Windows 10 yüksek disk kullanımı

JeansAdam

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Merhaba arkadaşlar bilgisayarım yaklaşık 1 haftalık ama bazı sorunlarım var. Bilgisayarı ilk açtığımda görev yöneticisine giriyorum ve disk kullanımını %99-%100 olarak görüyorum. Bu 1-2 dk civarı sürüyor daha sonra kullanım düşüyor ve tekrar kademeli olarak yükseliyor bu şekilde 1-2 dk devam ediyor. Daha sonra herşey normale dönüyor ve kullanım %0-%5 arasına düşüyor. İnternetten biraz araştırdım ve bazı windows servislerini kapatınca düzeleceği yazıyordu.(windows sears vb.) bende yaptım ama bir faydası olmadı birkaç işlem daha var ama bilgisayara zarar gelir düşüncesiyle uygulamadım. Çözümü bilen arkadaşların yardımlarını bekliyorum.
İşletim sistemi windows 10 Pro 1703 tüm güncellemeler yapıldı.
Sistem
-Gigabyte GA-AB350M Gaming 3 Anakart
-Ryzen R5 1500X İşlemci
-Gigabyte RX 580 8 GB Gaming Ekran Kartı
-Kingston Hyper X Fury 8 GB 2666 MHz CL15 Bellek
-WD 1 TB 7200 RPM 64 MB HDD
-High Power 600 Watt Bronze Sertifikalı Güç Kaynağı
-Akasa Venom Lx Kasa
-Viewsonic VX 2257 MHD Monitör

Neptunas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Böyle bir sisteme yüksek disk kullanımı saçma geldi bana, sana önerim ComboFix ve Malwarebytes programlarını kurup güvenli modta açarak güzel bir virüs operasyonu yapman. Solucan virüsüde olabilir solucan virüsü sürekli kendini arttırarak işlemciyi ve diski yorar. Bu yöntem olmazsa büyük ihtimal donanım kaynaklı bir sorundur.

JeansAdam

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Böyle bir sisteme yüksek disk kullanımı saçma geldi bana, sana önerim ComboFix ve Malwarebytes programlarını kurup güvenli modta açarak güzel bir virüs operasyonu yapman. Solucan virüsüde olabilir solucan virüsü sürekli kendini arttırarak işlemciyi ve diski yorar. Bu yöntem olmazsa büyük ihtimal donanım kaynaklı bir sorundur.
Cevabınız için teşekkürler. Sisteme ilk windows kurduğumda hemen bir virüs programı kurup taratmıştım. Bu yüksek disk kullanımı win 8 ve 10 kullanan ve ssd kullanmayan çoğu kişide oluyor. Virüs olduğunu düşünmüyorum. Bugün hdtune ile bir test yapacağım belki diskte sorun vardır diye daha sonra yinede bir virüs taraması yapabilirim. Kullandığım virüs programı Eset smart security 9.

Neptunas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Cevabınız için teşekkürler. Sisteme ilk windows kurduğumda hemen bir virüs programı kurup taratmıştım. Bu yüksek disk kullanımı win 8 ve 10 kullanan ve ssd kullanmayan çoğu kişide oluyor. Virüs olduğunu düşünmüyorum. Bugün hdtune ile bir test yapacağım belki diskte sorun vardır diye daha sonra yinede bir virüs taraması yapabilirim. Kullandığım virüs programı Eset smart security 9.

Donanım kaynaklı bir sorun olarak görünüyor. Diskinde bir sorun olduğunu düşünüyorum.

afatsumlug97

Asistan
Reaksiyon puanı
103
bu ne donanım ne de virüs kaynaklı bir sorundur, bu tamamen windowsun alışkanlığına bağlı olarak oluşan bir sorun. bilgisayar ilk açıldığında en sık kullandığınız şeyler servisler aracılığı ile geçici belleğe ve rame yüklemesi yapılır. bu konu bir çok forumda sayfalarca tartışıldı. windows servisleri ile ilgili bir konu sabittle olması lazım. lütfen konu açmadan önce fprumlarda bu cevapların olup olmadığına dikkat edin
--- Gönderi Güncellendi ---
Windows 10 ve Windows 8 Disk Kullanımı %100 Sorunu Çözümü

