Windows 7 Sorun - Çözüm Başlığı

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Bazen Bilgisayarımı açtığımda bu şekilde açılmıyor sanki birşeyler arıyor çubuk dolmaya çalışıyor. Fakat c: d: yazıp harddisklere ulaşabiliyorum.

Daha sonra simgeler bazen boş şekil(mesela avi dosyası gom yerine boş şekilde) veya boş sayfa resmi şekline dönüyorlar yukarıda yine birşeyler doluyor.
Ne yapmam lazım format haricinde??
Bu kesinlikle bir sorun değil, evet zaman zaman karşımıza aynı manzara çıkıyor fakat sorun olarak görmedik hiç.
Şuan aklıma gelen öneri, sisteme codec programlarından sadece 1 tanesini yüklemektir ve güncel tutmaktır.

Win7codecs

ya da

Cole2k Media Advanced Codec Pack

örnek olarak verilebilir.

windows 7 64 bit kullanıyorum. 32 bit bi program kurduğumda masaüstüne kısayol simegesi otomatik olarak gelmiyor neden acaaba
64 bit kullanan arkadaşlar bir yanıt verirler umarız.

provitaminb

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu kesinlikle bir sorun değil, evet zaman zaman karşımıza aynı manzara çıkıyor fakat sorun olarak görmedik hiç.
Şuan aklıma gelen öneri, sisteme codec programlarından sadece 1 tanesini yüklemektir ve güncel tutmaktır.

Win7codecs

ya da

Cole2k Media Advanced Codec Pack

örnek olarak verilebilir.

64 bit kullanan arkadaşlar bir yanıt verirler umarız.

Bu kadar çabuk yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim. Bütün codec paketlerini sizldim( real alternative hariç) Ama hala dosyalar bazen boş sayfa şeklinde ve klasörler boşluk şeklinde oluyor, önerebileceğiniz başka bir yol var mı?

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Bilgisayarınıza sadece yukarıdaki Codec paketlerinden biri ile,

KMPlayer programını kurmanız ve resimdeki şekilde ayarlamanızı öneriyorum.

[2009/9/30] BETA1 The KMPlayer 2.9.4.1436 Release

21cgily.jpg

provitaminb

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bilgisayarınıza sadece yukarıdaki Codec paketlerinden biri ile,

KMPlayer programını kurmanız ve resimdeki şekilde ayarlamanızı öneriyorum.

[2009/9/30] BETA1 The KMPlayer 2.9.4.1436 Release

21cgily.jpg

cole2 kurdum kmp player kurdum. Media ile ilgili herşeyi sildim. Bir tek bi video converter vardı onu bıraktım. Hala dosyalar boş gözüküyo bazen. Yeşil çubuk pek görünmüyo fakat dosya ve klasörlerde görünme prroblemim devam ediyor

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
cole2 kurdum kmp player kurdum. Media ile ilgili herşeyi sildim. Bir tek bi video converter vardı onu bıraktım. Hala dosyalar boş gözüküyo bazen. Yeşil çubuk pek görünmüyo fakat dosya ve klasörlerde görünme prroblemim devam ediyor
Resimdeki ayarları yaptıktan sonra tekrar kontrol edebilirsiniz.

ismail_-55

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
slm üstadlar ben pc win7 kurdum herşey sorunsuz çalısıyo ama internete giremiyorum.
vin 7 kadırdım xp kurdum nete girebildim tekrar vin 7 kurunca yine giremedim asusun sitesinden güncel driver indirdim yine olmadı.

ethernet kartının markası marvell yukon
marvell'in sitesine gir oradan vin 7, vista driverlerini indirdim yine olmadı.
pc açıyorum bazen 20 dakika bazen 2 saatee giriyo nete. ban bi yardımcı olursanız çı-ok memnun olcam.
ben burada bekliyor olacağım.
saygılar

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Aynı şeyler yüklediğim bazı enterprise ve ultimate sürümlerinde karşıma çıktı.
Modem normal, ayarlar tamam fakat internet yok durumu..
Bunun Windows güncellemelerinden sonra giderilmiş bir hata olduğu kanısındayım.
Windows 7 Siyah iNCi
...
Windows 7 Geliştirmeleri

