- Konuyu başlatan
Gökçe Asena
Profesör
@Gökçe Asena bakabildin mi o laptob'un özelliklerine?
Hemen bakıyorum.
---- Mesajlar birleştirildi ----
@Death Mark Ram'ı 2,00 GB sistem türü 32 bit işletim sistemi
Son düzenleme:
@Gökçe Asena bakabildin mi o laptob'un özelliklerine?
Hiç kurma macera arama kendine Windows 7 Starter x86 yani 32 Bit kullan hatta istersen Windows 7 Starter Lite var 32 Bit istersen link veririm ram kullanımı çok düşük gereksiz programlar silinmiş gereksiz hizmetler kapatılmış versiyonu. Daha önce arkadaşımın 2 GB Ram'i olan Laptop'una kurmuştum sorunsuz stabil çalışıyordu.Hemen bakıyorum.
Kurmamalısın. Windows 10 o sisteme çok ağır gelir. En iyisi Windows 7'yi 64 bit'a yükseltmek.Hemen bakıyorum.
64 Bit için en düşük 4 GB ram gerekli düzgün çalışması için öneri verirken düşünün lütfen.Kurmamalısın. Windows 10 o sisteme çok ağır gelir. En iyisi Windows 7'yi 64 bit'a yükseltmek.
Yüklenir neden yüklenmesinPeki bu siteme yani Windows 7'ye word ile excel programları yüklenebilir mi?
Evet yüklenir ama yüklerken Office ve Windows'un bit değerinin aynı olmasına dikkat edin.Peki bu siteme yani Windows 7'ye word ile excel programları yüklenebilir mi?
Evet yüklenir ama yüklerken Office ve Windows'un bit değerinin aynı olmasına dikkat edin.
Yüklenir neden yüklenmesin
Rica ederim.Peki bu siteme yani Windows 7'ye word ile excel programları yüklenebilir mi?
Hocam Windows MediaCreationTool ile iso indiriyorum şuan da kendi sitesinden indirdim programı bu Windows 10 indiriyor sadece Pro yada Enterprise indirmiyor kurulum da ve kurulumdan sonra Pro ibaresi olmayacak sanırım demi ?işlemci mimarisi 64 bit desteklemiyor olabilir, zira bilgisayar eski olmalı... 2 gb ram ile win 7 daha istikrarlı çalışacaktır fakat yine de 32 bit sürümü tercih edilmeli. win 10 tavsiye etmem. win 10 için en az 4 gb ram iyi olur.
@Gökçe Asena işlemcin nedir?
windows 10 pro yazmaz ama ilacı ile basit bir yükseltme yapabilirsin. win 7 home'da biliyorsun win7 professional keyi ile anyupgrade ile yükseltme yapılabiliyordu, onun gibi bişey olmalı, şahsen denemedim ama.Hocam Windows MediaCreationTool ile iso indiriyorum şuan da kendi sitesinden indirdim programı bu Windows 10 indiriyor sadece Pro yada Enterprise indirmiyor kurulum da ve kurulumdan sonra Pro ibaresi olmayacak sanırım demi ?
Hocam zaten crack ile lisans atıyorum bazen Pro olsa da hemen Enterprise oluyordu bende demek istediğiniz bu mu ? Birde temiz kurulum dan kastınız nedir acaba ? Ben SSD bölümünü komple biçimlendiriyorum siliyorum sonra tekrar bölüm oluşturuyorum ardından UEFİ olarak kuruyorum yalnış mı ?windows 10 pro yazmaz ama ilacı ile basit bir yükseltme yapabilirsin. win 7 home'da biliyorsun win7 professional keyi ile anyupgrade ile yükseltme yapılabiliyordu, onun gibi bişey olmalı, şahsen denemedim ama.
ben sağlamdan win 10 pro indirdim ve sorunsuz kullanıyorum, yeterki temiz format atmayı bilelim. temiz format atmayı bilmiyorsak windowslar sorun çıkarabiliyor.
doğrudur, önce windowsu kuracağınız diski ya da bölümü silin (sadece biçimlendirmek yetmiyor özellikle mbr de) ardından mbr yi silin ve yeniden bölüm oluşturun. windowsu kurarken otomatik ve en temizinden yeni mbr oluşturulacaktır. sadece biçimlendirme yaparsak mbr uyumsuzluk çıkartabiliyor çünkü bi kısmına sanki biçimlendirme işlemiyo gibi...Hocam zaten crack ile lisans atıyorum bazen Pro olsa da hemen Enterprise oluyordu bende demek istediğiniz bu mu ? Birde temiz kurulum dan kastınız nedir acaba ? Ben SSD bölümünü komple biçimlendiriyorum siliyorum sonra tekrar bölüm oluşturuyorum ardından UEFİ olarak kuruyorum yalnış mı ?