JeansAdam

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Arkadaşlar HD Tune programı ile diskimi tarattım ve hiç kırmızı nokta çıkmadı ayrıca healt sekmesine geldim ve sarı veya kırmızı şerit yoktu hepsinde OK yazıyordu. Bilgisayarı ilk açtığımda görev yöneticisinden hangi işlemin diski çok kullandığını gözlemledim ve sonuçları bir yere yazdım. Sonuçlar şu şekilde;
-Windows Modules Installer Worker (Hem disk hemde işlemciyi en çok kullanan işlem buydu bu işleme sağ tıklayarak görevi sonlandır dedim fakat daha sonra tekrar geldi, tekrar kapattığımda bu sefer gelmedi.)
-Microsoft Onedrive 32 BİT
-Microsoft Onedrive setup (İşlemciyi tek başına %82 kullandı.)
-Microsoft Skype
-Microsoft Compatibility Telemetry
-Wsappx
-Mağaza Background Task Host
-Arama
-Windows Ana Bilgisayar İşlemi
-System
-Radeon Settings Host Application
-Eset Service
Arkadaşlar bu işlemlerden hangilerini kapatmam bir soruna yok açmaz ve nasıl kapatabilirim. Diskim sağlam çıktı fakat format atsam bu sorunun düzelme ihtimali varmıdır, ne yapmamı önerirsiniz.

afatsumlug97

Asistan
Reaksiyon puanı
103
Arkadaşlar HD Tune programı ile diskimi tarattım ve hiç kırmızı nokta çıkmadı ayrıca healt sekmesine geldim ve sarı veya kırmızı şerit yoktu hepsinde OK yazıyordu. Bilgisayarı ilk açtığımda görev yöneticisinden hangi işlemin diski çok kullandığını gözlemledim ve sonuçları bir yere yazdım. Sonuçlar şu şekilde;
-Windows Modules Installer Worker (Hem disk hemde işlemciyi en çok kullanan işlem buydu bu işleme sağ tıklayarak görevi sonlandır dedim fakat daha sonra tekrar geldi, tekrar kapattığımda bu sefer gelmedi.)
-Microsoft Onedrive 32 BİT
-Microsoft Onedrive setup (İşlemciyi tek başına %82 kullandı.)
-Microsoft Skype
-Microsoft Compatibility Telemetry
-Wsappx
-Mağaza Background Task Host
-Arama
-System
-Radeon Settings Host Application
-Eset Service
Arkadaşlar bu işlemlerden hangilerini kapatmam bir soruna yok açmaz ve nasıl kapatabilirim. Diskim sağlam çıktı fakat format atsam bu sorunun düzelme ihtimali varmıdır, ne yapmamı önerirsiniz.

bunların çoğusunu zaten anlatılmış şeyler, windows servisleri ve kullanmadıklarınızı kaldırmanız yeterli :)
üstteki mesajdaki konuyu baştan sona lütfen okuyun

JeansAdam

Asistan
Reaksiyon puanı
3
bunların çoğusunu zaten anlatılmış şeyler, windows servisleri ve kullanmadıklarınızı kaldırmanız yeterli :)
üstteki mesajdaki konuyu baştan sona lütfen okuyun
Tamamen okudum, ben zaten windows search'ı kapatmıştım fayda etmemişti sizin attığınız konudaki ikinci yöntemin yapılmasını önermeyenler var açıkçası bende yapmak istemiyorum şu aşamada. Merak ettiğim bu yazdığım işlemlerden hangilerini devre dışı yaparsam bir sıkıntı olabilir yoksa hiçbiri sorun çıkarmazmı.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Windowsun güncel mi ? Wİndowsun bir kaç sürümünden kaynaklanıyordu bu sanırım.

afatsumlug97

Asistan
Reaksiyon puanı
103
Tamamen okudum, ben zaten windows search'ı kapatmıştım fayda etmemişti sizin attığınız konudaki ikinci yöntemin yapılmasını önermeyenler var açıkçası bende yapmak istemiyorum şu aşamada. Merak ettiğim bu yazdığım işlemlerden hangilerini devre dışı yaparsam bir sıkıntı olabilir yoksa hiçbiri sorun çıkarmazmı.
bir sorun olması durumunda bir önceki ayarlarımı kullan şeklinde bilgisayarı geri açabilirsiniz. diski harcıyanlar bir kısmı güncelleme, ya ilk başta açılmalarını kapatıp servisi durdurun, ya da windows update hizmetini kapatın

JeansAdam

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Windowsun güncel mi ? Wİndowsun bir kaç sürümünden kaynaklanıyordu bu sanırım.
Güncel.
--- Gönderi Güncellendi ---
bir sorun olması durumunda bir önceki ayarlarımı kullan şeklinde bilgisayarı geri açabilirsiniz. diski harcıyanlar bir kısmı güncelleme, ya ilk başta açılmalarını kapatıp servisi durdurun, ya da windows update hizmetini kapatın
Dediklerinizi yapacağım fakat bir önceki ayarlarımı kullan işlemini nereden yapıyoruz.

afatsumlug97

Asistan
Reaksiyon puanı
103
denetim masasından backup oluşturun, bir sorun olması durumunda geri baskupdan geri ayarlarınızı alabilirsiniz,