• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Windows 8 Consumer Preview kullanıma sunuldu

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
Daha kamera ve mici test etmedim fakat Metro arayüzündeyken ayarlarda Kamera ve Mikrofon kapalı olarak geliyor. Settings > Permissions 'a girip Off olan seçeneği On yaparsanız kamera ve mikrofonunuzu kullanabilirsiniz sanırm. http://a1203.hizliresim.com/v/2/35bj8.jpg

kocaoglur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bende win8 kurmağa çalıştım %63'lerde Şu not çıkıyor Windows 8 Consumer Preview installation has filed yazıyor 2 kez denedim ne anlama geliyor.

zıppırık

Asistan
Reaksiyon puanı
1
sonunda indirdim. =) yoğunluk azalmış. 2.7Mb/sn ile gayet güzel indi.
Kısmetse hafta sonu deneyeceğim.

Ayrıca MSDN için davet yollayabilecek olan var mı?

fuzuli24

Asistan
Reaksiyon puanı
2
arkadaşlar hp laserjet pro 1102 yazıcının driverinı kurup yazıcıyı tanıtamadım bi türlü, sürekli yarısında hata veriyor acaba kurabilen oldu mu aranızda_??

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Tabletlerde iyi olabilir ama dizüstünde daha fazla dayanamadım, 7'ye geri dönüyorum. RC ile tekrar deneriz, şimdilik genel izlenimim pek olumlu değil.

jonjon

Profesör
Reaksiyon puanı
54
Arkadaş win 8 e kaspersky kis kurmak istiyorum kabul etmiyor .. uyumluluk modundan win7 denedim sonuç aynı deneyeniniz oldumu?

octavarium

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Norton 360 6.sürümü öneririm. Türkçe dil seçeneği de mevcut. Kaspersky'a durumu ilettim, bir yanıt alırsam buraya yazarım.

zıppırık

Asistan
Reaksiyon puanı
1
İçimde kötü bir his var. Vista gibi hüsrana uğrayacağız gibi geldi. Ne hayaller kurdum 8 le ilgili ahhhhh ah.
Şu an sanal makine yı kuruyorum. Test edeceğim.

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
İçimde kötü bir his var. Vista gibi hüsrana uğrayacağız gibi geldi. Ne hayaller kurdum 8 le ilgili ahhhhh ah.
Şu an sanal makine yı kuruyorum. Test edeceğim.
Aslında masaüstünde çok güzel yenilikler var. Yeni görev yöneticisi muhteşem, yeni grafik altyapısı çok daha iyi. Windows 7'de sürücü kurmadan 3 boyut desteği veremiyordu bende bunda WDDM 1.2 ile doğrudan tanıyor. Tüm masaüstü genelinde yazım denetimi kurulu geliyor, IE ile de çalışıyor yine IE'a son oturumda açık olan sekmelerle başlama özelliği eklenmiş. Dosya yöneticisine Ribbon desteği gelmiş. Ama Metro arayüzü ile her şeyi mahvetmişler. Bir programı kapatmak için bile ciddi ciddi uğraşmak gerekiyor.

zıppırık

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Aslında masaüstünde çok güzel yenilikler var. Yeni görev yöneticisi muhteşem, yeni grafik altyapısı çok daha iyi. Windows 7'de sürücü kurmadan 3 boyut desteği veremiyordu bende bunda WDDM 1.2 ile doğrudan tanıyor. Tüm masaüstü genelinde yazım denetimi kurulu geliyor, IE ile de çalışıyor yine IE'a son oturumda açık olan sekmelerle başlama özelliği eklenmiş. Dosya yöneticisine Ribbon desteği gelmiş. Ama Metro arayüzü ile her şeyi mahvetmişler. Bir programı kapatmak için bile ciddi ciddi uğraşmak gerekiyor.

Az kaldı kurulacak. Dediklerinin bazılarını biliyorum ama 3D yi bilmiyordum.
Bir de böyle düşünmemin nedeni de, üstte arkadaşlar uyumsuz programları dile getirmişler. Eğer gerçekten öyle uyumsuzluk sorunu çıkacaksa programlarda benim için win 8 hüsranla sonlanmıştır.

