Windows 7 Sorun - Çözüm Başlığı

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Anladım. İlginizi için teşekkür ederim. Ee! bu da bana ders olsun. Bir daha buraya danışmadan sistemi kaldırmamak gerekiyor demek ki. En kısa zamanda tekrar kurmayı deneyeceğim. Umarım size işim düşmez ve başınızı ağrıtmam. Tekrar teşekkürler.

Rica ederiz, işiniz düşerse de bundan başımız ağrımaz.
Kolay gelsin.

erken

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İyi günler Win7 7600 64 bit kullanıcısıyım.2 gündür KB974431 kodlu update getiriyor otomatik.Yükle diyorum makina yeniden açılınca update yapılandırılamadı geri alınıyor hatası veriyor.Defalarca tekrarlamama rağmen bu update başarısız oluyor.
Başka bu olayı yaşan varmı? Ne yapmam gerekiyor ? Teşekkürler

tugrul_27

Doçent
Reaksiyon puanı
116
Güncellemeler yüklendikten sonra yeniden başlattığımda "Windows güncelleştirmeleri yapılandırılamadı. Değişiklikler geri alınıyor." ifadesiyle karşılaşıyorum. Yaklaşık 50 gündür kullanıyorum win7 yi. Bu güne kadarki güncellemelerde bir problem yaşamadım. Hata aldığım güncelleme dosyasını adresinden indirdim ve sorunsuzca yükledim fakat yeniden başlattığımda yine aynı hata geldi.

Dosya:
Windows6.1-KB974431-x86

Bunu yüklemek için beni bul sana yardımcı olurum tugrul_3535@hotmail.com

erken

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
KB974431 yükleme sorununun çözümü;

Başlat menüsündeki arama kutusuna cmd yazın ve çıkan sonuca sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştırı seçin,
sfc.exe yazıp enterleyin sfc/scannow yazıp enterleyin tarama bitikten sonra sistemi yeniden başlatın ve güncellemeyi kurun.
Bende bu şekilde sorun halloldu.

Alıntıdır

ultrasrh

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Asus P5SD2-X marka anakartın Windows 7 Ultimate 32 bit için driverını arıyorum. (Windows update onu güncelleştirmedi malesef..)
Eğer o yoksa sadece onboard ses driverı da olur..
Yani tam olarak
Asus P5SD2-X -Onboard SoundMax ADI1986A Audio Driver lazım bana..

engin_er

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Asus P5SD2-X marka anakartın Windows 7 Ultimate 32 bit için driverını arıyorum. (Windows update onu güncelleştirmedi malesef..)
Eğer o yoksa sadece onboard ses driverı da olur..
Yani tam olarak
Asus P5SD2-X -Onboard SoundMax ADI1986A Audio Driver lazım bana..
anakartın kendi sitesinde driverleri mevcut oradan indirip kurabilirsin. eğer kabul etmezse uyumluluk modunda kurmayı dene o zaman kesin çalışır.

kryyltkn

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar çok sinirliyim... Bilgisayarıma windows 7 (RT 7100) kurduktan sonra xp'de oynadığı çoğu oyunu oynayamıyorum. Ciddi oranda takılmalar yaşamaktayım. Örnek vermek gerekirse Pes 2010'u takılmadan oynayabildiğim halde windows 7 sisteminde 640X480 çözünürlükte bile çok ciddi takılmalar yaşamaktayım. Windows 7 için çıkarılan en güncel sürücülere de sahibim. Sorunun çözümünü biliyor musunuz acaba yardımcı olabilir misiniz? Windows xp uyumluluk modunda da denedim olmuyor..

Sistemin özellikleri:

Intel(R) Pentium(R) D CPU 3.00GHz x 2 (3.00Ghz)
4 GB Ram
NVIDIA GeForce 7600 GS (Prerelease - WDDM 1.0) (PS3.0/VS3.0) 256mb

Benim bildiğim nvidanın bu ekran kartı directx 10'u desteklememekte ama directx9'u da kurdum sorun çözülmedi.

