Windows 10 Version 1903 ''06'' Toplu Güncelleştirmesi

Routinues

Asistan
Reaksiyon puanı
168
Merhaba arkadaşlar..

Lanet olsun bu 1903 sürümüne diyerek sözlerime başlamak istiyorum tam bir rezalet ve felaket olmuş. Takılmalar mı dersiniz, donmalar mı dersiniz, hatalar mı dersiniz ne ararsanız bu sürümde maşallah.

Bilgisayarın güncelleştirmeler bölümüne giriyorum ve güncelleştirmeleri denetle diyorum.
Denetleme yaptıktan sonra Windows 10 Version 1903 ''06'' Toplu Güncelleştirmesi bulunuyor.

Güncelleştirmeleri yükle seçeneğine tıkladığımda bilgisayarınız yeniden başlatılıyor diyor ve masaüstü gelmeden önceki ekranda Windows güncelleştirmeleri yükleniyor.. Lütfen bilgisayarınız kapatmayın yazısı çıkıyor ve %35 olduğunda bilgisayarı tekrar yeniden başlatıyor ama o yeniden başlattıktan sonra %35'lik kısım bi daha dolmuyor.

Belki yapar diye bekledim bilgisayarı resmen 50 kere yeniden başlatıp durdu ama nafile yüklemedi, en sonunda da;
Seçili güncelleştirmeler yüklenemedi. Windows yeniden başlatılıyor... yazısı geldi ve ancak böyle masa üstünü görebildim.

Sizce sorun ne ? Neden böyle yaptı ya da yapıyor ?

Eğer sorunu anlamayan veya daha detaylı bilgi almak isteyen olursa güncelleştirmeleri tekrar alıp fotoğrafını çekip buraya atabilirim.

Logithx

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,104
Bu durum zaman zaman oluyor bazen yüklemiyor bazen yükleyince yeniden başlayonca mavi ekran veriyor temiz format atmanızı öneririm..

Routinues

Asistan
Reaksiyon puanı
168
Bu durum zaman zaman oluyor bazen yüklemiyor bazen yükleyince yeniden başlayonca mavi ekran veriyor temiz format atmanızı öneririm..
Ulan keşke yüklemeseydim 1903 sürümünü allahım başıma gelmeyen kalmadı yüklediğimden beri her hatada format at diyorlar

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,391
Merhaba;

> Denetim masası
> Program kaldır
> Yüklü güncelleştirmeleri görüntüle
ekranında hangi güncelleştirmeler var? Bir ekran görüntüsü paylaşır mısın?

Sorun yaşanan güncelleştirmenin kodu nedir? Şu mu?

> Ayarlar
> Güncelleştirme ve güvenlik
> Güncelleştirme geçmişini görüntüle
yüklenememiş bir öğe var mı?

Logithx

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,104
Herkesde olan bir durum yeni format attım şuan sorunsuz güncellemeleride sorunsuz yükledi..

Routinues

Asistan
Reaksiyon puanı
168
Evet hocam hata aldığım güncelleştirme tamamen bu 9 hazirandaki güncelleştirme. Buyur fotoğraflar aşağıda.

72914
72915
72916
72917

Mesaj otomatik birleştirildi:

Herkesde olan bir durum yeni format attım şuan sorunsuz güncellemeleride sorunsuz yükledi..
sorunsuz güncellemeleri zaten sorunsuz yüklemesi normal bir şey değil mi dostum

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,391
Maalesef yine olmadı hocam aynı şeyi yaptı
Dört çözüm yolu sunabilirim, hangisi sana daha uygun geliyorsa:

1) Güncelleştirmeleri bir süreliğine duratlatıp (güncelleştirme almazsın) mevcut yapıda kalmayı tercih edebilirsin.
2) Windows güncelleştirmelerini durdurup Software Update klasörünü silip yeniden oluşturmayı deneyebilirsin. (CMD komut istemiyle bazı işlemler)
3) Windows 10'un önceki sürümüne geri dönmeyi tercih edebilirsin. (Windows.old klasörü silinmemişse ve sürüm yükseltme bir ay içinde yapıldıysa olabilir.)
4) İstediğin Windows 10 sürümünü (1809 veya 1903) temiz kurulum yaparsın.

