Windows 7 gercekten farkli bir vista deneyimi.

OnLT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
149
Güzel inceleme. Ben bu Windows 7 incelemesini Hakkı Abi'den bekliyordum :D

kameraman74

Asistan
Reaksiyon puanı
1
arkadaşlar ben bunu kurdum ama açılırken surekli ekran siyaha düşüp takıldı kaldı
acaba yanlışmı kuruyorum
direk vistanın üzerinemi kurmam gerekli
ben kurarken hep HDD yi formatlayarak kurdum

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
valla açılış hızı büyüledi çekirdek sürümü 7000 ile başlayan bir sürümünü kurdum hatta kendisi şu ana piratebay da en üst sıralarda top all da 768 mb ram ve 6gb lık sanal hddye kurdum geriye sadece 500mb boş yeri kaldı kurulumdan sonra buna rağmen çok hızlı çalışıyordu ve ağzım açık baktım sadece :)

m1903

Profesör
Reaksiyon puanı
8
arkadaşlar ben bunu kurdum ama açılırken surekli ekran siyaha düşüp takıldı kaldı
acaba yanlışmı kuruyorum
direk vistanın üzerinemi kurmam gerekli
ben kurarken hep HDD yi formatlayarak kurdum

Hayır vista üzerine kurmanıza gerek yok. Ben önce sanal pc'ye,sonra xp üzerine daha sonrada format atarak kurdum sorun yok. Sorun büyük ihtimalle sürücülerden kaynaklanıyor.

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Bu hata WMP12 den kaynaklaniyor ve hangi isletim sistemi oldugu farketmez,
aslinda dikkat edilmesi gereken WMP12.
cunki Taglari WMP12 uzerinden degistirmeye kalkarsaniz bu problem olusuyor ve hangi isletim sistemi oldugu farketmez.

Sivasspor yazıyı tam okumadın herhalde, yazıda kalın harfler ile yazılmış;
Durum şundan ibaret: Güncel Windows 7 ön sürümlerinde bulunan bir hata MP3 dosyalarının ilk saniyelerinin kesilmesine yol açıyor. İlk zamanlarda bu hataya sebep olarak Windows 7'de bulunan WMP12 gösterilse de durumun daha vahim olduğu ortaya çıktı. Hangi medya oynatıcısını kullanıyorsanız kullanın MP3'lerinizin ilk birkaç saniyesi kesilmeye başlıyor. Bu hatayla karşılaşan kullanıcıların yüzlerce MP3 dosyasının giriş kısmı kesildi.

Yani Windows 7 betalarda hangi medya oynatıcısını kullanırsan kullan, Mp3'lerin boyutunun kısaldığını söylüyor. Lütfen daha dikkatli oku ;)

knightx

Profesör
Reaksiyon puanı
15
abi vistaya çok benziyo gibi ama ginede güzelmiş ama yeni çıkan programlar güzel olur ama ben xp den memnunum çok zorda kalırsam kurarım yoksa xp derim başka bişey demem

beyazad

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Arkadaşlar, Windows 7'yi Hp Laptop'uma yükledim...4GB Ram ve 1.6 Dual Core işlemcim var. Daha önceden Pc'me kurmuştum. deneyim harikaydı. Laptopdaki deneyimlerim şunlar. Birincisi yine klsik olacak ama gerçekten laptop'umda daha önceden Vista Ultimate kuruluydu ve gerçekten bu kadar hızlı değildi. Windows 7 Ram'i resmen koklayarak kullanıyor. Hızı büyüleyici. Tabiki bende Ram miktarı çok iyi ama aynı sistemde Vista kuruluydu. Ben onunla karşılaştırıyorum .Belkide taze bir kopya olduğundan biraz daha hızlı görünüyor olabilir ama fark açık şekilde beli. Pil sürem Vistada 1.30 saat görünüyordu Bunda 2 saat 12 dk oldu. Tabi bu görsel bir aldatmaca olabilir, bilemiyorum ama gözlemlediğim kadarıyla iyi gidiyor. Bir tek olumsuz yönünü söyleyebilirim ki buda kabul edilebilir. Pc'mde Ati ekran kartınının driverini sorunsuz olarak kurdum. Fakat Laptopumda intel tümleşik ekran driverini kuramadım hata verdi. hatta chipset driverini de kuramadım. buna rağmen ses kartını tanıdı. Yalnız Kullanımda hiçbir sıkıntı yaratmıyor. Zaten ekran'ı otomatik tanıdığından şu an eski çözünürlüğünde kullanabiliyorum.Hatta windovs bunu kendisi ayarladı. ben bişi yapmadım. Aero ve diğer görsel efektleri sorunsuz kullanabiliyorum. Hiçbir sorun yok. Tbiki daha beta sürümü olduğu için böyle. Ama çoğu program 7'de sorunsuz çalışırken bu driverlerde hata vermesi ilginç. Ben şu an açık şekilde bu işletim sistemini beta olmasına rağmen kullanıyorum.:D
Tekrar farklı deneyimlerde görüşmek üzere

