Windows 7'nin Çıkış Tarihi

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Microsoft'un, Windows Vista'dan sonra çıkartacağı işletim sistemi Windows 7nin ne zaman çıkacağı belli oldu. Yeni işletim sisteminden bir de ekran görüntüsü var.

Windows Vista ile değişen işletim sistemi yapısında, yeniden radikal değişiklikler ve yenilikler yaparak Windows 7'yi hazırlayan Microsoft, yeni işletim sisteminin ne zaman çıkacağı konusuna da açıklık getirdi. İş ortaklarına bu yıl içerisinde hazırlık aşamasında olan sürümler gönderilerek sorunsuz çalışan bir işletim sistemi için işbirliği sağlanacak. 2009'un ikinci yarısında satışa çıkacak olan işletim sistemi için, internet sitelerinde dolaşan bir de ekran görüntüsü var.

Acaba Gerçek mi?

windows_7_screenshot.jpg

:: Windows 7, gerçekten de böyleyse, görüntüyü nasıl buldunuz? Bu başlıkta paylaşın.

SDN – http://shiftdelete.net

paleokastro

Doçent
Reaksiyon puanı
1
pek bişey anlamadım resimden. zaten var olan object dock benzeri bişey var sanırım

brk134

Asistan
Reaksiyon puanı
0
böyleyse lınux a benzetmeye calışmışlar o zman bırakalım windows u lınux kullanalım :D

megaman

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Mac Os X' in Dock sistemini getirmişler :D Tebrik ediyorum :@

F-rekans

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Eşşeğe altın semer vurmuşlar eşşek gene eşşek... :D :D :D

Xasiork

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Allahımmm windows iyice Mac OS özentisi oldu. Daha neleri görücez acaba

TeArS

Asistan
Reaksiyon puanı
0
MS böyle bir olay kullanmaz biri objectdock ile yapmış birşeyler ortalıkta windows 7 diye dolaştırıyor.

MS nin Mac gibi olmasına gerek yok zaten Mac seven Windows kullanıcıları temalarla programlarla mac gibi yapıyorlar pclerini. eşşek de olsa katırda windows piyasanın %90 a hükmediyor. dolayısıyla linux yada mac işletimsistemlerinin bir an önce frameworkleri .net çatısını kendine entegre etmeleri gerek yoksa harbiden uzun yıllar %10 u paylaşacaklar.

LiberaL

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tekneye binip çoooooooooooooooooook uzaklara gitmek istiyorum :P

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255
o zaman artık bunada en az 2 gb ram ister :)

Zibi$

Profesör
Reaksiyon puanı
2
İğrenç beğenmedim. Kim bilir buna ne kadar sistem gerekecek :(

ikxan

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Kesin çıktıktan 1 ay sonra servis paket 1 yayınlanır :D :D

Büyük ihtimalle Windows böyle olmaz, madem taklit etçekler değiştirirlerdi xp yada vista kodlarını, niye bu kadar bekletçekler ki.
Büyük ihtimalle vista'nın ikinci bir sürümü gibi olur kanımca.

mila12 dedi ki:
o zaman artık bunada en az 2 gb ram ister :)

Orası kesin sanırım. Kurulurken ram yetmiyor, işlemciniz ölmüş , DirectX 11 i çıkarırlar; ekran kartınız yetersiz.... Ölme eşeğim ölme. Böyle giderse ben Xp'yi 6-7 yıl daha kullanacam gibi gözüküyor ;D :D

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
kanımca windows 7 değil hem de 2009da çıkacak? yok daha neler...

blogger

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Resim gerçekçi durmuyor windows 7nin ekran görüntüsü açıklanmadan bişey söylemek doğru olmaz..Resmi açıklamayı beklemek lazım yoksa ben size 500 tane windows 7 diye resim gösteririm..

Orası kesin sanırım. Kurulurken ram yetmiyor
Vistayı 256 rame kurma gibi bi zekaya sahipsen bu sorunla karşılaşman normal.Ben 512 rame kurdum hiçbişey diyemedi.. ^^

ikxan

Doçent
Reaksiyon puanı
1
blogger dedi ki:
Resim gerçekçi durmuyor windows 7nin ekran görüntüsü açıklanmadan bişey söylemek doğru olmaz..Resmi açıklamayı beklemek lazım yoksa ben size 500 tane windows 7 diye resim gösteririm..

Orası kesin sanırım. Kurulurken ram yetmiyor
Vistayı 256 rame kurma gibi bi zekaya sahipsen bu sorunla karşılaşman normal.Ben 512 rame kurdum hiçbişey diyemedi.. ^^
Vista zaten 512 istiyor tabiki kurursun, benim kastım yeni işletim sistemi içindi balıklama atlamışsın sanki directX 11 var da.

mr.meseli

Doçent
Reaksiyon puanı
1
blogger dedi ki:
altius dedi ki:
Eric Traut un Ilinois Üniversitesinde yaptığı bir sunum (Windows 7 ile ilgili) ;

http://www.acm.uiuc.edu/conference/2007/video/UIUC-ACM-RP07-Traut.wmv
143 megabaytcık
İndiriyorum bunu bakcam. Win7 Vista gibi sistem kaynaklarını sonuna kadar tüketip bi halta yaramazsa geçmem. Nasıl olsa bunun görünümüde skin olarak verilir. En düşük sistem özellikleri 1GbRam, 256Mb Ekran, dual 2 core civarı bişey olacaktır zanımca.

blogger

Doçent
Reaksiyon puanı
1
mr.meseli dedi ki:
blogger dedi ki:
altius dedi ki:
Eric Traut un Ilinois Üniversitesinde yaptığı bir sunum (Windows 7 ile ilgili) ;

http://www.acm.uiuc.edu/conference/2007/video/UIUC-ACM-RP07-Traut.wmv
143 megabaytcık
İndiriyorum bunu bakcam. Win7 Vista gibi sistem kaynaklarını sonuna kadar tüketip bi halta yaramazsa geçmem. Nasıl olsa bunun görünümüde skin olarak verilir. En düşük sistem özellikleri 1GbRam, 256Mb Ekran, dual 2 core civarı bişey olacaktır zanımca.
Dediklerin vistayla uyuşmuyor seni kekleyip başka bişey kullandırtmışlar :D

akif87

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bu gidişte Vista sp1 cıkmadan cıkacak galiba

erdempolat

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Ben de bir tane Windows 8 ekran goruntusu yapacagim, ama dikkat edeyim de dosya ve geri donusum kutusu simgeleri vista ile ayni olmasin; o zaman foyamiz aciga cikar :) . Ya dandik bir forumda dandik bir topic degil ki shiftdelete.net'de anasayfa haberi bu, keske resmi koymasaydiniz sadece haber kalsaydi...

(Turkce karakter kullanamadigim icin ozur dilerim, universitenin bilgi islem merkezinde turkce klavye yok.)

hellmarch

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Görüntünün windows7´den olmadığı apaçık ortada :D