Windows 7, IE'siz satılacak

MeLankoLia

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Microsoft firması, yeni işletim sistemi Windows 7'nin, AB ülkelerinde, internet explorer (IE) tarayıcısı eklenmeden piyasaya sürüleceğini açıkladı.

Windows ile birlikte internet explorer yazılımının da zorunlu tutulduğu, böylece rakip tarayıcı yazılımlara karşı haksız rekabet oluşturulduğu yolunda AB'den gelen anti-tekel eleştirileri dikkate alan firma, Windows'un yeni sürümünü bu ülkelerde İE'siz piyasaya verme kararı aldı. Teknoloji haberleri sitesi CNET'de yer alan habere göre açıklamada, AB yasaları gereği bu uygulamaya gidileceği kaydedildi.

Bu uygulamanın, Chrome, Firefox ve Opera gibi rakip internet tarayıcı yazılımlarının kullanımında patlamaya yol açabileceği belirtiliyor.

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Çok saçma geldi bana, linux da firefoxla beraber geliyor ? Ayrıca bu demek oluyor ki, standart gelen bir windows, internete girmeyi beceremiyor. Varsayılan arama motorunun live olması falan tamam kabul ama, bu saçma bence :)

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Yalnız Windows7 'de IE 8 Çok çok Hızlı .!!

hta1905

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Internet Explorer'dan nefret eden biri olarak bu kararı saçma buldum.Windows Microsoft'un ürünü ve içine istediği programı koyar.Ben zaten daha sonra istediğimi kurarım.Firefox kurmamı engellemediğine göre sorun yok.

MeLankoLia

Profesör
Reaksiyon puanı
1
sanırım opera dava açmıştı.bu yüzden olmalı.
Win 7 kullanır mıyım bilmiyorum ama bence diğer tarayıcıların payları çok artacak.

YoungClever

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Çok saçma geldi bana, linux da firefoxla beraber geliyor ? Ayrıca bu demek oluyor ki, standart gelen bir windows, internete girmeyi beceremiyor. Varsayılan arama motorunun live olması falan tamam kabul ama, bu saçma bence :)
linux firefox la gelse ne olur gelmese ne olur.. pazar payı daha yeni %1 oldu.. tekeli elinde bulundurabilecek bir çoğunluk değil bu... ama microsoftun tarayıcı konusunda tekeli yıllardır elinde tutmasının sebebi işletim sistemine entegre olmasıdır.. yani birçok insan, beni internete bağlasın da adı ne olursa olsun diyor.. hal böyleyken son yıllara kadar ie açık ara öndeydi..

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Avrupalı standart kullanıcılar da Firefox u Operayı gökten zembille indirirler bilgisayarlarına :D

bayadres

Profesör
Reaksiyon puanı
4
nankörlük etmiyelim ie 1 numara.ilk her zaman özeldir.:cool:

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
bu microsoft a yapılan çok büyük bir haksızlık işletim sistemini yap araçlarını gereçlerini yap geliştir sonra yok arkadaş sen bu aracı işletim sistemine entegre edip veremezsin satamazsın yok böyle bişey lastiksiz araba satmaktan farkı yok

tolgay007

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Yanlız bişey sorucamda bende Firefox`cuyum İe dışında her tarayıcı kullanırım ama formattan sonra hiç tarayıcı olmazsa biz nasıl firefox falan indiricez :D

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
Bu karar acayip derecede saçma ötesi :D İnternet Tarayıcısı olmadan hiçibir sistem işe yaramaz :D

suyunsesi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yanlız bişey sorucamda bende Firefox`cuyum İe dışında her tarayıcı kullanırım ama formattan sonra hiç tarayıcı olmazsa biz nasıl firefox falan indiricez :D

Windows gezgini, bilgisayarım yada herhangi bir klasörün adres satırını kullanarak da (yani oraya bir internet adresi yazabilirsin) internete bağlanabilirsin diye biliyorum.

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
bilgisayarı açtığınız zaman size soracakmış hangi tarayıcıyı indirmek istiyorsunuz diye... ya da elinizde hazır varsa usb bellek cd vs ile yükleyebileceksiniz...

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332

Avrupalı standart kullanıcılar da Firefox u Operayı gökten zembille indirirler bilgisayarlarına :D

Katılııyorum. :hammer:

the grudge

Profesör
Reaksiyon puanı
49
ya ftp sunucusundan yada cd/DVD veya usb bellek, sd,mmc kart ile...

the grudge

Profesör
Reaksiyon puanı
49
komut satırından ftp: adres enter yapacaklar tabi ftp istemcisini windows özelliklerinden açmışlarsa varsayılan olarak kapalı...

hta1905

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Windows gezgini, bilgisayarım yada herhangi bir klasörün adres satırını kullanarak da (yani oraya bir internet adresi yazabilirsin) internete bağlanabilirsin diye biliyorum.
Explorer'a yazılan adres Internet Explorer'da açılıyor.iexplore.exe olmazsa explorer.exe web sayfası görüntülemez.

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332

Win 98 ve ME'de o şekilde çok internete girmişliğim var.

kromozom

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Kesinlikle Kardeşim 5-10 Sene Sonra Windows Gezginine Rakip Programlar Çıkıp Onlar Arasından Seçim Yapmazlarsa İyi

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
201
Çok saçma geldi bana, linux da firefoxla beraber geliyor ?
Linux'e zaten IE yüklemek isteseler de yükleyemezler ki :)
(Bazı teknik zorlamalar ile mümkün hale gelebiliyor ama doğal olarak değil.)
Ben ayrıca standart olarak win yüklü bilgisayarlar dağıtılmasını da saçma buluyorum. Onlarca yıl yaptılar bunu halen de yapıyorlar. Ben bilgisayarımı belki win ile kullanmayacam ?
Bir de ben win ile linux'ü, IE ile firefox'u birebir karşılaştırmayı da doğru bulmuyorum. Çünkü win ve IE nin tam olarak ne olduğu bile belli değil, çünkü kapalı kaynak.

agkorkmaz

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bilgi işlemcilere yazık Soru : Abi bütün bağlantılar tamam ama internete giremiyorum :)

Reaksiyon puanı
189
IE bence linuxde de olmalı kapalı kod olsun ama yinede olsun. ayrıca windows 7 de IE nin olması çok normal bence niye karşı çıkmışlar ki.

Kutay

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bende ie kullanmıyorum ama ie'siz pc olmaz firefox'u bile ie ile indiriyoruz madem windowsdan ie çıkıyor mac'den de safari'nin çıkması lazım diye düşünüyorum

İLHAN-1

Asistan
Reaksiyon puanı
0
IE bence de cok guzell emınım yıne 1 cok ksıı kuracaktır :D