Kullanıcılar artık programların uyumluluklarıyla, oradan buradan animasyonlu çıkan menülerle vs ilgilenmiyor. Sonuca kısa yoldan ulaşmak gerek. Ben bir programı kurarken 2 saat uğraşacaksam vay haline.

Bu arada test ettiğinde, win 7 den bu saydıklarının dışında farkları nelerdir.

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Az kaldı kurulacak. Dediklerinin bazılarını biliyorum ama 3D yi bilmiyordum.
Bir de böyle düşünmemin nedeni de, üstte arkadaşlar uyumsuz programları dile getirmişler. Eğer gerçekten öyle uyumsuzluk sorunu çıkacaksa programlarda benim için win 8 hüsranla sonlanmıştır.

Kullanıcılar artık programların uyumluluklarıyla, oradan buradan animasyonlu çıkan menülerle vs ilgilenmiyor. Sonuca kısa yoldan ulaşmak gerek. Ben bir programı kurarken 2 saat uğraşacaksam vay haline.

Bu arada test ettiğinde, win 7 den bu saydıklarının dışında farkları nelerdir.
Windows 7 sürücülerinin çoğu çalışmadı bende, bazılarını Windows Update ile buluyor ama bulamadıkları daha çok. Fazla program kurmadım ama denediklerimde bir sıkıntı yoktu. Fazla da dayanamadım zaten 7'ye geri döndüm. Şu an günlük kullanım için yeterli değil bana göre.

MSN hesabınla oturum açarsan ayarlarını eşitliyor, bir daha format attığında duvarkağıdın, IE yer imlerin, gezdiğin siteler, denetim masası ayarları falan aynen geliyor. Tek bir tıklamayla işletim sistemini ilk günkü haline çevirebiliyorsun. Gözüme bunlar çarpmıştı kaldırmadan önce.

totleben

Asistan
Reaksiyon puanı
0

Program kapatma olayı gerçekten gıcık olmuş. Alt+F4 ile metro uygulamalarını kapatabilirsin.

zıppırık

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Dakka 1 Gol 1 :D :D :D :D
Restart atıp aynı hatayı verip duruyor. Baştan kurduracak bana.

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Ben de ancak zaman bulabildim. Biraz sonra yüklemeyi yapacağım :)

emrykn

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Bir tek bende mi düzgün çalıştır win8 anlamadım :D herkeste bir sorun ya da donanım bulmama. Samsung R580-JS01 laptop ile kullanıyorum hiç bir sorunum yok. Donanımlarımı da tanıdı win7 de yüklediklerimde otomatik geldi. Açılışı ise çok iyi 10-15 sn de şifre ekranı geliyor :D

WaylandIZMIR

Asistan
Reaksiyon puanı
69
Ben beğenmedim. Şuan Win8 kullanıyorum fakat çok şatafatlı geldi bana.
Açıkçası Windows 7 den daha basit birşey beklerken, bir programı açmak ve kapatmak için daha fazla uğraşıyorsun. Yaptığın işin kolaylaşacağına zorlaşmış. Zor demeyelim de sağ kulağımı sol elle tutmak gibi program kapatmak.

Mouse ile metroyu kullanmak çok saçma.
Bu arada şöyle birşey aklıma geldi

Windows Longhorn (sonraki adı ile Windows 7) ilk çıktığında Şimdiki Win7 ile alakası yoktu.
Onun için Win8 de oldukça değişebilir. Gerçi Longhorn henüz alfa iken öyleydi ama neyse bir ümit bu da değişebilir.

