Windows 7 ve Vista Karşılaştırması

Yavuz Şahin-1

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Yakın süre içerinde piyasaya çıkacak Windows 7 işletim sistemini dört gözle bekliyoruz. Yeni çıkacak bu işletim sisteminin performansı Vista'ya göre nasıl?

Bu günlerde internet üzerinde yayınlanan her makale nerdeyse Windows 7 işletim sisteminden bahsediyor. Windows 7'nin şu özelliği, Windows 7 şurada daha iyi gibi. Ama şunu unutmamak gerekiyor ki bilgisayarınızın hayati özelliklerinden iki tanesi bellek ve işlemci. Aşağıda yayınladığımız test değerleri Windows 7 ve Vista işletim sistemleri üzerinde işlemci ve bellek performansı testleri için gerçekleştirilmiş. Şimdi bu sonuçlara hep beraber bakıyoruz.
windows71251873000.jpg

Test Platformu

İşlemci: Core i7-920 OC 4GHz (200MHz x 20)
İşlemci soğutucu: Noctua NH-U12P
Anakart: Gigabyte GA-EX58-UD5
Grafik kart: Gigabyte GeForce GTX 285
Bellek: OCZ Blade PC-16000 DDR3 2GB x 3 (7-8-7-20)
Sabit disk: Western Digital VelicoRapter 300GB
İşletim Sistemi: Windows Vista SP2 64-bit, Windows 7 Ultimate 64-bit OEM
Nvidia Sürücü: GeForce 190.38

aLTuu

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Tabi birisi Service Pack 2'ye gelmiş, diğeri daha yeni çıkıyor. O konuyuda es geçmemek gerekir. :)

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
W7'ye SP gelse herhalde 10GB yer kaplar Allah muhafaza... :D

systemplus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Forever Vista...

Windows 7'ye geçmeyi düşünmüyorum ve Vista desteği bitene kadarda geçmeyeceğim.
Şuan işletim sistemleri arasında beğendiğim en güzel sistem bence Vista.. :D

Ben silmeden önce Vista 19 GB olmuştu.

Arkadaşım, yani HDD yer kaplıyor diyemi siliyorsun Vista'yı... Şuan günümüzdeki bilgisayarda en az 250 GB HDD bulunmakta, yani bunun 19GB'sini versen ne olur ki?

globy7

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ne vista ne win7 en kralı XP :D ama burda ikisini karşılaştırdığımıza göre win7'den umutluyum

BaRoL

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bellli oldu bu W7 de Vista gibi sistem canavarı olacak. Onun için bildiğinden şaşma Forever XP.

MegaWolt

Profesör
Reaksiyon puanı
42
Hala xp diyenler sistemi eski olanlardır bence. İşlemciniz ve ram yüksekse vistanın ne kadar performanslı ve güçlü olduğunu görürsünüz. Tabii 64-bit ultimate kullanın o zaman xp'den her yönden kat kat üstün olduğu ortaya çıkacaktır.

SP2'li vista bence win7'den daha stabil ve hızlı. Win7'nin tam sürümü çıkana ve hataları kapanana kadar Vista rakipsizdir.

megatron

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Hala xp diyenler sistemi eski olanlardır bence. İşlemciniz ve ram yüksekse vistanın ne kadar performanslı ve güçlü olduğunu görürsünüz. Tabii 64-bit ultimate kullanın o zaman xp'den her yönden kat kat üstün olduğu ortaya çıkacaktır.

SP2'li vista bence win7'den daha stabil ve hızlı. Win7'nin tam sürümü çıkana ve hataları kapanana kadar Vista rakipsizdir.
win 7 nin tam sürümü çıkalı nerdeyse ay oldu !!!

hellmarch

Profesör
Reaksiyon puanı
20

Hataları kapanana kadar beklersen işletim sistemi kuramazsın dostum :)

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33

hele şükür aynı fikirden biri çıktı :) forumun anasayfası windows7 haberleriyle dolup taşıyor artık. Vistayı hala service pack olmadan düşünüyor çoğu kişi o yüzden sevilmedi gitti :) Oysa vista sp2'ye rakip yok gerçekten. Her zaman söylerim vistayı sevmeyenlerin %90'ı sistemine güvenmeyenlerdir..

adoganses

Doçent
Reaksiyon puanı
28
Forever Vista...

Windows 7'ye geçmeyi düşünmüyorum ve Vista desteği bitene kadarda geçmeyeceğim.
Şuan işletim sistemleri arasında beğendiğim en güzel sistem bence Vista.. :D

Arkadaşım, yani HDD yer kaplıyor diyemi siliyorsun Vista'yı... Şuan günümüzdeki bilgisayarda en az 250 GB HDD bulunmakta, yani bunun 19GB'sini versen ne olur ki?

Kesinlikle sana katılıyorum arkadaşım, düşüncelerimiz aynı doğrultuda, sistemi ve belleği yetersiz olanlar vistayı sevmedi.

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35

Benim hdd 320 GB Vista'ya da 50GB ayırmıştım. Sadece arkadaş öyle dediği için dedim.

Yoksa Vista'yı ağır falan olduğu için değil artık Linux kullandığım için sildim.

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Wındows 7 tartışılmaz..:)

an80x86

Asistan
Reaksiyon puanı
1
xp ile w7'yi karşılaştırsa birileri aslında o makina da 3 gb ile iyi koşardı.. :)

bayadres

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Test sonuçları gösteriyorki VİSTA gayet iyi.Sistem iyi olduktan sonra VİSTA:thumbup1: bir numara bence.