HP Kullanıcısı
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 1,272
Windows 10 disk kullanımı azaltalım:
Nihai güç performansını ekleyelim:
QoS bant genişliğini kaldıralım:
DNS ekleyelim:
Bilgisayarınızı yeniden başlatın.
- Windows + r tuşlarına aynı anda basalım ve karşımıza çıkan sekmeye services.msc yazıp enterleyelim.
- Windows Update
- Windows hata raporlama
- Windows Search
- hızlı Getirme/Superfetch
- arka plan akıllı kaldırma ilkesi
Nihai güç performansını ekleyelim:
- Windows PowerShell'i yönetici olarak çalıştırın.
- powercfg -duplicatescheme E9A42B02-D5DF-448D-AA00-03F14749EB61 komutunu kopyalıp PowerShell'e yapıştırın.
- denetim Masası\Tüm denetim masası Öğeleri\Güç seçenekleri kısmına gelip nihai Performans'ı seçin.
- Windows + r tuşlarına aynı anda basalım ve karşımıza çıkan sekmeye regedit yazıp enterleyelim.
- karşımızdaki sekmede HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\Current version kısmına gelip sağ tık yapıp yeni dword 32 Bit'e tıklayalım maxconnectionsperserver ismini verip çift tıklayalım değeri 16 yapalım ve yeniden dword oluşturup MAXCONNECTIONSPER1_0SERVER ismini verip değeri 16 yapalım.
- tekrar regedit HKEY_LOCAL_MACHINE\System\currentcontrolset\control\Session Manager\memory management\prefetch parameters kısmına gelip enableprefetcher ve enablesuperfetch değerlerini 3 yerine 1 ile değiştirelim.
QoS bant genişliğini kaldıralım:
- Windows + r tuşlarına aynı anda basalım ve karşımıza çıkan sekmeye gpedit.msc yazıp enterleyelim.
- bilgisayar yapılandırıcısı >yönetim şablonları >ağ >QoS paket zamanlayıcısı >ayarlanabilen bant genişliğini sınırla kısmına gelip etkin hale getirelim ve değeri 0 yapıp kaydedelim.
- başlat'tan ayarlar uygulamasını açın (start + ı kısayolunu kullanabilirsiniz)
- gizilik seçeneğine tıklayın, sonra soldaki menüden arka plan uygulamaları'na tıklayın
- burada yüklü olan tüm modern uygulamaların listesini göreceksiniz, dilediğiniz uygulamaların arka planda çalışmasını buradan engelleyebilirsiniz.
- dilerseniz tüm modern uygulamaların arka planda çalışmasını en üstte bulunan "uygulamalar arka planda çalıştırılsın" seçeneğini kapatarak engelleyebilirsiniz.
DNS ekleyelim:
- Denetim masasını açın. Ağ durumunu ve görevleri görüntüle simgesine tıklayın.
- Mevcut internet bağlantınızın üzerine tıklayın.
- Özellikler butonuna tıklayın.
- Internet protokolü sürüm 4 (TCP/IPv4)’ü seçin. Özellikler butonuna tıklayın.
- Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan butonuna basarak.
Kod:
8.8.8.8.
8.8.4.4
Kodunu yazalım ve Tamam'a tıklayarak işlemimizi tamamlayalım.
Bilgisayarınızı yeniden başlatın.