Windows 7 Sorun - Çözüm Başlığı

Ozgurky

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Görev çubuğundaki simgeler uzamaya başladı. Mesela tek simge varsa bütün görev çubuğunu kaplayacak şekilde uzuyor, 2. simge gelince bu kez yarıya bölünüyor. En son COD Modern Warfare 3'ü kurdum ama onunla bir alakası olacağını sanmıyorum bu bozulmanın. Yardımcı olabilecek olan var mı acaba?

2-1.jpg

EkranAlnts-7.jpg

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Görev çubuğundaki simgeler uzamaya başladı. Mesela tek simge varsa bütün görev çubuğunu kaplayacak şekilde uzuyor, 2. simge gelince bu kez yarıya bölünüyor. En son COD Modern Warfare 3'ü kurdum ama onunla bir alakası olacağını sanmıyorum bu bozulmanın. Yardımcı olabilecek olan var mı acaba?

2-1.jpg

EkranAlnts-7.jpg

HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop\WindowMetrics içinde MinWidth diye bişey var mı?

MaLee

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benim sorunum aslında Ağ'la ilgili. Ama ağ'daki windows 7lerde oluyor sadece..

Geçenlerde baş gösterdi.. Windows 7 lerde Yerel Ağ bağlantısının ayrıntılarını görmek istediğim 169.254.xx.xx gibi ip ler otomatik ip olarak alıyor. Sorun gider dediğimde DHCP'de yerel ağ bağlantısı etkinleştirilmemiş gibi bir hata alıyorum. cmd 'de ipconfig /renew yaptığımda hatayla karşılaşıyorum. Modem değiştirdim olmadı. Ip otomatik veriyorum çakışıyor, elle giriyorum almıyor. Alsa bile bu 169.254.xx.xx 'in önüne geçemiyor. Bir çözüm buldum switchleri modemi kapatıp açtığım zaman eğer açık windows7 li pc varsa interneti geliyor. ama bilgisayarı kapatıp açtığında aynı hata yine ortaya çıkıyor. Yokmu bunun bir çözümü Allah aşkına?

Grove

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar merhaba,

win7 64bit işletim sistemi kullanıyorum. pcdeki tek kullanıcı ve yönetici olmama rağmen, kullandığım programlar (Adobe, Makromedia, Quicktime, VLC vs.) güncelleme yapmak istediğimde "yönetici ayrıcalıklarına sahip olmanız gerekmektedir" diye hata alıyorum ve güncellemeler gerçekleşmiyor. tek kullanıcı ve yönetici ben olduğum halde bu sorunla neden karşılaşıyorum? ve çözümü ne olabilir? şimdiden teşekkürler yardımlarınız için...

arsenik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
242
arkadaşlar merhaba,

win7 64bit işletim sistemi kullanıyorum. pcdeki tek kullanıcı ve yönetici olmama rağmen, kullandığım programlar (Adobe, Makromedia, Quicktime, VLC vs.) güncelleme yapmak istediğimde "yönetici ayrıcalıklarına sahip olmanız gerekmektedir" diye hata alıyorum ve güncellemeler gerçekleşmiyor. tek kullanıcı ve yönetici ben olduğum halde bu sorunla neden karşılaşıyorum? ve çözümü ne olabilir? şimdiden teşekkürler yardımlarınız için...
Yönetici ayrıcalıkları falan diye yazmıyor ama Aynı olay bende de vardı adobe reader son sürümünü kuracaktım 9. sürümü kaldırırken regeditte bir anahtar açılamadı falan dedi hatanın çözümünü adobe sitesinden bulmuştum ama uğraşmama rağmen çözememiştim.

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Windows 7 x86 ultmate i 512 RAM e sahip bilgisayara kursam, internet office programları gibi alanlarda sorun çeker mi ? Film, müzik bir de :) Daha önce deneyen ?

