Dün eski bir sisteme windows 7 ultimate yükledim ama 2 dk gibi bir sürede masaüstüne anca geliyor 5 dk de pc kendine gelemiyor windows 10 yüklesem resmen daha hızlı açılacak. Pc de 7200 rpm 320gb hdd var. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
hdd badesector veya ram kotuDün eski bir sisteme windows 7 ultimate yükledim ama 2 dk gibi bir sürede masaüstüne anca geliyor 5 dk de pc kendine gelemiyor windows 10 yüklesem resmen daha hızlı açılacak. Pc de 7200 rpm 320gb hdd var. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
hdd yi yeni aldım ve bad sector testi yaptım bir sıkıntı çıkmadı. Ramlerde sorun olduğunu sanmıyor eski hdd bozulmadan önce daha hızlı açılıyordu.hdd badesector veya ram kotu
Malesef anakart gigabyte g31 uefi desteği yokAnakartınızda UEFI desteği varsa UEFI 8.1 veya 10 kurmanız hızlı açılmasını sağlayacaktır. 7'nin de UEFI desteği var fakat 8.1 ve 10 kadar başarılı değil.
Dediğinizi yaptım yine geç açılıyor ama pc hemen kendine geliyor.WinLogo + R yapıp "msconfig" yazın ve üstteki "Başlatma" sekmesine gelip başlangıçta açılan yazılımları kontrol edin. Gerekirse hepsini devre dışı bırakıp tekrar deneyin.
%temp%
defrag baya performans artışı sağlıyor, hatta gözle görülebilir şekilde. Düzenli olarak yapmak lazımBaşlat>Çalıştır
%temp%
tüm klasör ögelerini sil, bilgisayarı yeniden başlat yapabilirsin.
C sürücüsünü en iyi duruma getir (Defrag) yapabilirsin.
daha yeni format attım yinede etki eder mi?defrag baya performans artışı sağlıyor, hatta gözle görülebilir şekilde. Düzenli olarak yapmak lazım
diski tamamen temizleyip format attıysanız yapmanıza gerek yok bencedaha yeni format attım yinede etki eder mi?
Güncellemeler, sürücü yüklemeleri ve program yüklemeleri sonrasında mutlaka bir kez yapın. Dediğim %temp% klasörünün içeriğini de mutlaka silin.daha yeni format attım yinede etki eder mi?
sıfır disk e format attım.diski tamamen temizleyip format attıysanız yapmanıza gerek yok bence
Keşke Linux Mint yada Ubuntu kursaydın.Sistem o kadar kötüyse.Dün eski bir sisteme windows 7 ultimate yükledim ama 2 dk gibi bir sürede masaüstüne anca geliyor 5 dk de pc kendine gelemiyor windows 10 yüklesem resmen daha hızlı açılacak. Pc de 7200 rpm 320gb hdd var. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
kardeşim zula oynuyor o yüzden windows kurmak zorunda kaldımKeşke Linux Mint yada Ubuntu kursaydın.Sistem o kadar kötüyse.
Wine falan kurardın.kardeşim zula oynuyor o yüzden windows kurmak zorunda kaldım![]()
Siz yinede yapın yararı var, zararı yoksıfır disk e format attım.
Wine'in son sürümünü kullanan var mı, benim deneme şansım olmadı henüz. Performans artışı olduğu söyleniyordu doğru mu ?Wine falan kurardın.
ilk kez senden duydum wine ne işe yarıyor?Wine falan kurardın.
Windows uygulamalarını çalıştırıyorilk kez senden duydum wine ne işe yarıyor?
Wine ın sitesinden oyunların hangisini sorunsuz açıyor öğrenebilirsiniz.Siz yinede yapın yararı var, zararı yokBir de çok oyun oynamıyorsanız, kullanım amacınız daha çok internette gezinmekse Windows yerine hafif bir Linux dağıtımı kurun
Mesaj otomatik birleştirildi:
Wine'in son sürümünü kullanan var mı, benim deneme şansım olmadı henüz. Performans artışı olduğu söyleniyordu doğru mu ?
Bazı Windows uygulamalrını açmaya yarıyor.Hepsini değil ama.ilk kez senden duydum wine ne işe yarıyor?
İşin garip tarafı Windows Server 2008 R2 8/8.1/10 ile aynı hızlılıkta boot ediliyor.Anakartınızda UEFI desteği varsa UEFI 8.1 veya 10 kurmanız hızlı açılmasını sağlayacaktır. 7'nin de UEFI desteği var fakat 8.1 ve 10 kadar başarılı değil.
Sistem büyük ihtimalle kaldırmaz.Yoksa Windows 7 yerine zaten Windows 10 kurardı.10 kur.
windows 10 kurunca sistem tıkanıyor ekran kartının driver' ı arada gidip geliyor.10 kur.
10 prowindows 10 kurunca sistem tıkanıyor ekran kartının driver' ı arada gidip geliyor.
7 Boot konusunda çok yavaştı. 8.1 ve 10 gerçekten hızlı açılıyor HDD’de bile.windows 8.1 kurdum geç açılma sorunu saçma bi şekilde gitti.
Eskiden windows 7 hdd de daha hızlı açılıyordu bence ama şimdi cidden windows 7 çok hantal bi işletim sistemi olmuş.7 Boot konusunda çok yavaştı. 8.1 ve 10 gerçekten hızlı açılıyor HDD’de bile.
Bence SSD geçip Win10 yüklemelisin. SSD çok fark ediyor. Neden daha önce yapmadım diyeceksinDün eski bir sisteme windows 7 ultimate yükledim ama 2 dk gibi bir sürede masaüstüne anca geliyor 5 dk de pc kendine gelemiyor windows 10 yüklesem resmen daha hızlı açılacak. Pc de 7200 rpm 320gb hdd var. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
bilgisayarı kardeşim kullanıyor kendi de masraf etmek istemedi o yüzden hdd aldık. Kendim laptop da masaüstünde de ssd kullanıyorum.Bence SSD geçip Win10 yüklemelisin. SSD çok fark ediyor. Neden daha önce yapmadım diyeceksin![]()