Windows 7`de Pil Ayarı

tolgay007

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Merhaba,bir sorunum var ben pilin ömrünü uzatmak için,mesela pc şarjda çalışırken %80 e kadar dolmasını istiyorum,%100 yapmasın hiçbirzaman bazı programlar var ancak laptop markasına göre oluyor benimki packard bell bu dediğim işlemi yapmam mümkünmü ? yani %80 e kadar doldurabilirmiyim ?

A|dem

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Notebook Hardware Control programı bu tarz şeyler yapabiliyor sanırım.

tolgay007

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Dedim ya pilin ömrü uzuyor

unmedico

Doçent
Reaksiyon puanı
6
benim bildiğim ömrü kısalıyor bataryanın tam dolum olmadığında

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
benim bildiğim kadarıyla bazı bataryalar tam dolmadığı ya da tam bitmediği zaman şarja takılır/çıkartılırsa
bataryanın dibinde bazı maddeler birikiyo ve bu maddeler donduğu zaman o bölümün şarj olmasını engelliyomuş
yani
bataryanın en altındaki %20 lik bölümde donma gerçekleşirse ne kadar şarjın full gözüksede sadece bataryanın sadece %80 ini doldurabiliyomuşsunuz

unmedico

Doçent
Reaksiyon puanı
6
ben hpnin batarya kullanım talimatlarını okudumuştum orda %10 kadar bataryanızı boşaltın Sonra %100 doldurun diyodu bide her 30 doldur boşalttan sonra bataryayı kalibre edin diyodu

EyesofGOD

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
mümkün olduğunca prize takmadan kullanıyorum laptop'u ve bitene kadar kullanıyorum eğer önemli bir iş yapmıyorsam. ve genelde de kapalı halde şarj ediyorum. ne faydası var bilmiyorum ama pil'i yeterince kullandığımı düşünüyorum ve uzun süre gidiyor da.

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
30-40 kullanımdan sonra yapılması gereken işlemler:

1) Adaptöru baglayin konnektordeki isik yesil yanincaya kadar sarj edin.

2) Batarya tamamen dolduktan sonra 2 yada daha fazla sure sarja bagli sekilde dinlendirin. Bu sure zarfinda bilgisayarinizi kullanabilirsin z adaptor bagli sekilde.

3) Adaptöru cikarin ve blgisayari batarya gucunde kullanin. Pil azaldiginda karsiniza bir uyari mesaji cikacak.

4) Bilgisayar uyku moduna gecinceye kadar bilgisayari kulanmaya devam edin. Bilgisayar uykuya gecmeden once islerinizi kaydedin ve butun programlari kapatin.

5) Bilgisayarin bataryasi tamamen bittikten sonra 5 saat veya daha fazla dinlendirin.

6) Daha sonra adaptoru takin ve batarya tamamen doluncaya kadar takili birakin. Bu sure zarfinda bilgisayarinizi kullanabilirsiniz.

---------- saat 12:52 eklendi ---------- önceki mesaj saat 12:51 eklenmişti ----------

mümkün olduğunca prize takmadan kullanıyorum laptop'u ve bitene kadar kullanıyorum eğer önemli bir iş yapmıyorsam. ve genelde de kapalı halde şarj ediyorum. ne faydası var bilmiyorum ama pil'i yeterince kullandığımı düşünüyorum ve uzun süre gidiyor da.

Bataryaların bazıları uzun süre kullanılmayınca kendi kendini bitiriyor, bu durumu ben kaş yapayım derken göz çıkartmaya benzetiyorum.