yarışçı

Profesör
Reaksiyon puanı
9
herkes iyi demiş, inşallah iyi olur

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
Oncelikle Yorumcu arkadas israrla haberi okumadigi iddia etsede bende diyorumki
Bak arkadasim WMP12 XP de ve Vistada da ayni sorunu yasatiyormus, ayrica ben denedim saniye kaybi gormedim. (winamp ile Win7 de )
Haberde sorunun win7 den kaynaklandigini soyluyor, chip' in haberiydi yabanci sitelerde de var lakin wmp12 nin bu hataya sebep oldugu soyleniyor.

Diger yandan, win7 kurup tecrubelerini anlatanlara da tesekur ederim sonucta bu bir beta bende ne microsoft calisaniyim nede gonullu reklamcisi.

Demejk istedigim sadece, 8-9 yildir hayatimizda olan xp' ye elveda deme vakti geldi artik, Vista' dan hic bir sikayetim olmasada yinede win7 daha aktif ve hizli calisiyor ve aero dan baska yeniliklerde getiriyor, ayrica dusuk sistemler icinde ideal.
Ben yine win7 64 bit kuracagim ama RC falan degil direkt win7 64 bit olacak simdilik on calismalar bunlar ve diger bilgisayarlarimda deniyorum.
Bekleyelim gorelim yada kullanip FeedBack yollayalimki o hatayi duzeltsinler.

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Sivasspor, ya benim Windows 7 ile alıp veremediğim birşey yok, Sadece İnsanları burda uyarma amaçlı bilgi paylaşımı yapıyorum. Hatayı kendim uydurmadım, Chip'in haberini olduğu gibi aktardım ve de ufakta bir not düştüm.

Chip'in haberine göre Önceleri WMP12'den sanılan bu durum, Aslında W7'den kaynaklanıyormuş. Ben oranın yalancısıyım. Sen Şimdi dedinki hangi sistem olursa olsun WMP12 bu hatayı yapıyor, bu tezini destekleyen haber/makale varmı acaba ?

Amacım burda bişiler yarıştırmak değil, İnsanlara mağdur olmadan önce bilgi sunmak, burda bir art niyet görüyormusun acaba ?

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
Sivasspor, ya benim Windows 7 ile alıp veremediğim birşey yok, Sadece İnsanları burda uyarma amaçlı bilgi paylaşımı yapıyorum. Hatayı kendim uydurmadım, Chip'in haberini olduğu gibi aktardım ve de ufakta bir not düştüm.

Chip'in haberine göre Önceleri WMP12'den sanılan bu durum, Aslında W7'den kaynaklanıyormuş. Ben oranın yalancısıyım. Sen Şimdi dedinki hangi sistem olursa olsun WMP12 bu hatayı yapıyor, bu tezini destekleyen haber/makale varmı acaba ?

Amacım burda bişiler yarıştırmak değil, İnsanlara mağdur olmadan önce bilgi sunmak, burda bir art niyet görüyormusun acaba ?