Etica

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Windows 7 x86 ultmate i 512 RAM e sahip bilgisayara kursam, internet office programları gibi alanlarda sorun çeker mi ? Film, müzik bir de :) Daha önce deneyen ?
performansı bayağı düşer yani takılmalar , donmalar olabilir. tabi birde antivirüste kurarsın,iyice yavaşlatır pc'yi.. Pek konforlu olmaz kullanıcı için tabi karar yine senin

cinscocuk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaslar dogru yerde actimmi bilmiyorum ama yardimci olabilirseniz sevinirim.

Diyelimki bir Bellek var ve 100 GB büyüklügünde. Sürekli bu Bellege bilgiler felan konuluyor, farkli kisiler tarafindan farkli bilgisayarlardan. Tabii belli bir süre sonra Bellek dolacagi icin sorunlar basliyor. Benim yapmak istedim ise, diyelimki bu Belek 80 GB doldugunda otomatikman en eski olan tarih bakimdan yani, bilgileri silmek. Yani bi job olmali, hergün Bellegi kontrol etmeli 80 GB dolu ise en eski Tarihli 15 Datei i silmeli. Acaba böyle birsey varmi? Yada nasil yapilir?

Derdimi bilmiyorum anlatabildimmi? Tesekkürler

kronnnn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
beyler windows xp den 7 ye gçtm cd dvd hiçbirşey okumuyor yardım

iptal

Doçent
Reaksiyon puanı
0
sa sdn halkı. bugün diğer pc me windows 7 yükledim. 7 yi torrent dosyası olarak indirdim ve daemon tools yardımıyla kurdum kurulum sorunsuz geçti fakat pc internete girmiyor şuan ingilizce türkçede yapamıyorum. yardım edin bana. modem airties rt 211 diğer pc ile bu mesajı yazdığım pc aynı modemden bu xp buradan girebiliyorum windows 7den giremiyorum

iptal

Doçent
Reaksiyon puanı
0
windows 7 kurduktan sonra başka hiçbirşey yapmadım. ingilizce olduğu için türkçe yapmadan fazla karıştırmak istemedim. airties modemin cd sini bulamadım ayrıca. bana yardımcı olursan çok sevinirim kardeşim

edit. ayrıca kardeş sorun onlardaysa nasıl yapacağımı söylersen sevinirim :)

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Başlat butonuna tıkla ve çıkan arama çubuğuna aşağıdakini yapıştır ve enter'a bas.

Kod:
%windir%\System32\control.exe ncpa.cpl

Ne gördüğünü söyle. Ya da resim koyabilirsin.

iptal

Doçent
Reaksiyon puanı
0
5 dk bakıp geliyorum :)

--- Mesaj Güncellendi ---

resim koymak uzun süreceği için söylüyorum zaten 1 tane şey var :)
bir pc resmi yanında broadbond connection,disconnect,wan miniport (PPPOE)

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
kablolu bağlanıyorsun değil mi? ethernet driver kurulu olsaydı yerel ağ bağlantısı yani local area network olması gerekirdi sanırım driver kurulu değil ethernet markanı öğrenip driver bulalım.

http://www.hwinfo.com/files/hw32_391.zip

programı indirip klasöre çıkart, HWiNFO32.exe dosyasını çalıştır, sol tarafta network'ün solundan + tuşuna basarak genişlet, orada yazanı söyle ya da ekran görüntüsü al.

Bunun gibi
vNrdn.png

iptal

Doçent
Reaksiyon puanı
0
şuan ben diğer pc deyim. sorunum olan pc internete girmiyor bunu nasıl indirip bakacağım :)

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
internete girebildiğin pcden indirip bi usb bellek ile atarak? yok mu o da?

iptal

Doçent
Reaksiyon puanı
0
usb yok neyse boş cd yazdırıp bakayım 2 dk

kusura bakma kardeş cevapları geç yazıyorum diğer pc 2 kat aşağıda sürekli ona gidip geliyorum :)
kurup baktım. davicom semiconductor 10/100 ethernet adapter yazıyor. Ayrıca o yazıya tıkladığımda sağda herşey unknown yazıyor.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Biraz zorladı bu driveri bulmak, bişeyler buldum ama bu da kesin halleder mi bilmiyorum, cd'ne yazık olmasın sonra.