Teşekkürler.

mgazi

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Biraz önce Windows 7 64bit kurdum. Sorunsuz bir kurulum oldu çok şükür ama driver problemim var şu anda. Ekran kartımı tanımadı ve bir kaç bilinmeyen aygıt gözüküyor aygıt yöneticisinde. Uygun yolunu buldum şu anda ve birazdan update yapacağım. Update öncesi şu andaki güncel sürümümün ne olduğunu nereden öğrenebilirim?

Ayrıca winver.exe sonucunda Sürüm 6.1 (7600) çıktı.

Edit: Update'i yaptım ekran kartımı ve birkaç driverimi tanıdı. Fakat şu anda bir tane bilinmeyen aygıt iki tane de temel sistem aygıtı var tanınmayan. Bu aygıtların ne olduğunu nasıl bulabilirim?

sersa34

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
:ohmy:İyi akşamlar arkadaşlar :ohmy:

1. Piranha marka webcam i mi yeni kurduğum win 7 de bir türlü tanıtamadım yazılmı kuruyorum amcap.exe yazılımı atıyor ona sağ tık xp sp3 uyumlu çalıştır diyorum..yok banamısın demiyor...

2. Alcatel Speedtouch 330 adsl mouse benzeyen eski gümüş renkli gariban bir modemim var, gariban ama hala taş gibin :))) bu gariban win7 ve visata ultimatelerde denedim bizatihi vista sürücüsünü vistada da denedim nedense makinaya vistada direk restast win 7 de ise açılıyor ondan sonra mavi ekran cart yine restart nedeni ne olabilir sizce arkadaşlar....xp de ise uçak gibi modem bi yardım arkadaşlar.. .fikirlere açığım...şimdiden teşekkürler

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
:ohmy:İyi akşamlar arkadaşlar :ohmy:

1. Piranha marka webcam i mi yeni kurduğum win 7 de bir türlü tanıtamadım yazılmı kuruyorum amcap.exe yazılımı atıyor ona sağ tık xp sp3 uyumlu çalıştır diyorum..yok banamısın demiyor...

2. Alcatel Speedtouch 330 adsl mouse benzeyen eski gümüş renkli gariban bir modemim var, gariban ama hala taş gibin :))) bu gariban win7 ve visata ultimatelerde denedim bizatihi vista sürücüsünü vistada da denedim nedense makinaya vistada direk restast win 7 de ise açılıyor ondan sonra mavi ekran cart yine restart nedeni ne olabilir sizce arkadaşlar....xp de ise uçak gibi modem bi yardım arkadaşlar.. .fikirlere açığım...şimdiden teşekkürler

Hoşgeldiniz.
Modeminiz USB arabirime sahip
Windows 7 üzerinde USB arabirime sahip birkaç modem ile uğraştım, sonuç alamayıp kullanmaktan vazgeçmiştim.

Piranha webcam e gelince; model vs. ayrıntı verirseniz bakabiliriz..

LeoMessiv10

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar Suan Vista 32 bit Home Basic SP2 Sürümünü kullanmaktayım.Windows 7'e geçmeyi düşünüyorum .Fakat oyunlarda Vista mı daha iyi performans verir yoksa Windows 7 mi ?

Sistemim: Windows Vista 32 BİT Home Basic SP2
2 GB DDR2 RAM
GFORCE 8200 M 256 PAYLASIMSIZ EKRAN KARTI
AMD ATHLON DUAL-CORE QL-60 1.90 GHz

Hatta Sistemimden Birkaç SS koyuyorum Lütfen bu konuda bana yardımcı olun.

