Windows 7 Sorun - Çözüm Başlığı

IuTKuI

Profesör
Reaksiyon puanı
4
İyi akşamlar bende mavi ekranlarla başım dertte yardımcı olursanız çok sevinirim.

RAM Slotlarını teker teker kontrol edip, RAM'lerini kontrol etmeni öneririm.

Muhtemelen bellekte problem var. Çünkü Windows 7'de çok zordur mavi ekran hatasının çıkması.

Villager

Asistan
Reaksiyon puanı
3

Muhtemelen bellekte problem var. Çünkü Windows 7'de çok zordur mavi ekran hatasının çıkması.

aynısı bende de oldu. ama kaspersky rundll başlığında basegui.ppl hatası veriyo. sadece ramlerden mi verir bu hatayı bendeki hatayla alakası var mıdır..
bide bu basegui.ppl hatasının çözümünü bilen var mı bu hatayla karşılaşan..
teşekkürler..

IuTKuI

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Ben orada Memory Management yazısını gördüğüm için böyle bir cevap verdim. Tabi ki çeşit çok olabilir. Genel arıza belleklerden dolayı kaynaklanıyor.

Basegui.ppl bir programın sanırım arayüzüyle alakalı bir problem yada değildir :) İnternetten bol bol araştır, yabancı forumlara özellikle göz atmanı tavsiye ederim ;)

mertcanderin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

İlgilendiğin için teşekkürler 512 mb dı kendisinin 2 gb ram takviyesi yapmıştım şimdi 512 mb çıkartıp 2 gb olarak mı kullanıyım pc yi

IuTKuI

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Yok yani dostum bellekleri denemeni söylüyorum. Tak çıkar çalıştır pc yi, tak çıkar çalıştır yer değiştir belleklerin.

Sorunlu olan Ram'i bulacaksındır böylece tabi eğer sorun oradan kaynaklanıyorsa.

mertcanderin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dün windows 7 de bilgisayarın bellek sorunlarını tanıla yı çalıştırdım ve 512 mb çıkartıp 2 gb test etti sonuç hiç bir problem yok bugün xp kuracam ve 512 mb takıp 2.5 gb olarak kullanacam eğer ondada mavi ekran verirse başka bileşenlerde sorun vardır :)

- - - Updated - - -

Dün windows 7 de bilgisayarın bellek sorunlarını tanıla yı çalıştırdım ve 512 mb çıkartıp 2 gb test etti sonuç hiç bir problem yok bugün xp kuracam ve 512 mb takıp 2.5 gb olarak kullanacam eğer ondada mavi ekran verirse başka bileşenlerde sorun vardır :)

Villager

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Ben orada Memory Management yazısını gördüğüm için böyle bir cevap verdim. Tabi ki çeşit çok olabilir. Genel arıza belleklerden dolayı kaynaklanıyor.

Basegui.ppl bir programın sanırım arayüzüyle alakalı bir problem yada değildir :) İnternetten bol bol araştır, yabancı forumlara özellikle göz atmanı tavsiye ederim ;)
araştırdım kendi forum sitesinde adam remover programı varmış onu söylemiş pcden programla ilgili bütün dosyaları kaldırmak için onu denedim ama gene olmadı uyarılarda çıkıyo hata hep. bide lisans da giremiyorum bu hata yüzünden.. ama tam bi araştırma yapmadım yabancı sitelerde de tam anlamıyorum onun için çözmek de zor olcak..

Quantin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
windows 8 yükledim pc aşırı ısınma kapanma vs. Oldu. Sinirlendm win7 yükledim ısınma sorunu düzlmedi

Emr9

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
ses ile ilgili bir sorunum var driver kuruluyken ses cızırtılı geliyor driveri kaldırdım bu sefer ses düzeldi video izlerken ses felan normal ama oyun oynadığımda ses yine bozuk çıkıyor.

serserierdi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar windows 7 ultimate kullanıyorum klasörlere girdiğimde sistem direk geri komutu vererek bilgisayarıma dönüyor virüsmü acaba yoksa bi çözümü varmı yardım ederseniz sevinirim...

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Combofix kullan düzelir Combofix indir bilgisayarını güvenlik mod aç firewall ve antivirus devre dışı bırak combofix üzerine gel sağ tıkla yönetici olarak calıştır gelen ekranda üst üst 2 defa tamam gelir tıkla bekle tarama yapsın ta ki kendiliğin de yeniden başlayana kadar acıldıkdan sonra yine bekle metin belgesi gibi bir ekran acılana kadar sonra bilgisayarını yeniden başla düzelir

combofix burdan indir

http://www.bleepingcomputer.com/download/combofix/

buda anlatımı adımları izle

http://www.bleepingcomputer.com/combofix/how-to-use-combofix

aşadaki adımı uygula combofix le eğer sistemde bi sorun varsa düzeltir düzeltmese klavye backspace tuşun takılı kalabilir

serserierdi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
onu denedim yine düzelmedi format attım yine aynı belki format cdsindendir dedim başka orjinal windows 7 starter cdsiyle denedim yine düzelmedi...

klavyeyide değiştim ama yazılımını silmedim ondan olabilirmi??

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
masaüstü ise klavye maus değiştir bir takılmalar olablir

donanımsal birşey olacağını sanmıyorum dedim ki ya klavye ve ya maus ve ya maus klavye girişlerinde sorun olabilir ama benim tek düşüncem yazılımsal bir sorun görmeden cözmek zor ancak buna yol acabilecek sorunları sadece söyleye bilirim ama encokda klavye ve maus kafama takılıyor cünkü cok böyle sorunlar karışılaştım kendiliğinde sayfa açma kendiliğin de oraya buraya tıklama bunlar klavye maus takılma sorunları idi

serserierdi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
masaüstü zaten klavyeyi değiştimde mauseyi değiyi değiştirmedim.

mauseyi değiştirdim düzeldi yaa çok sağol kardeşimde ben format attım pc ye benim yerel disk 3 e bölünmüştü yerel disk c-d-e diye yerel disk d görünmüyor pc de onu nasıl geri alabilirim...