Davicom ile ilgili aramalarda Pro200_v1.55.exe dosyasını buldum ama hiç indiremedim, Pro200_v1.55.exe olarak arama yaptığımda da buraya ulaştım.

http://www.my-driver.com/driver-cnet_cnpro-200_all_windows.html

Denemesi sana kalmış.

CD'ye yazacaksan bi de şu programı yaz.

Device Doctor
http://www.devicedoctor.com/device-doctor-download.php

belki bu bulur driveri

iptal

Doçent
Reaksiyon puanı
0
gece evde şalterler yandı giremedim tekrar kusura bakma
giden cdler önemli değil olsun yeterki.
kendim kuramam mı cd ile ?

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Sen bu iki dosyayı da yaz cd'ye. Önce driver ile kurmayı dene.

Pro200WLVer1.52.exe dosyasını çift tıkla unzip yap. Bilgisayarım simgesini sağ tıkla yönet de, oradan aygıt yöneticisini seç. Orada ünlem olan aygıtlardan ethernet olanı bul çift tıkla, sürücüyü güncelleştir, sürücü yazılımı için bilgisayarımı tara, Gözat'tan C:\Pro200WLVer1.52 seç, alt klasörlerle birlikte seçeneğini de işaretle ve ileriyi tıkla. Driver doğruysa kurması gerekir.

Olmazsa device doctor'u yükle. Programı çalıştır o tarama yaptıktan sonra Network Adapters kısmından ethernet kartını seçip download driver'ı seç. İnternetin olmadığı için indiremeyeceksin ama link elinde olacak. O linki yaz bi yere öbür bilgisayardan indir driveri.

Umarım işine yarar.

iptal

Doçent
Reaksiyon puanı
0
dün arkadaştan windows 7 nin cd sini alıp c yi biçimlendirerek yeniden kurdum türkçe windows 7 yi ama yine aynı sorun vardı. anakartım asus p5k-e/wifi ethernet driverı vardır diye taktım yükledim ama olmadı bence cd xp olduğu için. şimdi baktım asus'un sitesinde p5k-e nin ethernet driverları var. hem vista için hem 7 için olanları indirdim. denesem olurmu acaba ?

svchost.exe

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dün arkadaştan windows 7 nin cd sini alıp c yi biçimlendirerek yeniden kurdum türkçe windows 7 yi ama yine aynı sorun vardı. anakartım asus p5k-e/wifi ethernet driverı vardır diye taktım yükledim ama olmadı bence cd xp olduğu için. şimdi baktım asus'un sitesinde p5k-e nin ethernet driverları var. hem vista için hem 7 için olanları indirdim. denesem olurmu acaba ?

Format atmadan önce,Windows 7'yi microsoft'un sitesinden sistem uyumluluğundan bir geçir.Arkadaşımda bulmuştu driverları fakat olmadı,tekrar win xp kurdu.(Parçaların mutlaka windows 7 ile uyuşması gerekir aksi taktirde format atılsa bile driverlar yüklenmez.)

iptal

Doçent
Reaksiyon puanı
0
sorunumu çözdüm internetim var şuan yardımın için çok teşekkür ederim :)
asusun sitesine anakartın markasını yazdım. windows 7 için olan lan dosyasını indirdim. sonra kurdum ve aygıt yöneticisinden tanıttım :)
ama ağ bağlantılarımda yerel ağ bağlantısı yok. airties rt-211 yazıyor. 7 mi böyle yoksa sorun mu var anlamadım ama sonuçta giriyor :)

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
başlata "ağ bağlantılarını görüntüle" yaz oradan bak, ben de direk ağa tıkladığımda Broadcom ADSL Router yazıyor yazıyor belki sen de oraya bakmışsındır.

çok da önemli değil gerçi internete giriyorsun ya, gerisi teferruat