Windows 7 Sorun - Çözüm Başlığı

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
arkadaslar anakartım gigabyte 915gduo ses onboard windows 7 yükleyince ses kartını tanımadı.bende realtek,cemedia ve gigabyte sitesinden bir sürü sürücü denedim ama olmadı.benim simdi ne yapmam gerekir.olmazsa xp ye geri döneceğim yardım edin!!!

Aşağıdaki dosyaları indirdikten sonra aynı sıra ile kurmalısınız.

Kurmadan önce kuracağınız dosyaya sağ tıklayıp özellikler>uyumluluk sekmesinden XP SP2 modunu ayarlamalısınız.

|-1-|
http://asia.giga-byte.com/FileList/Driver/motherboard_driver_audio_microsoft_bus.exe

|-2-|
http://america.giga-byte.com/FileList/Driver/motherboard_driver_audio_cmedia_azalia.exe

Bu şekilde çözemezseniz alternatif yollar deneriz.

eses26

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadasım ben senin gönderdiğin sürücüleri yükleyemedim.uyumluluk sorunu diyor birde update.nf bulunamadı diyor.yüklerken en az sp1 olması gerekir diyo.

MeLankoLia

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Xp'nin flash belleği görmemesiyle alakası yok şayet biosunuz destekliyorsa rahatlıkla flash diskten kurabilirsiniz ,ben usb flash diskten kurdum windows 7 'yi Bu linki incelediniz mi?
http://forum.shiftdelete.net/windows-7/74012-usb-flash-diskten-windows-7-kurulumu.html

hayır incelemeleri okuduysan chip vs.'deki orada da xp nin flash bellekleri görmediğini ama vista'nın gördüğünü söylüyor.usb hdd ile de kurulum yapılmıyor maalesef.yani harci hard disk ile :(

MR_LONELY

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadasım ben senin gönderdiğin sürücüleri yükleyemedim.uyumluluk sorunu diyor birde update.nf bulunamadı diyor.yüklerken en az sp1 olması gerekir diyo.

setupın üzerine sağ tıkla troublesthooh compatibility e tıkla sorun giderme programını seç en üsttekini seç ordan istediğin windows sürümünü seç çoğu kez işe yarıyor ben windows cdsinden driverları boyle yukleyebildim

MR_LONELY

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar bi yardım edin win 7ye geçince catalyst 9.8 kurdum kurulum sorunsuz ama çok hızlı tamamlanıyor ilginç olan ATI Technologies klasörü boş sadece ati maneger kuruluyor başka bir bilgisayarda kurduğumda herşeyiyle tam kuruluyor sorun ne acaba???windowsun cdsindeki catalyst i kurduğumda sorunsuz kuruluyor...

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Biri bana da yardım etsin.Win7ye geçince mevcut virüs koruma programım uyumluluk sorunları vermeye başladı.

Bu konuda bana yardım etmek isteyen biri varsa özel mesaj ile bekliyorum:)

DÜZENLEME:ekopc ve MR_LONELY çok teşekkür ederim.112 acil sizler kadar hızlı değildir:)

Allah razı olsun sizlerden:)

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247

eses26

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşım senin verdiğin ikinci sürücüyü yükledim hoparlör açık gösteriyor ama ses yok.çoklu ortam denetleyicisi ve çoklu ortam video denetleyicisinde ünlem var.onlar ne oluyor.ayrıca senin verdiğin ilk sürücüyü yüklerken update.inf bulunamadı diyor bu nedemek bi yardım edin delirecem!!!!!

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
arkadaşım senin verdiğin ikinci sürücüyü yükledim hoparlör açık gösteriyor ama ses yok.çoklu ortam denetleyicisi ve çoklu ortam video denetleyicisinde ünlem var.onlar ne oluyor.ayrıca senin verdiğin ilk sürücüyü yüklerken update.inf bulunamadı diyor bu nedemek bi yardım edin delirecem!!!!!
2ldu1yq.jpg

(Dosya ismi örnektir)
Kuruluma başlamadan önce 1. dosya için resimde görülen işlemi yaptınız mı?
İlk dosyayı kurmadan ikinciye geçerseniz kurulum eksik kalacaktır..

eses26

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
evet sizin dediğiniz gibi yaptığımda kur sisteminizde yüklü olan service pack sürümünün bu düzeltmeyi uygulamak için gerekli olandan düşük olduğunu algıladı en az sp1 yüklü olmalıdır diyor.uyumluluk modunu win2000 yapıncada update.inf bulunamadı diyor.