Askıda kalan programların otomatik kapanması
Enhanced! Vista boost emulasyonu
Gizli klasörleri gösterme açık
Bilinen dosya uzantıları gizleme kapalı
Internet Explorer 8 Menüsü en üstte ( Menüyü kendiniz açmalısınız )
Kısayollarda ki "Kısayol" eki kaldırıldı.
Hedef'e kopyala ve Hedef'e taşı özellikleri
Deneme kopyası yazısı kaldırıldı.
Gereksiz servisler devre disi.
Islem onceligi programlara atandi.
38 adet entegre guncelleme : Ilk ve Tek
Sag tus icin notepad++ uygulamasi ile acma eklentisi
Windows 7 Siyah iNCi icin Bilgisayarim, Kullanici dosyalari, Geri donusum kutusu ve Ag baglantilarim simgesi.
Otomatik-Secmeli program kurulum opsiyonu, Katilimsiz.
Yeni güncelleştirmeleri bulup yüklemenizi öneririm
(Birçoğu henüz Türkçemizi desteklemiyor maalesef)

Güncelleştirmeleri bulamazsanız;
Windows 7 Siyah iNCi
yüklemenizi tavsiye ederim.

ultrAslan91

Doçent
Reaksiyon puanı
5
a49dkx.png

Arkadaşlar merhaba. Öncelikle sistemi belirteyim Core 2 Duo 2.26, 3GB, 512 nvidia 9600gt. En son sürücüleri yüklememe rağmen hala grafiklere verdiği puan bir. Aynı zamanda ekran koruyucusu bile seçemiyor ve "The screensaver cant run because it requires a newer video card or one's that is compatible with Direct 3D" diyor. Ekran kartımın Windows 7 için yeterli olduğunu düşünüyorum. Vistada böyle bir problem yaşamamıştım. Cevaplar için şimdiden teşekkürler

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Arkadaşlar merhaba. Öncelikle sistemi belirteyim Core 2 Duo 2.26, 3GB, 512 nvidia 9600gt. En son sürücüleri yüklememe rağmen hala grafiklere verdiği puan bir. Aynı zamanda ekran koruyucusu bile seçemiyor ve "The screensaver cant run because it requires a newer video card or one's that is compatible with Direct 3D" diyor. Ekran kartımın Windows 7 için yeterli olduğunu düşünüyorum. Vistada böyle bir problem yaşamamıştım. Cevaplar için şimdiden teşekkürler
Kurulu sürücü bu mudur ?

http://www.nvidia.com/object/win7_winvista_32bit_191.07_whql.html

2h6hfyw.jpg

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Verdiğiniz sayfanın altındaki bu notu gördünüz mü?
Bu marka/modellerden biri ise üreticinin sitesine bakmamız gerek
Note:
The following notebooks are not supported in this release:

Hybrid Power notebooks with Intel chipsets such as:
Acer Aspire 7530
BenQ Joybook S42
Fujitsu Siemens Amilo Xi 3650
Fujitsu notebooks – (please contact the notebook OEM for driver support for these notebooks). Note: Fujitsu Siemens (FSC) notebooks are supported in this release
Lenovo ThinkPad notebooks (please contact the notebook OEM for driver support for these notebooks)
Sony VAIO notebooks (please contact the notebook OEM for driver support for these notebooks)
Any notebook that is launched after the release date of this driver

ultrAslan91

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Evet bu notu gördüm fakat bilgisayarımda vistada kurulu ve sorunsuz bir şekilde çalışıyor.

ultrAslan91

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Maalesef şu an için Windows 7 desteği yok. Yinede yardımlarınız için teşekkürler

ismail_-55

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar anakartım modeli: a8v-e se
işlemcim amd 300+
ekrankartı atı rodeon 550 series 256 mb

sorunum intrnete giremiyorum ağ bağlantılarımda sarı ünlem işreti var

chemical

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Selam arkadaşlar. Sorunum hazırda beklet seçeneği hakkında. Kapatma seçeneklerim arasında hazırda beklet seçeneği yok. Bunun command a powercfg hibernate on yazılarak çözüldüğünü gördüm. Fakat ben yazdığımda yetkim olmadığını söylüyor. Bilgisayarı yönetici olarak kullanıyorum. Aslında değiştirme iznim olması gerek. Command da özellikler deyip güvenlik sekmesinde tam denetim seçili değil. Değiştirmeme de izin vermiyor Acabu bu yüzden mi? Veya command hariç nerden aktif edebilirim.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Selam arkadaşlar. Sorunum hazırda beklet seçeneği hakkında. Kapatma seçeneklerim arasında hazırda beklet seçeneği yok. Bunun command a powercfg hibernate on yazılarak çözüldüğünü gördüm. Fakat ben yazdığımda yetkim olmadığını söylüyor. Bilgisayarı yönetici olarak kullanıyorum. Aslında değiştirme iznim olması gerek. Command da özellikler deyip güvenlik sekmesinde tam denetim seçili değil. Değiştirmeme de izin vermiyor Acabu bu yüzden mi? Veya command hariç nerden aktif edebilirim.

