Windows 7 PC Fiyatlarını Artırabilir

Akhun Aktosun

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Microsoft'un yeni işletim sistemi Windows 7, kullanıcılara kötü bir yan etki yaşatabilir. PC fiyatlarının Windows 7 ile birlikte artması bekleniyor.

Artık Windows 7 piyasaya çıktı. Neredeyse tüm bilişim dünyası, dikkatini Windows 7'ye ve dolayısıyla Microsoft'a vermiş durumda. Satış konusunda başarılı bir ay geçireceği kesin olan Windows 7, istemeden de olsa birtakım yan etkilere sebep olabilir. Örneğin, donanım üreticileri, ürün fiyatlarını daha da yukarıya çekebilir. Diğer taraftan PC satıcıları da fiyatlarını biraz daha yukarıya çekecektir. Çünkü Windows 7 almak isteyen biri, her ne kadar "Windows 7, düşük konfigürasyonda da stabil çalışıyor" dense de, bilgisayarını yükseltmek isteyebilir.
win7pc1256380038.jpg
Kısacası Microsoft, bilgisayar üreticilerini de sevindirecek gibi gözüküyor. Bu sorunun cevabını, 2009 Aralık'ına kadar göremeyeceğiz muhtemelen. 2010 ile birlikte tüketicilerin davranışları daha da belirgin hale geldiğinde, PC satıcıları da duruma göre fiyatları artırabilir.
:: Sizce Windows 7, PC fiyatlarını artıracak mı?
Yazan: Akhun Aktosun
SDN - http://shiftdelete.net

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Çok etkilemez diye tahmin ediyorum;
Vista ve Windows 7 satış fiyatları arasında belirgin bir fark yok.
PC fiyatlarını artırırsalar kaybederler.
Çoğu kişinin elindeki makinalar Windows 7 ile çalışabileceği için bunu anlamak zor değil.

BeyaZayeB

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Rise'nin dediği gibi çoğu kişinin bilgisayarı Windows 7 için hazır zaten.. Kendileri kaybederler..

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
bazı kurnaz satıcılar win7 yüklü sistemleri kampanyalı gibi gösterip zamlı fiyata satmaya çalışabilir. zaten bu tarz hileler bizim ülkemizde de çok yaygın. ne de olsa etiket denetimi diye birşey yok. ama kullanıcılar da artık bilinçli. bir malı almadan önce herkes iyice araştırıyor. orası da ayrı tabi. :)

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Kendileri kaybeder...

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Artmaz. Arttırmaya çalışanı burda deşifre edelim rezil olsunlar!

rozabay

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Artar neticede adamlar win 7 yi bedava vermiyor. İşletim sistemi ücreti hazır bilgisayar fiyatına yansıtılıyor. Buda fiyatı yukarıya çeker. Ama genelde home basic ve home premium ürünleri veriliyor. Buda 50$ ile 150$ arasında bir artışa vesile olur. Tabi Toplama bilgisayar alanlar istisna :)

zuvay nidya

Doçent
Reaksiyon puanı
8
selam arkadaslar.
eger microsoft windows 7 fiyati artirirsa kesinlikle satamaz.örnegim vista da ki gibi.vista ultimate ilk piyasaya ciktiginda 599 eurodu kimse almadi ve elde kaldi bu hatayi tekrarlamak istemezler suan w7 almanyada 299 eurodur ama bazi yerlerde 140 da bulabiliyorsunuz.bana kalirsa vistaya göre fiyat artiramazlar.yoksa snow leopard önde gider. snow leopardin fiyati ise 30 euro dur.
henüz yeni cikti bu system eger fiyat artirisa daha ilk bastan husrana ugrar.micro sakin ola fiyat artirma.

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Neden Bu Ürünleri İstediğimiz İşletim Sistemi Yüklü Seçemiyoruz Bizi Çakılı Olan İşletim Sistemini Almaya Mecbur Bırakıyorlar

Ben Free-Dos yüklü Bilgisayar istiyorum İşletim Sisteminide Kendim Seçerim İstediğimi Yüklerim