ÖRNEGİN; Vistada Pes 2010'u 1024*768 Çözünürlükte Medium ayarlarda oynayabiliyorum Hiç Kasmadan.Windows 7'de Hight ayarlarda oynayabilirmiyim mesela ?
Yorumlarınız için simdiden teşekkürler ..

castiel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
selam windows 7 ultimate 7600 yükledim aktivasyonda sorun yaşadım aktivasyon yapıyorum 30 dk içinde tekrar aktivasyon istiyo

mgazi

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Arkadaşlar bir sorunla karşılaştım. Sistem sürekli
"Windows gezgini çalışmayı durdurdu." uyarısını veriyor ve sonra tekrar başlatılıyor diye bilgi veriyor. Bu arada görev çubuğu gidiyor ve tekrar geliyor çok sık yapıyor bunu özellikle herhangi bir klasörü açtığımda, sağ tıkladığımda vs. Bu neden kaynaklanıyor olabilir?

Hedgehog!

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Arkadaşlar benim sorum, resimde işaretmiş olduğum kısım ile ilgili.

inshol.jpg

Resmi nette buldum. Ayrıca bazı resimlerde bu simgeler daha farklı duruyor. Fakat o resimleri nerde gördüm hatırlamıyorum :D :D bulursam eklerim :D :D

Bende elimde bulunan bazı programları, oyunları, vs... bu şekilde koymak istiyorum.

Adını tam hatırlamıyorum fakat Vista da ya da Xp de program kurmak gerekiyordu, bunun için.

Bunu Windows 7 de nasıl yapabilirim???

Yoksa Windows 7'de de mi program kurmam gerekiyor???

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Arkadaşlar benim sorum, resimde işaretmiş olduğum kısım ile ilgili.

inshol.jpg

Resmi nette buldum. Ayrıca bazı resimlerde bu simgeler daha farklı duruyor. Fakat o resimleri nerde gördüm hatırlamıyorum :D :D bulursam eklerim :D :D

Bende elimde bulunan bazı programları, oyunları, vs... bu şekilde koymak istiyorum.

Adını tam hatırlamıyorum fakat Vista da ya da Xp de program kurmak gerekiyordu, bunun için.

Bunu Windows 7 de nasıl yapabilirim???

Yoksa Windows 7'de de mi program kurmam gerekiyor???

Rocketdock, Objectdock, Y'z dock, Aquadock gibi programların hepsi bu görüntüyü bize sağlar.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
yanlız burda birde farklı bi temeda uygulamış sanırım simgeler falan çok farklı
Objectdock freeware ayarlarından Appearance>Background yolunu izleyerek
resimdeki görüntüyü hiç uğraşmadan elde edebilirsiniz.
Png biçimindeki simgeleri isteğinize göre bulup dizayn etmek size kalıyor.

zwyzp1.jpg

emptyheart

Profesör
Reaksiyon puanı
25
Objectdock freeware ayarlarından Appearance>Background yolunu izleyerek
resimdeki görüntüyü hiç uğraşmadan elde edebilirsiniz.
Png biçimindeki simgeleri isteğinize göre bulup dizayn etmek size kalıyor.

zwyzp1.jpg

onu demedim masa üstü simgeleri farklı görevçubuğu farklı başlattaki simge bile farklı

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Hepsini de değiştirebiliriz.
İstediğimiz png ve ico dosyalarını bulmamız yeterli
Onlar için de bakıp link vermeye çalışacağım.

Ekleme:

2cdimv9.png

Basitçe nasıl yapılabilir ?

1- .ico dosyalarını (kendimizde yoksa) deviantart.com vb. sitelerden indiririz.
2- Simgesini değiştirmek istediğimiz programı görev çubuğundan kaldırırız.
3- Başlat Menüsündeki veya masaüstündeki program kısayoluna sağ tıklayıp simgesini kendi tercih ettiğimiz .ico dosyası ile değiştiriz. (256 X 256 olması ve yüksek kalite olması iyi olur)
4- Simgesini değiştirdiğimiz kısayolu tut-sürükle ile görev çubuğuna sabitleriz.