Bir alternatifimiz var:
Ctrl+Alt+Delete tuş kombinasyonundan sonra gelen ekranın sağ alt köşesinde kapatma seçeneklerinde hazırda beklet ve uyku seçenekleri yeralıyor

chemical

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Bir alternatifimiz var:
Ctrl+Alt+Delete tuş kombinasyonundan sonra gelen ekranın sağ alt köşesinde kapatma seçeneklerinde hazırda beklet ve uyku seçenekleri yeralıyor

Maalesef yok. Orda sadece oturumu kapat ve kullanıcı değiştir seçenekleri hariç diğer seçenekler var. Ama hazırda beklet yok..

chemical

Asistan
Reaksiyon puanı
5

Bu şekilde. Benzer görünüyor iki resim.. Bende ekstra olarak home users var..

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Sadece Home Users seçeneğini kaldırıp restart yapabilir miyiz ?

chemical

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Evet şuan home users seçeneğini kaldırdım ve restart yaptım...

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
Arkadaşlar benim 64.sayfada belirttiğim gibi hata hala devam ediyor.Hata : PC ye windows 7 yüklerken "dosyalar genişletiliyor" bölümünde %1 de takılıyor.PC yi restar atıp o bölümü geçirtiyorum (zorlada olsa).Bu sefer "güncelleştirmeler yükleniyor" yazan yerde takılıyor.PC hiçbir işlem yapmıyor.(Ama donmuyor da).Dvd-Rom değiştirdim.BİOS update yaptım gene olmadı.İlgilenirseniz sevinirim.Kullananlar şiddetle öneriyor win 7 kurun diye.Bende bi kuramadım gitti :(

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Evet şuan home users seçeneğini kaldırdım ve restart yaptım...
Şu anda istediğimiz oldu mu acaba?
Yine de olmadı ise bir masaüstü aracı (gadget) ile bakalım :)

Arkadaşlar benim 64.sayfada belirttiğim gibi hata hala devam ediyor.Hata : PC ye windows 7 yüklerken "dosyalar genişletiliyor" bölümünde %1 de takılıyor.PC yi restar atıp o bölümü geçirtiyorum (zorlada olsa).Bu sefer "güncelleştirmeler yükleniyor" yazan yerde takılıyor.PC hiçbir işlem yapmıyor.(Ama donmuyor da).Dvd-Rom değiştirdim.BİOS update yaptım gene olmadı.İlgilenirseniz sevinirim.Kullananlar şiddetle öneriyor win 7 kurun diye.Bende bi kuramadım gitti :(
1-) Şu anda kullandığınız sistemde HDD i sağ tıklayıp>Özellikler>Araçlar>Hata denetimi yaparız.
2-) Aynı Windows 7 DVD si ile başka bir bilgisayara kurulum yaparak hata olup olmadığına bakarız.
3-)Kurulum aşamasında, Sürücü seçeneklerine gelince, önce bölümü sil daha sonra da biçimlendir komutlarını veririz. (Sadece biçimlendir değil)
Şu an öncelikler bunlar..
Adım adım bakarak gideriz.

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
Şu anda istediğimiz oldu mu acaba?
Yine de olmadı ise bir masaüstü aracı (gadget) ile bakalım :)

1-) Şu anda kullandığınız sistemde HDD i sağ tıklayıp>Özellikler>Araçlar>Hata denetimi yaparız.
2-) Aynı Windows 7 DVD si ile başka bir bilgisayara kurulum yaparak hata olup olmadığına bakarız.
3-)Kurulum aşamasında, Sürücü seçeneklerine gelince, önce bölümü sil daha sonra da biçimlendir komutlarını veririz. (Sadece biçimlendir değil)
Şu an öncelikler bunlar..
Adım adım bakarak gideriz.

1-)Hata denetimi yapmadım.Akşam eve gidince yaparım
2-)Başka PC de denemedim.Ama farklı 4-5 tane DVD denedim.Hepsinde aynısı oldu.
3-)Sırf bu yüzden HDD yi komple silip biçimlendirdim.Ama gene faydası olmadı.Acaba HDD'ye lov lewel format atsam bir yararı olurmu_?

Yardımlarınız için teşekkürler...

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Arkadaşlar Flash bellekteki 8.000 e yakın küçük boyutlu dosya var toplam boyutu 2 gb bunları kopyala dediğimde win 7 kopyalama yapmıyor dosya sayısını hesaplıyor sonra ölece kapanıyor. Bu hatayı başka alan var mı? (win 7264 kullanıyorum )