Arkadasim ben seni hic bir sey suclamadim/ithafta bulunmadim keza yaptigin iyi birsey zaten bu forumlarin amaci budur.
Hepimiz bildigimizi yazariz, duydugumuzu yazariz, gordugumuzu yazariz.
Ve biz yanlis biliyor, goruyor, duyuyorsak birileri bizi duzeltir.
Bu saygi ve hosgoru icinde arkadasca yapildigi zamanda anlam kazaniyor.
Ki yazdiklarimdan herhangi bir sekilde incindiysen kusura bakma arkadasim seni yermek dalga gecmek gibi bir niyetim yoktu.
Aradigin kaynak net olarak yok tipki win7'nin sildiginin net olmadigi gibi, chip'in yayinladigi haber'in de cok kaynagi olmadigi gibi.
bunlar makale olamaz cunki bunlar kullanicilarin kendi kesifleri ve dogrulanmamis.
cunki bir Gossip ( dedikodu ) yayiliyor ve herkes bunu kabul ediyor,
bir cok kiside boyle bir durum yasamadigini belirtmis.
sadece Tag degistirenlerden bazilarinin sarkida bir kac saniyesinin eksildigini gormusler. ama bunu wmp12 ve xp ilede yasayan varmis. Bu haberlerin ciktigi yer ise Neowin.net.
Ne microsoft dogruladi nede bir yama cikti.
wmp 12 de beta oldugu icin diger sistemlere ilgili zaten yorum yapmazlar, kullanmayiniz derler.
Yani arkadasim anlayacagin ikisi icinde kesin bir kaynak yok sadece kullanicilarin izlenimleri ve bunun sonucu.
Kim bilir belkide oyledir ama ben winamp ile yasamadim,
1 kac dag degistirin ve Tag boyutunu 16 kb den buyuk yapin ( her yeri doldurun ) eger siliniyorsa ki Win7'nin kendiside wmp acmadan tag degistirebilir o zaman win7 de sorun vardir.
Ben var yada yok diye kesin soylemedim ama cogu kullanicinin hem fikir oldugu nokta sorunun wmp12 den kaynaklandigi.

Simdi virtual pc aciyorum ve bir daha deniyorum...

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Yok, konu başından beri sanki W7 karşıtıymışım gibi bir durum oluştu da / Yada ben öyle düşünüyorum, o yüzden kendimi garip hissettim. Bana direk suçlama değilde, eklediğim haber ile aLâkalı yanlış anlama olduğundan tekrar ilgili kısmı yazdım. ;)

Elbette burda hepimiz daha iyi bir sisteme kavuşma beklentisi içerisindeyiz, Ve bunun içinde yeni sistemin eksiklikleri,hatalarını söylemek zorundayız. Biz bunları söyledikçe o sistemin kalitesi düşmez bilakis seninde belirttiğin gibi geri beslemeler ile en iyisi için çaba sarf edilmesini sağlamış oluruz, ama işte sanki eksik ve hatasını yazdıkça sen bizlere kızıyormuşsun gibi bir durum oluyor :)

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
Kesinlikle kimseye kizmak haddim olamaz. Sonucta ben ne bir otoriteyim nede microsoft reklamcisiyim.
Sadece bir zamanlar 98 kullananlar bugun ayni tavri xp ye de gosteriyor ve bu yanlis cunki her zaman arka teker gibi geriden gelinmez ileriden takip etmek lazim.
ayrica denedim ve tek bir saniye bile kaybetmedim. Windows 7 de
denedigim sarki da sermis isteyenlere ss yada sv yapabilirim.

Benim takildigim nokta ise suydu:
Beta'yı deneyecekler için bir uyarı... Eğer Beta W7'yi, Windows 7'nin tam sürümü yayınlanana kadar kullanmak istiyorsanız, bu tarz veri kayıpları ile karşılaşacağınızı unutmayın.
cumlesindeydi.
sonucta kesin bir sey degil yani en azindan benim basima gelmedi o yuzden korkutmaktan cok uyarmak daha iyi bence yani.

bu tarz veri kayıpları ile karşılaşabileceğinizi unutmayın
olsa daha uyarici olabilirdi gibi...
Saygilar.

beyazad

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Arkadaşlar Driver sorununu çözdüm ce Win 7 üzerine İntel Chipset driverini kurdum. Peki nasıl yaptım? Sürücünün yükleme simgesine sağ tıklatıp özellikleri açın uyumluluk modunu win wista olarak ayarlayın kaydedip çıkın. Tekrar çalıştığında sorun ortadan kalkacaktır.
Selamlar:donatello:

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Sivasspor, yahu takıldığın nokta o mu :D Ya zaten o cümle olma ihtimali üzerine, uyarı niteliğinde yazıldı, yani kelime hatasına da bu kadar takılmaz ki insan... :D Bill gates bile takılmamıştır eminim :P

m1903

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Bu mp3 olayını şimdi de ben Windows Vista'da yaşıyorum :S Ne gariptirki tüm sorunlu mp3ler win7de oynattıklarım. Şarkının küt diye ortasından başlaması hiçte hoş bir durum değil ne yazık ki.