çağlar522

Doçent
Reaksiyon puanı
5
arkadaşlar yeni çıkan windows 7 de bu kadar güncelleme olması normal mi bu güncellemeler sizde var mı ve bunları yükledim diye sonra korsan kullanıyorum diye enselenir miyim?bari win 7 sp1 olsaydı tam olurdu.
güncellemeler bunlar:
ekranalntsw.jpg
bunun hakkında bilgisi olan yok mu? o kadar kişi kullanıyor win 7 !!!!!

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
arkadaşım bunun içinde setup yok.
İndirdiğimiz exe dosyasını çift tıklarsak bulunduğu klasöre sürücü dosyaları açılıyor. Resimdeki gibi adresi gösterirsek uygun sürücü bulunduğu anda yükleme başlayacaktır.

kccz7t.jpg

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
uac ile ne alakası war anlamadım ama genede dediklerini yaptım gene aynı ATI Technologies klasörü boş... internet cafede herhangi bir bilgisayarda sorunusuz kuruluyor tabi uymsuz sürüm falan diyor ama kuruluyor acaba başka bilgisayarda kursam sonra ATI Technologies klasörünü olduğu gibi benim bilgisayara atsam olurmu bi deneyim bakayım

Winrar yuklu mu bilgisayarinda?
Sag tikla kurulum dosyasina buraya cikart de kurulum dosyalari bir klasore cikarilacaktir oradan kurabilirsin.

bunun hakkında bilgisi olan yok mu? o kadar kişi kullanıyor win 7 !!!!!

Guncelleme paketlerinin neyini merak ettin onu anlamadim bende?

:w00t:/|sDn|
/▌
/ \

MR_LONELY

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Winrar yuklu mu bilgisayarinda?
Sag tikla kurulum dosyasina buraya cikart de kurulum dosyalari bir klasore cikarilacaktir oradan kurabilirsin.

/▌
/ \

arkadaşım yardım etmeye çalışıyorsun çok saol ben anlamıyorsam affola ama soylediklerin bana çok saçma geliyor hangi kurulum dosyasından bahsediyorsun winrar nerden çıktı uac ile ne alakası war...??? win 7ye geçipte catalyst ile sorun yaşayan başka kimse yokmu ya sadece bendemi war bu sorun

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
arkadaşım yardım etmeye çalışıyorsun çok saol ben anlamıyorsam affola ama soylediklerin bana çok saçma geliyor hangi kurulum dosyasından bahsediyorsun winrar nerden çıktı uac ile ne alakası war...??? win 7ye geçipte catalyst ile sorun yaşayan başka kimse yokmu ya sadece bendemi war bu sorun

Ne olduklarini bilmiyorsan ve anlamazsan sacma gelir evet bu normaldir...
UAC = Hesap sistemi kontrolu demek, Kullanici hesaplarindan kapatilir.
UAC bazen programlarin kurulmasini engelleyebilir bu yuzden kapat dedim.
Winrar konusuna gelince surucu paketinin ATI surucu paketi olmayabilecegini dusunerek ki bazi paketler Zip-Self extract sistemiyle paketleniyor bu yuzden sag tikla dedim.

ATI surucu dosyalarini kurulum paketinden ayiklanmiyorsa bunun sebeplerinden biri o bilgisayardaki ATI donanimi kurulum programi tarafindan tanimlanamiyordur yada kurmaya calistigin surucu ile uyumlu degildir.
Bu yuzden cikarabilirsen surucu dosyalarini C:\ATI gibi bir dizine cikarmaya calis.

