Windows 7 Programlar Çalışırken Kasıyor..

M.Uzun

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
2
Merhaba arkadaşlar ;

Sorunuma geçmek istiyorum .. normalde ilk aylarda herhangi bir problem yoktu pcde şuandaki sorun şu, bir program açıkken veya tam açılırken pc kasıyor ve mause imleci zar zor oynuyor sağa sola sonrasında düzeliyor ama ara ara kasmaya devam ediyor.. eskiden böyle bir problem yoktu kaspersky yükledim tarattım virüsler vardı sildi vs. sorun devam etti, combofix kurdum oda birşey bulamadı nod32 yükledim en son olarak oda birşey bulamadı virüs yok msconfigdeki başlangıç programlarınada baktı fazladan çalışan program falan yok. ama bu kasma hep aynı şekilde devam ediyor mause imleci zar zor kıpırdıyor sağa sola .. disk birleştirmede yaptım ettim sorun nedir bileniniz varmı ?

Sistem bilgileri.
Ram 2 gb
Ekran kartı 1 gb
İşlemci AMD II x2 250 pro. 3.00 GHz

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
SDN Forum

yazılımını yükleyip bilgisayarı yeniden başlatın :)
Net bağlantısı yapmak isteyen herşeye engel olun, (Sistem uygulamaları ve bilinen uygulamalar hariç)

Görev yöneticisinde işlemci ve RAM kullanımı ne durumda acaba, hangi işlemler daha yüksek ?
svchost.exe? vs isim verebilir misiniz ?

M.Uzun

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
2
anormal olarak cpu ram yiyen bir program yok pcde. bi firefox yiyiyor oda eklentilerden dolayı .. ben resim çektim buyrun. dediğiz gibi yapıyorum .. antivirüsü yüklüyorum .

mami06.jpg

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
RAM ve işlemci kullanımı normal görünüyor..
Yazılımlara bakarak devam ediyorum..

M.Uzun

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
2
teşekkür ediyorum.

dediklerinizi uyguluyorum, normalde 2 ay kullanımımda o programlar hep vardı yeni yüklediğim programlar değil yani. şöyle birşeyden sonra oldu bu gibi kasmalar.. bi ara arkadaştan usb bellek aldım virüs varmış pcye bulaştığını sezemedim sonradan temizledim ama o zamandan beri böyle pc :(

M.Uzun

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
2
dediklerinizi yapıyorum :) teşekkür ederim.. nod32 yi kaldırdım dediğiniz programlarla devam ediyorum.. inşallah birşeyler bulurda sorun çözülür. iliginiz için teşekkürler

M.Uzun

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
2
Merhabalar,

virüs programı ile tarattım dediğiniz gibi 117 tane virüs buldu pc de :) diğer malwarede 8 tane sızma buldu şuan için oldukça iyi çalışıyor pc :) yardımlarınız için teşekkür ediyorum ;)

Paramore

Dekan
Reaksiyon puanı
27
117 virüs mü? Virüsler benim pc'me değil girmek teşebbüs bile edemezler. Sanırım biraz dikkatsiz kullandın. Sistemin bu yüzden şişti. Temiz bir format atıp güncel ve sağlam bir antivir. işini görecektir..

M.Uzun

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
2
117 virüs mü? Virüsler benim pc'me değil girmek teşebbüs bile edemezler. Sanırım biraz dikkatsiz kullandın. Sistemin bu yüzden şişti. Temiz bir format atıp güncel ve sağlam bir antivir. işini görecektir..
biraz öyle oldu vala :yes: dediğiniz gibi sağlam bi format atıcam .. teşekkürler