Bu konuyu okuyanlar

wittroc

44
Emektar
Katılım
15 Kasım 2020
Mesajlar
6,325
Çözümler
36
Reaksiyon puanı
11,199
Puanları
113
Yaş
20
Merhabalar,
Biliyorsunuz ki dün akşam saatlerine doğru Windows 11 Insider programında yayınlandı ve program dahilindeki kullanıcılar Windows 11'e yükselterek deneyimleme şansını yakaladı. Tabii durum bu şekilde olsa da dizüstü kullanıcıları tarafından çok fazla şikayet gelmiş durumda. Ekran parlaklığını ayarlayamama, masaüstünün yüklenememesi gibi sorunlar kullanıcıları rahatsız etti. Bu konumuzda bir dizüstü kullanıcısı olarak benim de karşılaştığım masaüstü probleminin bilinen iki çözümünden bahsedeceğim.

Sorunumuz dizüstü bilgisayarınızın yüzde yüz şarj olmasıyla başlıyor. Bu sorunun en kolay çözümü cihazınızın bataryasını çıkararak kullanmaya devam etmek. Tabii hepimiz bu şekilde kullanmak istemeyebiliriz. Bu sebeple ikinci çözümümüz şu:

Şarjınızın yüzde yüz olması sonrasında adaptörün ucunu bilgisayardan çıkarınız. Çıkarmanız sonrasında masaüstünüz yüklenecektir. Hâlâ daha yüklenmiyorsa bilgisayarınızı yeniden başlatabilirsiniz. Masaüstünün düzelmesi sonrasında Ayarlar - Dil ve Bölge gelerek Windows görüntüleme dilini İngilizce yapmanız gerekmekte. Eğer lisansınız Single Language ise tek bir gösterim diliniz olacaktır. Yine aynı şekilde Single Language olması sebebiyle dilinizi değiştirememiniz de mümkün. Türkçe dilinin silerek, İngilizce dil paketini yükleyerek veya lisansınızı Pro'ya yükselterek çözüme kavuşturabilirsiniz.

Tabii en temizi ISO dosyası ile sıfırdan kurulum yapmanız olacaktır. Onun için aşağıdaki konuya göz atabilirsiniz:
 

spybot

Müdavim
Emektar
Katılım
1 Kasım 2008
Mesajlar
47,206
Reaksiyon puanı
629
Puanları
113
Bende de vardı bu sorun kapatıp açtım düzeldi gibi.:)
 

wittroc

44
Emektar
Katılım
15 Kasım 2020
Mesajlar
6,325
Çözümler
36
Reaksiyon puanı
11,199
Puanları
113
Yaş
20
Bende de vardı bu sorun kapatıp açtım düzeldi gibi.:)
Kendim iki kez karşılaştım. İlk seferde hizmetlerden birkaç oynamayla çözebilsem de ikinci seferde maalesef aynı işlem işe yaramadı. Sonrasında yukarıda bahsettiğim çözümü uyguladım, çözüldü. Durum böyle olsa da yükseltme sebebiyle bozuk kurulmasından dolayı tekrardan sıfırdan kurulum yaptım. Şu anda hiçbir problem yok.
 

walledia

Profesör
Cezalı
Katılım
17 Şubat 2018
Mesajlar
2,972
Çözümler
4
Reaksiyon puanı
6,993
Puanları
113
Kararlı sürümle çoğu sorunu çözüme kavuşturmuşlar lakin Windows 11 halen tam olarak olmuş değil. Ben Windows 10'a geri döndüm. Oyunlarda FPS artışları vardı lakin sırf oyun performansı için de Windows 11'de kalmak mantıklı değil. Onun yerine 10'u yamalayıp yolunuza devam edebilirsiniz. Bir süre daha 10 kullanın.
 
Üst