gelde windows ve ya windows 8 kullan demedi. Biz microsoft kullandık diye onun fanboyu değiliz. Linux kullanamadım bana uzak oynadığım oyunlar vb. yüzünden. Apple desen ondada durum aynı ve ek olarak her pcye yüklenmiyor.
Bana windows programlarını açan emülatörlerden bahsediceksin onları kullanmaktansa direk windows kullanırım. Ne zamanki Linux kullanıcı için daha kolay bir işletim sistemi sunar emin ol kullanıcı sayısı istemesede artıcaktır.
Birde metro arayüzü zor diyenler Linux çokmu kolay metro arayüzünden?
Lütfen sevmediyseniz belirtin ama kullananlara o rezil sistem birşeye yaramaz demeyi bırakın artık.

Windows fanboyu değilim bu arada.(Bana o an hangisi daha cazip gelirse onu kullananlardanım)
Windows a vereceğin parayla git konsol al bilgisayarında da Linux kullan çözüm mü yok sanki ayrıca emin olun Linux u kullanması Windows dan daha kolay sadece pc uzmanları linux kullanabilir diye bir hava yaratılmış psikoloji de olumsuz transfer i araştırın istiyorsanız