Windows 7 kurulumdan sonra açılmıyor

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Selamlar.
Windows Vista yüklü dizüstü bilgisayarımın ikiye bölünmüş diskinde D sürücüsüne Windows 7 yüklemek istedim. Yükleme gerçekleşiyor, tarih saat kullanıcı adı ve şifre ayarlamaları tamamlıyorum ileri dedikten sonra Hoşgeldiniz yazısı çıkıyor 5 saniye sonra Kapatılıyor yazısı ve bilgisayar kapanıyor. Tekrar açmaya kalktığımda BIOS ekranından sonra ekranda sadece sol üst köşede imleç yanıp sönüyor ve hiç bir ilerleme yok. İşletim sistemi yok gibi bir mesaj da vermiyor. İşletim sistemi seçim ekranı gelmediğinden F8'e de basılmıyor. Ne Vista ne 7 yüklenmiyor. 3-4 kez window 7 yi yükledim sorun aynı.
Vista yı silmemem gerekiyor o yüzden C'ye format atmaktan bahsetmeyin.
Sizce bu durum nasıl çözülür.

vayt

Asistan
Reaksiyon puanı
5
hem C: hem D: de işletim sistemi sıkıntı oluyor sorun bu...

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
hem C: hem D: de işletim sistemi sıkıntı oluyor sorun bu...

Neden sıkıntı olsun? Windows XP ile tek sürücüye bile bir den fazla işletim sistemi farklı windows klasörleri belirtmek şartıyla kuruluyor. Windows 7 tek sürücüye bir den fazla işletim sistemi yükletmiyor. Ya eskisini yükseltmeyi öneriyor yada format atmadan windows.old adı altında yedeğe çekiyor.
Tekrar windows 7 kuruluma başlayıp kurulumu yarıda kestiğimde işletim sistemi seçim ekranı geliyor ve buradan Vista ve 7 seçimi yapabiliyorum. Tabi 7 yi seçersem kurulum devam ediyor ama bittiğinde yine aynı sorun.

---------- saat 20:20 eklendi ---------- önceki mesaj saat 20:13 eklenmişti ----------

Tam anlayamadım ?

Yukarıda düzelttim. Vistanın kurtarma cd si yok. Bazı nedenlerden dolayı orijinal vistayı silmemem gerekiyor.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Sizin Vistayı tehlikeye atmamak gibi bir önkoşulunuz varsa, Windows 7 vb ikinci bir işletim sistemi yüklemeniz her zaman risk oluşturur.

Gelelim çözüme :
Paragon rescue kit veya Gparted Live gibi bir CD ile sistemi açarak Windows 7 ve klasörlerini silmeniz gerekiyor..

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Windows 7 kurulumunu yarıda kesip (daha doğrusu kurulum yeniden başladığında devam ettirmeyip) Vistayı açıp bu işlemleri yapabilirim. Ama ikisini aynı anda kullanmam gerekiyor.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Windows 7 kurulumunu yarıda kesip (daha doğrusu kurulum yeniden başladığında devam ettirmeyip) Vistayı açıp bu işlemleri yapabilirim. Ama ikisini aynı anda kullanmam gerekiyor.
Hangi işlemleri ? Silme işleminden bahsediyorsanız o biraz müşkül :) D sürücüsünü biçimlendirerek de olabilir demek istediğiniz bu ise..

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Problem aşılamayınca farklı yol izledim. Vistayı komple silerek sadece Win7 yükledim.
Harddiskte bulunan 15GB lık kurtarma diski boot edilemiyordu. Windows ta bu diskin içinin boş gösteriyordu. Kurtarma diskini 2 DVD'ye yazdırdım ve gerektiğinde DVD'den boot ederek Vistayı yükleyebiliyorum.

Redbull64

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Vistayi Silemessen Şöyle Yap Pc yi Acabiliyorsan

Pcden Windwos Wista de Sonra D Deki Önemli Dosyalarını Alıp D yi Biçimleştir Eger yapam dersen başka cozum yok