Kolay gelsin.

tek11034

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bilgisayarıma windows 7 yükledim ekran kartını vga onbourd olarak görüyor uyumlu sürücüsünü indirdim kurulumda sadece hd ses sürücüsü kuruluyor. ne yaptıysam olmadı bazen donanım uyumlu değil çıkıyor

bilgisi olan varmı?
ayrıca pc notebook ekran kartı ndıvıa geforce g105m (512 mb)

Hedgehog!

Doçent
Reaksiyon puanı
3
bilgisayarıma windows 7 yükledim ekran kartını vga onbourd olarak görüyor uyumlu sürücüsünü indirdim kurulumda sadece hd ses sürücüsü kuruluyor. ne yaptıysam olmadı bazen donanım uyumlu değil çıkıyor

bilgisi olan varmı?
ayrıca pc notebook ekran kartı ndıvıa geforce g105m (512 mb)

Arkadaşım verdiğim linki bir incele istersen.

http://www.nvidia.com/object/notebook_drivers.html

Eğer olmazsa Windows Update yap, orada ekran kartı için gerekli olan sürücüyü bulabilirsin.

Benim kullandığım HP yazıcının Windows 7 için sürücüsü yok, Windows Update yaptım, listede benim yazıcını sürücünü de vardı, kurdum ve çalıştı.

frusch

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba arkadaşlarım. ben de yeni win7 ye çevirenlerdenim. sorunum driverlarla ilgili. laptop markası lg e500. ekran kartı ati radeon hd 2400 ve de ses kartı realtek. sorun yalnızca bu ikisinde. müzik dinlerken cızırtı geliyo. filmlerde de görüntü bozuk. bu iki driver da sorun olduğunu düşünüyorum. win7 32-bit ve 64-bit denedim. sorun çözülmedi. ayrıca güncellemeleri de yaptın yine tık yok. ve de sitelerden aldığım 1 kaç tavsiye üzerine driverları değiştirmeye çalıştım. yine olmadı. yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. sorun çözülmezse de önemli değil. win xp tekrardan beni bekliyo :D

La Edri

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Hepsini de değiştirebiliriz.
İstediğimiz png ve ico dosyalarını bulmamız yeterli
Onlar için de bakıp link vermeye çalışacağım.

Ekleme:

2cdimv9.png

Basitçe nasıl yapılabilir ?

1- .ico dosyalarını (kendimizde yoksa) deviantart.com vb. sitelerden indiririz.
2- Simgesini değiştirmek istediğimiz programı görev çubuğundan kaldırırız.
3- Başlat Menüsündeki veya masaüstündeki program kısayoluna sağ tıklayıp simgesini kendi tercih ettiğimiz .ico dosyası ile değiştiriz. (256 X 256 olması ve yüksek kalite olması iyi olur)
4- Simgesini değiştirdiğimiz kısayolu tut-sürükle ile görev çubuğuna sabitleriz.

Kolay gelsin.

çok teşekkürler Rise..

yardımlarınla yaptım..

yalnız sendeki windows media player ikonunu nerden buldun..

deviant vs de göremedim..

başka bir site varmı bildiğin...

mgazi

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Win 7 Ultimate 64 Bit kullanıyorum. Birkaç yerde 64bit sistemlerin rami tam olarak gördüğünü okumuştum. Benim laptop'da 1 adet 1gb 1 adet 2 gb toplam 3 gb aynı 667mhz ram var.

1- Neden benim ram'i tam olarak görmüyor?
2- Benim bilgisayar 4 gb ram'e kadar destekliyor diye biliyorum. Bu destekleme olayı 32 bit, 64 bit den mi kayaklanıyor yoksa donanımsal bir olay mı var? Yani ben şimdi bilgisayarı 6gb ram taksam kullanabilirmiyim?

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247

özgün87

Asistan
Reaksiyon puanı
1
İyi günler windows 7 de internet explorer çok yavaşladı yeni sekmeye tıkladığımda beş saniye sonra falan açıyor hem de boş sayfa olmasına rağmen bunun nedeni ne olabilir kaspersky 2010 kurdum bilgisayara onunla alakalı olabilir mi ancak firefoxta böyle bi durum yok