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
Sivasspor, yahu takıldığın nokta o mu :D Ya zaten o cümle olma ihtimali üzerine, uyarı niteliğinde yazıldı, yani kelime hatasına da bu kadar takılmaz ki insan... :D Bill gates bile takılmamıştır eminim :P

Neyse bundan tartisma konusu cikarmak istemem, zaten kotu niyetli yazildigini hic soylemedim.
Sadece kesin konusmak bazen insanlari korkutur ihtimal oldugunu vurgulamak daha yerindedir demek istedim bu imla hatasi falan degil yani takilmak derken saplanti gibi degil.
Sende, bende baska arkadasimizda goruslerini her sekilde belirtebilme hakkina sahip oldugu gibi hepimizde elestirilebiliriz buda ayni derecede normaldir.
bu anlasma hatasinin son buldugunu umuyorum.

Bu arada Vista icin uygun olan butun suruculer windows7 icinde uyumludur.
yanliz xp driverlarini vista yada win7 ye kullanmak bazen donanim sorunlari yaratabiliyor buna dikkat etmekte fayda var bence.

yorumlarimizin her zaman saygi ve hosgoru sinirlari icinde olmasi dilegiyle,
:clover:

malatya

Profesör
Reaksiyon puanı
6
bence windows 7 vistadan kat kat iyi..tam anlamıyla cıksaydı hemen kurardım...

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
bence windows 7 vistadan kat kat iyi..tam anlamıyla cıksaydı hemen kurardım...

Ona en az 1 sene var diyebiliriz zaten bu beta her ne kadar microsoft bir degisiklik olmayacak desede buyuk ihtimalle gorsel ve fonksiyonellik olarak degisime ugrar.
Yinede biz deneyim sahibi olalim fransiz kalmayalim diye kurup tecrubelerimizi anlatiyoruz burda imkanin varsa denemeni oneririm.:icon_:

black_mamba

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
windows 7 yi test eden arkadaşlara bilgilerini bizler ile paylaştıkları için teşekkür ederim...

quazar

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Windows 7 sonraki 5 senenin XP'si olacak. Gerçekten çok güzel yapmışlar. Vista belasına 10 basar. Açılış süres dedikleri kadar var inanılmaz diyebilirim. Hızı çok iyi. Eğer crack bulsaydımk aktivasyon için şu an bile ana işletim sistemi olarak kullanırdım..

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
Windows 7 sonraki 5 senenin XP'si olacak. Gerçekten çok güzel yapmışlar. Vista belasına 10 basar. Açılış süres dedikleri kadar var inanılmaz diyebilirim. Hızı çok iyi. Eğer crack bulsaydımk aktivasyon için şu an bile ana işletim sistemi olarak kullanırdım..

Beta tester basvurusu yaparsan tam surum cikana kadar kullanabilirsin her zaman vermiyolar cdkey ama sansina tutabilir :)

f1death

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
512 Mb ram cok kasar mı win7 için. core duo 1.7 Ghz çift çekirdek laptop.

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Daha Önce Windows 7'nin mp3 dosyalarına zarar verdiği haberini burada tartışmıştık. Microsoft, Windows7 Beta İçin yama çıkardı. Alttaki linkten 32 ve 64 bit için olan yamayı indirebilirsiniz.

Windows 7 Beta Hotfix

ozy33

Asistan
Reaksiyon puanı
1
görünüm aynı vista ..... tıs yani... hızı önemli sonuçta

omegama

Asistan
Reaksiyon puanı
0
vista da bile sık sık güvenlik açığı tespit edilirken w 7 beta'nın güvenliğine önem veren kullanıcılar tarafından tercih edilmemesi gerektiğini düşünüyorum.