Bu şekilde kalırsa bol bol Win7 kullanıcısı olacak o kesin :)

Not: Donanım ve sürücü konusunda hiç bir sıkıntım yok. Ses, Ekran vs..

zıppırık

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bendeki hata heralde işlemci ile alakalı. 64bit versiyonunu kurdum ben. İşlemcileri de doğru seçtim VW üzerinde fakat yine de böyle bir hata aldım. Şimdi de 32 bit versiyonunu indiriyorum. 2.5mb la indiriyorum sağolsun super online. 10 dk ya falan kurar sonuçları yazarım. :D

zfemx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bende sorunsuz kurdum çok stabil çalışıyor açılması 7-8 sn sürüyor tanımadığı hiç bir driver olmadı hatta win 7 ses kartımı tanımıyordu sonradan ben indirip kuruyordum ama win 8 onu bile kendı yukledı itunes içinde uyumsuz deniliyordu kurmadan önce ama ben itunes u kurdumüstüne üstlük jailbreak bile yaptım kasperskyi kabul etmedi ama avira ile güzel çalışıyor İDM ,Vuze , office 2010, firefox,your uninstaller şidilik kurduklarım ve sorun yok kilitlenme vs kesinlikle oladı facebook,hotmail,marketplace ile muhteşem çalışıyor şimdillik mükemmel win 7 ye dönmem artık ..

MaGDem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Win 7 Home Premium'u Win 8 e yükselttiğimde "geri yükleme noktaları" silinir mi bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi? Olumsuz bir durum olursa programlar silinmeden tekrar eski haline dönsün istiyorum var mı böyle bir ihtimal.??

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Askerden dönünce temelli geçerim sanırım... Aranızda yeni metro başlat menüsündeki uygulamaların hala RAM üzerinden gitmeme sorunu olup olmadığını paylaşabilir mi ?

santra

Forumdan uzaklaştırıldı
Reaksiyon puanı
0
sorunsuz kurdum.. fena değil.. fakat win7 de başlattan kapat diyorduk.. win 8 de nerede bilen var mı, bilgisayarı kapatamıyorum:))..

TBM

Dekan
Reaksiyon puanı
359
Bilgisayarı kapatmak için, fareyi ekranın sol alt köşesine çektiğimizde altta resimde görüldüğü gibi bir menü açılacaktır.
Buradan “Settings” yazısına tıklıyoruz.

Resim: windows8-pc-kapat-01

windows8-pc-kapat-01.jpg

Ekranın sağ tarafında altta görüldüğü gibi bir yan pencere açılacaktır.

Burada “Power” düğmesine ve ardında açılan menüden “Shut Down” yazısına tıklıyoruz.

Bilgisayar kısa bir süre içinde kapanacaktır.

Resim: windows8-pc-kapat-02

windows8-pc-kapat-02.jpg

alıntıdır

--- Mesaj Güncellendi ---

bu arada daha denemeyeceğim win8 i,tam çıkmasını bekleyeceğim

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
sorunsuz kurdum.. fena değil.. fakat win7 de başlattan kapat diyorduk.. win 8 de nerede bilen var mı, bilgisayarı kapatamıyorum:))..

Fare imlecini ekranın sağ üstüne getirip sağ ortaya doğru indirin. Settings seçeneğinden Power'a basıp "Shut Down" diyince kapanır.

Ya da

CTRL+ALT+DEL yapın ekranın sağ altında
1194983927973663421io_anthony_liekens_01.svg.med.png
ahan böle güç düğmesi olacak ona basıp kapatabilirsiniz.

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
511
Bende böyle bişey yok sizde var mı??.. Ekranın sol alttan metro arayüzüne geçebiliyorum sadece...

windows8-pc-kapat-01.jpg

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
bende sorun çıkarıyor kullanmak isteğim yazılımlar yani sorun derken zaman hatası veriyor adisyon tutmam lazım ama saat hesabı yapamıyor :D

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
Bende böyle bişey yok sizde var mı??.. Ekranın sol alttan metro arayüzüne geçebiliyorum sadece...

O developer sürümündeki. Eski sürümdeki yani. Consumer Preview (BETA)'da yok. Onun yerine ekranın sağ tarafına alındı dediğim gibi. Fare imlecini sağ üst veya sağ alt köşeye dayayın. Sonra ortaya doğru sürükleyin.