• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Windows 8 Consumer Preview kullanıma sunuldu

ozerxcom

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Windows8-ConsumerPreview-setup.exeyi çalıştırınca zaten söylüyor hangi programlrınızın windows 8 de çalışmayacağını..

yokur

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar win7'yi formatlamadan win8 i nasıl yükleyebilirim.İkisini nasıl kullanabilirim. Windows7-USB-DVD-tool.exe yi indirdim.ne yapmam gerekiyor.

polatoglu58

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
beyler win 7 ye göre performans farkı nedir onun hakkında bilgi verirmisiniz

ahmetfx

Doçent
Reaksiyon puanı
18
VirtualBox ile kurdum, dokunmatik ekran olmayınca başlangıç ekranı çok gereksiz geldi. İşletim sistemi tamamen internetle bütünleşik bu sefer, live hesabınızla giriş yapıyorsunuz (tabi isteğe bağlı), Facebooktaki fotoğraflarınız, twitterdaki mesajlarınız, e-postalarınız ne varsa hepsi başlangıç ekranında...

Yükseltmeye değer mi bilmiyorum ama sanırım yapıcam :) Windows 7'yi çoktandır kullanıyorum, bakalım 8 nasıl bir etki yapacak...

emrykn

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Ben beğendim Win 7 programları ile tam uyumlu hatta win 7 de yüklemem gereken donanımlar bile yüklü geldi :D ayrıca win 7 göre daha hızlı açılıyor ve başlangıçtaki balık güzel olmuş. İşletim sistemin ne yaptığını Task Manager dan daha ayrıntılı görebiliyoruz. Wi-Fi vs. Ribbonlarda tam olmuş menu açmak ile uğraşmaya gerek yok kısayoldan daha hızlı halledilebiliyor. :D ben beğendim şahsen :D

polatoglu58

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
VirtualBox ile kurdum, dokunmatik ekran olmayınca başlangıç ekranı çok gereksiz geldi. İşletim sistemi tamamen internetle bütünleşik bu sefer, live hesabınızla giriş yapıyorsunuz (tabi isteğe bağlı), Facebooktaki fotoğraflarınız, twitterdaki mesajlarınız, e-postalarınız ne varsa hepsi başlangıç ekranında...

Yükseltmeye değer mi bilmiyorum ama sanırım yapıcam :) Windows 7'yi çoktandır kullanıyorum, bakalım 8 nasıl bir etki yapacak...

ilk izlenimlerine göre performans farkı nedir win 7 ye göre aynımı?

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
511
Evet beyler kurmuş bulunmaktayım biraz gecikiyor ama prosedürler adamın canını sıkıyor abuk sabuk sorular soruyorlar filan ama ilk izlenimlerimi aktarayım açılır açılmaz metro arayüzüyle karşılaştım ama dayanamayıp hemen desktopa geçtim.. Performansı gayet iyi ama tabii bizler eski w7 menü sistemlerine alışık olduğumuz için biraz zorlandığımı söyleyebilirim... Hani başlat menüsü filan yok sağ panel var ayarlara ve start menüye oradan ulaşıyorsunuz... Bikaç güncellemeden sonra hemen screenshotları alıyorum...

ozerxcom

Profesör
Reaksiyon puanı
14
O başlangıç ekranı oldugu sürece geçmeyi düşünmüyorum. Windows 7 iyi.

dadaist

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Şu an kullanıyorum. Windows 7'ye çoktan fark atmış :)

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Yanlız bir sorunum var, C de win 7 var D de win 8.Açılırken hangi ile açacağını sorması gerekmiyor mu??? Direk win8 açılıyor.

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
511
Yanlız bir sorunum var, C de win 7 var D de win 8.Açılırken hangi ile açacağını sorması gerekmiyor mu??? Direk win8 açılıyor.
Hayır öyle olmuyor... Bende 3 işletim sistemi vardı bununla 4 oldu açılışta w8 in önyükleyicisiyle başlıyor... Yani soruyor İstersen onu değiştirebilirsin...

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Hayır öyle olmuyor... Bende 3 işletim sistemi vardı bununla 4 oldu açılışta w8 in önyükleyicisiyle başlıyor... Yani soruyor İstersen onu değiştirebilirsin...

Şuan C tamamen win 8 kurdum artık, win 7 de kurmak istiyorum.İlk önce C de 7 vardı D ye 8 yükleyince hep onunla açıldı.Bu sorunu nasıl çözebilirim.Aynı sürücüye mi yüklemem gerek??