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
sevindim düzeldiğine aklıma ilk gelen klavye ve maus du zaten

serserierdi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
mauseyi değiştirdim düzeldide yerel disk d niye görünmüyor onu nasıl geri alabilirim...formatı c ye attım ben...

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
bilgisayarım üzerine gel sağ tıkla yönet de acılan pencerede diskler bölümüne gel eğer orada C:D:E: Varsa sorun yok yapman gereken C:elemiyorsun E: görünüyorsa onada elleme görünmeyen orda HARF siz olur sen ona bir HARF ata büyük ihtimale D:harfini DVD sürücün VE ya USB sürücülerin almıştır dvd sürün almışsa dvd sürün üzerine gel sağtıkla harfi değiştir F yap E yap hangisini istersen Sonra yerek disk C: VE E:haric bölünmüş diğer bölümün üzerine gel Yani D: bildiğimiz ona harf Ata D: yap yani sonra RESET pc acılınca görürsün

serserierdi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tmm abi sağol onuda düzelttim...

bilgisayarı kapattım açtım fakat windows ön yükleyicisi daha eski sürüm ile windows 7 diye bi ileti verdi ne yapmam gerekiyor

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
bilgisayarımı sağtıkla özelliklerden ordaki windows 7 sürümün 7600 mi 7601 mi bi bakarmısın eğer 7600 ise eski sürümü 7601 ise yeni sürümü dür

Ve ya Başlart+Tüm programlar+donatılar+sistem araçları ve listede sistem bilgisin de yazar şöyle diye en başta yazar sürüm 6.1.7600 ve ya 6.1.7601

[h=3]Windows 7 SP1 yükledin mi günceleştirmelerini yap sp1 yükle düzellir[/h]

serserierdi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
7600 starter yükledim de tekrar format atıp ultimateyi yüklemek istiyorum...tamam format cdsi ulimate SP1 yüklü onda zaten...

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
sen kendine bir windows 7 ultimate 6.1.7601 olan sürümü indir kur google de arat bulursun indir temiz bir kurulum yap ama 6.1.7601 sürümü olanı

serserierdi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
benim yerel disk d bölümüne format atmamıştım fakat o bölüm sistem bölümü olarak görünüyor ondan yapıyor bunu zannedersem...

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
ozaman sıfır dan kuracaksın ondan tüm diskleri silip yeniden birimler oluşturacaksın bunu da fdisk programları ile boot ortamında yapabilirsin

serserierdi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
adszgwa.jpg

bunu değiştirmenin başka yolu yokmu orda baya resimlerim videolarım var sistem c de yüklü fakat yerel disk j de sistem olarak görünüyor...

dj rush

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Kurulum yanlış olmuş , verilerini yedekle D bölümüne olabilir mesela.Yeni kurulumda hdd bölümlerine C ve J bölümlerini silerisin ve yeni bölüm oluşturursun C bölümünden için boş alanın kalırsa daha sonra D bölümüne ekleyebilirsin yada başka bir partition daha eklersin ...

E32KERNEL

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar, dün komut satırı ile uğraşıyordum. Dün bir ara ne yaptıysam, aşağıdaki hatayı aldım.
8ygu2.png

Şİmdi de, BASIC derleyicisini kullanmak istediğimde bu hatayı alıyorum. Acep nedendir, ne yapmışımdır, sorun nasıl çözülür?
Büyük ihtimalle, bundan sonra çoğu programda bu hatay verecek.Epey bir uğraşdım ama çözemedim.

bbulutt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İyi günler. Benim bilgisayarımda da Windows 7 yüklü. Size iki gündür var olan bir sorunu danışacaktım. Başlat menüsünde yer alan kapat butonu ve ona bağlı olan yeniden başlat, uyku gibi özellikler butona bastığım halde çalışmıyor. Dolayısıyla bilgisayarımı açma ve kapamada bu özellikleri kullanamayıp, direkt bilgisayardaki kapama tuşunu kullanıyorum. Ancak bu durumda bilgisayarımda daha önce yer alan şifre özelliği devre dışı kalmış alıyor. Sizce bu durumu düzeltmek için ne yapabilirim? Umarım sorunumu anlaşılır bir şekilde anlatabilmişimdir.

virtual worms

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
68
İyi günler. Benim bilgisayarımda da Windows 7 yüklü. Size iki gündür var olan bir sorunu danışacaktım. Başlat menüsünde yer alan kapat butonu ve ona bağlı olan yeniden başlat, uyku gibi özellikler butona bastığım halde çalışmıyor. Dolayısıyla bilgisayarımı açma ve kapamada bu özellikleri kullanamayıp, direkt bilgisayardaki kapama tuşunu kullanıyorum. Ancak bu durumda bilgisayarımda daha önce yer alan şifre özelliği devre dışı kalmış alıyor. Sizce bu durumu düzeltmek için ne yapabilirim? Umarım sorunumu anlaşılır bir şekilde anlatabilmişimdir.

uyku ve yeniden başlat tek pasif ise ekran kartından kaynaklanıyor olabilir güncelemeyi dene.

arsenik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
242

Çalıştır'a cmd.exe yazdıktan sonra açılan komut satırına sfc /scannow komutunu yaz enter yap bozuk dosyalar varsa tamir ediyor belki düzelebilir.