GPT biçiminde hocam diskler.doğrudur, önce windowsu kuracağınız diski ya da bölümü silin (sadece biçimlendirmek yetmiyor özellikle mbr de) ardından mbr yi silin ve yeniden bölüm oluşturun. windowsu kurarken otomatik ve en temizinden yeni mbr oluşturulacaktır. sadece biçimlendirme yaparsak mbr uyumsuzluk çıkartabiliyor çünkü bi kısmına sanki biçimlendirme işlemiyo gibi...
Şimdi önce SSD'yi seçip biçimlendirmeden sil yapıcam ardından yeni bölüm oluşturup kuruluma mı geçicem ?benim sistem mbr yani eski, sizdeki gpt olur ...
biçimlendirirsen de bişey farketmez sonra sil yeterki, bi kez sildikten sonra disk sanki sıfırdan işletim sistemi kuruyorsun gibi olur.Şimdi önce SSD'yi seçip biçimlendirmeden sil yapıcam ardından yeni bölüm oluşturup kuruluma mı geçicem ?
O zaman ilk önce biçimlendireyim ardından sileyim sonra yeni bölüm oluşturup formatı başlatayım.biçimlendirirsen de bişey farketmez sonra sil yeterki, bi kez sildikten sonra disk sanki sıfırdan işletim sistemi kuruyorsun gibi olur.
Valla hocam 2 gün önce Windows 10 kullanıyordum durduk yere ağ simgesi kayboldu çok uğraştım getiremedim sonra Windows 8.1 kurdum şuan kullanıyorum işte ama aklım hala Windows 10'da kaldı şuan aracı ile indiriyorum %70 oldu normalde çok sorun yaşıyorum özellikle oyunlarda ve normal masaüstü işlemlerinde devamlı kasma ve takılma var oyunlarda fps drop var şuan ki kullandığım Windows 8.1'de bu sorunlar yok ama bu sefer de güncel sürücüler yok destek vermiyorlar sanırım bende bunu anlamadım zaten Windows 7 ve 10'da hala sürücü çıkıyor ama Windows 8.1' e çıkmıyorben sadece biçimlendirerek format atmıştım sonrasında internet bağlantılarımda dns hatası almaya başladım ayrıca sebepsiz kasmalar oluyordu sonra silerek yaptım sorunlar çözüldü.
windows sapıtıyo sadece biçimlendirme yapınca, bendeki mbr ye dokunmayınca mesela wifi ile bağlanmadığım halde wifi ye bağlı gibi çalışıyordu göstergelerValla hocam 2 gün önce Windows 10 kullanıyordum durduk yere ağ simgesi kayboldu çok uğraştım getiremedim sonra Windows 8.1 kurdum şuan kullanıyorum işte ama aklım hala Windows 10'da kaldı şuan aracı ile indiriyorum %70 oldu normalde çok sorun yaşıyorum özellikle oyunlarda ve normal masaüstü işlemlerinde devamlı kasma ve takılma var oyunlarda fps drop var şuan ki kullandığım Windows 8.1'de bu sorunlar yok ama bu sefer de güncel sürücüler yok destek vermiyorlar sanırım bende bunu anlamadım zaten Windows 7 ve 10'da hala sürücü çıkıyor ama Windows 8.1' e çıkmıyorİnşallah sorunsuz kullanabilirim artık kaç kere format attım çözülmedi sorunlarım. İso'yu yazdırayım da kurulum da önce biçimlendiririm ardından silerim sonra bölümü tekrar oluşturup kuruluma geçerim.
Hocam o zaman sadece SSD bölümünü silicem sonra tekrar oluşturup kurulum yapıcam hiç biçimlendirme kullanmadan bakalım iyi mi olacakwindows sapıtıyo sadece biçimlendirme yapınca, bendeki mbr ye dokunmayınca mesela wifi ile bağlanmadığım halde wifi ye bağlı gibi çalışıyordu göstergelersaçma saçma saorunlar çıkıyordu... en nefret ettiğim sorun ise windows doğru bi şekilde kapanmıyordu.
denemen için daha iyi gerekçelerin var, denemelisinHocam o zaman sadece SSD bölümünü silicem sonra tekrar oluşturup kurulum yapıcam hiç biçimlendirme kullanmadan bakalım iyi mi olacak![]()
işlemci mimarisi 64 bit desteklemiyor olabilir, zira bilgisayar eski olmalı... 2 gb ram ile win 7 daha istikrarlı çalışacaktır fakat yine de 32 bit sürümü tercih edilmeli. win 10 tavsiye etmem. win 10 için en az 4 gb ram iyi olur.
@Gökçe Asena işlemcin nedir?
windowsta yazan sistem türü bilgisayarın kaç bit olduğunu değil windowsun kaç bit olduğunu gösterir.Ram 2,00 GB sistem türü 32 bit
O sisteme dediğim gibi 32 Bit Windows 7 Starter yada Home Basic kurun hatta Windows 7 Lite Starter 32 Bit var buda kurulabilir ekstra performans açısından.Ram 2,00 GB sistem türü 32 bit