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
511
Şuan C tamamen win 8 kurdum artık, win 7 de kurmak istiyorum.İlk önce C de 7 vardı D ye 8 yükleyince hep onunla açıldı.Bu sorunu nasıl çözebilirim.Aynı sürücüye mi yüklemem gerek??
Açıklayacaktım ama w8 güncellemeleri aldıktan sonra kendi kendine reset atıyor hiç sormuyor valla.. Cevap yazarken bilgisayar kapandı kusura bakma... Şöyle
C/ sürücüsüne w7 kur sonra D/ sürücüsüne w8 kur ve w8 in önyükleyicisiyle başlangıçta her ikisi arasında geçiş yapabilirsin... Ama sen eski önyükleyiciyi istiyorum diyorsan easyBCD programını indirip eski önyükleyiciyi ayarlayabilirsin...

Resim olmaz diye bi video çekmeye çalıştım ama ses yok kusura bakmayın arkadaşlar işletim sistemi yeni olunca codec sorunu filan ancak bu kadar oluyor...

[video=youtube;qgs_5DviweE]http://www.youtube.com/watch?v=qgs_5DviweE&context=C39436d5ADOEgsToPDskLr ufVVvapsIh72hemFRtFR[/video]

paşazede

Doçent
Reaksiyon puanı
3
ya o degilde bu msn de kamera acma olayını nasıl yapcaz webcam olayını cözemedim ben yaa
birde kurarken şu win 7 deki gibi kurulum secenekleri gelmedi direk kurdu. dedim gitti dosyalar bi baktım hepsi masa üstünde duruyor nasıl oldu anlmadım
son birseyde şu bazı arkaddaslar benzer konuda tamamen türceleştirebildiklerini yazıyorlar ama dil destegi yokki nasılyapmışlar anlamadım
http://forum.shiftdelete.net/sdn-ha...956-windows-8-indir-denemeye-hemen-basla.html

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
511
ya o degilde bu msn de kamera acma olayını nasıl yapcaz webcam olayını cözemedim ben yaa
birde kurarken şu win 7 deki gibi kurulum secenekleri gelmedi direk kurdu. dedim gitti dosyalar bi baktım hepsi masa üstünde duruyor nasıl oldu anlmadım
son birseyde şu bazı arkaddaslar benzer konuda tamamen türceleştirebildiklerini yazıyorlar ama dil destegi yokki nasılyapmışlar anlamadım
http://forum.shiftdelete.net/sdn-ha...956-windows-8-indir-denemeye-hemen-basla.html
Hayır öyle bişey yok o arkadaş windows 7 uprgade etmiş dolayısıyla windows 7 nin Türkçe dil dosyasını kullanıyor.. Windows 8 in kendisi çıkmadı henüz Türkçe dil dosyası yok...

totleben

Asistan
Reaksiyon puanı
0

Bende Win 7'deki gibi kurulum seçenekleri çıktı. Win 7 kullanırken win8 için yeni bir bölüm oluşturmuştum direk oraya kurdum. O kısmı atlamış olabilir misin?

paşazede

Doçent
Reaksiyon puanı
3
diskim zaten iki bölüm ..c ve d olarak d ye kurarım diye başlattım sormadan ilerlerdi namussuz:) gitti dedim fotolar dosyalar ama baktım masa üstünde duruyor hepsi ilginç bunun bi acıklaması olabilirmi acaba...yada hazır silinmemişken yedekliyorum hepsini ..yeniden boot edip kurayım bari dvd den
birde msn de webcam olayını çözen varmı ya

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
511
Webcam driverını kurmanız yeterli olacaktır... Marka ve modelini verirseniz bizde yardımcı olabiliriz..

paşazede

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Webcam driverını kurmanız yeterli olacaktır... Marka ve modelini verirseniz bizde yardımcı olabiliriz..

laptop asus ..yalnız şu var webcam calışıyor sadece msn de acmanın yolunu bilmiyorum win8 de bulamadım..ne karşı tarafa gönderenbiliyorum nede karşı taraf bana

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
laptop asus ..yalnız şu var webcam calışıyor sadece msn de acmanın yolunu bilmiyorum win8 de bulamadım..ne karşı tarafa gönderenbiliyorum nede karşı taraf bana
Metro arayüzünde Webcam seçeneği henüz yokmuş, ben daha kurmadım ama Desktop'a geçip açtığınızda çıkar belki.

memet978

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Herkese merhabalar bende Windows 8 i kurdum ama yanlış kurmuş olmalıyımki olmalıyım-ki başlat menüsü yok çok değişik birşey kurmaz olaydım anlamadığım dandır nasıl eski haline geri getirecem yardımcı olursanız sevinirim pc yi bir önceki tarihe geri döndürmek istiyorum ama nasıl ctr+alt+dlt yapıyordum ama buda çıkmıyor yardımlarınızı bekliyorum.

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Yeni kurdum, fena değil gibi. Bir hata ile karşılaşmadım. Ama masaüstü sürümünde başlat düğmesinin geri gelmesi ve desktop arayüzün varsayılan olması lazım. Tablet kullanmıyoruz sonuçta.