/▌
/ \

rb2344

Asistan
Reaksiyon puanı
0
yardımın için teşekkürler rise ama sağ tıklayınca neden açılmadığını anlamadım.kısa yol oluşturmadan bu işi çözebilir miyiz?

w4nom

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sa arkadaslar umarım yardımcı olursunuz... internet explorer 8 kullanıyorum... google anasayfasını acınca arama motorundaki yazı fontu büyük ama aradıktan sonra siteler normal boyutta yani anlıyacagınız yazı fontumla yanınlastırma düzeyim normal birşekilde... örnegin baska bi sorun daha reklam yapsam olurmu bilmiorum ama sorunum oldugu icin sölemek istiorum www.frmtr.com sitesinde forum kısmına gelince ekranımın yarısına sıgdırıyor siteyi... baska bi sorun daha bilirsiniz yasaklı sitelere girmek icin go.navige yi onu ayarlayınca örnegin vkontakte adlı siteye login olamıyorum... fakat hotspot programı ile oluorum... bu sorunum dün gece ortaya cıktı bilmiorum cocuklar mı karıstırdı pc i ... lütfen yrdımcı olursanız sevinirim yoksa format atmayı düsünüorum

akifkartal

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar bir sorunum var windows 7 7600 Retail sürümünü kullanıyorum.Aero açık olmasına rağmen simgelerin üstüne gelince kare içine almıor.Xp deki gibi oluyor.İste resimi:

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
yardımın için teşekkürler rise ama sağ tıklayınca neden açılmadığını anlamadım.kısa yol oluşturmadan bu işi çözebilir miyiz?
Başta regedit ayarlarına girmek istemedim.
Regedit yolu ile de çözebiliriz.

arkadaşlar bir sorunum var windows 7 7600 Retail sürümünü kullanıyorum.Aero açık olmasına rağmen simgelerin üstüne gelince kare içine almıor.Xp deki gibi oluyor.İste resimi:

Sisteminiz hakkında kısa bilgi verirseniz çözüm daha da kolaylaşır..

akifkartal

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ekran kartı nvidia ge force 8400gs.İşlemci intel core 2 duo msı ram 2gb kinstone.

MeLankoLia

Profesör
Reaksiyon puanı
1
windows 7'yi yükledim müthiş bi şey :D her şeyi tanıdı ses kartı dışında. onu da kendim kurdum.ama başlangıçta işletim sistemi seçme menüsü geliyor ve sadece windows 7 var.bunu nasıl kaldırabilirim acaba ??

sarsarhos

Asistan
Reaksiyon puanı
6
bilgisayar/özellikler/gelişmiş sistem ayarları/gelişmiş sekmesindeki başlangıç ve kurtarma ayarları/ işletim sistemleri listesi gösterme süresi tikini kaldır ;)

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
ekran kartı nvidia ge force 8400gs.İşlemci intel core 2 duo msı ram 2gb kinstone.

Nvidia FX 5500 ile sağlanan aeroya bakarsak,

162y6a.jpg

Masaüstünüzde Aero teması yerine Windows 7 temel vb. bir temanın çalışmakta olduğunu anlayabiliyoruz.
Aero efektlerini aktif hale getirerek, yüklü aero destekli bir temaya geçerseniz istediğiniz özellikleri elde edebilirsiniz..

MeLankoLia

Profesör
Reaksiyon puanı
1
rise yardım et ne yapmam gerekiyor.
linux'ta bi sorun olursa ben de sana yardım ederim bak :D :mrgreen:

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
rise yardım et ne yapmam gerekiyor.
linux'ta bi sorun olursa ben de sana yardım ederim bak :D :mrgreen:

:)
Bizde karşılık beklemek yok; bu böylece biline

Gelelim çözümlere;
Çözüm 1:::>
@sarsarhos: bilgisayar/özellikler/gelişmiş sistem ayarları/gelişmiş sekmesindeki başlangıç ve kurtarma ayarları/ işletim sistemleri listesi gösterme süresi tikini kaldır ;)
aynen uygulayabilirsiniz..

Çözüm 2:::>Benim önerim>Windows 7 DVD sini yerleştirip 12-15 dk. arasında yeniden yükle... Harddisk ekranına gelince sürücü seçenekleri (drive options) menüsünü açarak formatla ve yeniden kur..
Kolay gelsin..