Routinues

Asistan
Reaksiyon puanı
168
Dört çözüm yolu sunabilirim, hangisi sana daha uygun geliyorsa:

1) Güncelleştirmeleri bir süreliğine duratlatıp (güncelleştirme almazsın) mevcut yapıda kalmayı tercih edebilirsin.
2) Windows güncelleştirmelerini durdurup Software Update klasörünü silip yeniden oluşturmayı deneyebilirsin. (CMD komut istemiyle bazı işlemler)
3) Windows 10'un önceki sürümüne geri dönmeyi tercih edebilirsin. (Windows.old klasörü silinmemişse ve sürüm yükseltme bir ay içinde yapıldıysa olabilir.)
4) İstediğin Windows 10 sürümünü (1809 veya 1903) temiz kurulum yaparsın.
Windows.old klasörü güncelleştirmeleri mi tutuyor içinde ben hep o klasörü siliyordum şuan da silik yani bilgisayarda yok.
Bir sorum daha var bilgisayara format atmadan eski 1809 sürümüne dönemez miyim yada bilgisayardaki dosyaları kaybetmeden dönmenin bir yolu yokmu

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,109
Sizin sorununuza pek yanıt olmasada kendimce şahsi olarak görüşüm 1903 versiyonu bilgisayrımda eski sürüme göre bana baya hızlanmış gözüktü şu an için bir hatayada denk gelmedim

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,391
Windows.old klasörü güncelleştirmeleri mi tutuyor içinde ben hep o klasörü siliyordum şuan da silik yani bilgisayarda yok.
O zaman 3 (üç) nolu seçenek elendi.

Bir sorum daha var bilgisayara format atmadan eski 1809 sürümüne dönemez miyim yada bilgisayardaki dosyaları kaybetmeden dönmenin bir yolu yok mu?
Hayır, o klasör silindi ise yapacak bir şey yok.
Sizin sorununuza pek yanıt olmasada kendimce şahsi olarak görüşüm 1903 versiyonu bilgisayrımda eski sürüme göre bana baya hızlanmış gözüktü şu an için bir hatayada denk gelmedim
Her cihazda aynı verimde çalışmıyor. Özellikle bu sürüm işlemciye iyi yük bindiriyor.

Routinues

Asistan
Reaksiyon puanı
168
Murat abi yüzdeye vuracak olursak 1903 sürümünden %25'lik kısım gayet memnun ama %75'lik kısımda microsofta beddua ve lanet okuyor aynı benim gibi. Resmen işlemciyi ağlatıyor arkadaşın demesi gibi, oyunlarda donma, kasma ve oyundan atma gibi sorunlar yapıyor. Resmen midemi bulandırdı bu sürüm yüklediğim güne lanet olsun ??

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,109
Murat abi yüzdeye vuracak olursak 1903 sürümünden %25'lik kısım gayet memnun ama %75'lik kısımda microsofta beddua ve lanet okuyor aynı beni gibi resmen işlemciyi ağlatıyor arkadaşın demesi gibi oyunlarda donma, kasma ve oyundan atma gibi sorunlar yapıyor. Resmen midemi bulandırdı bu sürüm yüklediğim güne lanet olsun ??
haklısın o konuda ama kendimce yanıtlayayım windows u sevmeyen baya çok kişi var senin demiş olduğun %75 in yarısı veya daha fazlası için illa windows da hata olması gerekmez onlar için ne yapsa sıkıntıdır o yüzden kendi kullanım şeklime bakarım memuniyet oranım yüksekse ufak tefek sıkıntıları görmezden gelirim

Routinues

Asistan
Reaksiyon puanı
168
o yüzden kendi kullanım şeklime bakarım
Murat abi zaten bende o yüzden bu konuyu açtım, normalde takılma donma yapmayan 1.5 aylık pc 1903 sürümünü yüklediğim den beri takılmalar ve donmalar yapmaya başladı bu sürümden önce 1809 kullanıyordum pc uçuyordu tık tık yağ gibi akıyordu şimdi ise sağ alttaki menü penceresine tıkladığımda 1-2 sn gelmesini bekliyorum. Arkadaşımın tavsiyesi üzerine 1903 güncelleştirdim ama keşke yapmasaymışım bu hatayı acayip pişman oldum.

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,391
@hazreti davut nasıl bir yol izlersin bilmiyorum ama yukarıdaki seçenekleri ben kısaca yazayım:

# Güncelleştirmeleri duraklatmayı Windows Update ekranından yapıyorsun.
Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Windows Update > Gelişmiş Seçenekler > Güncelleştirmeleri duraklat ekranından 35 gün kadar güncelleştirmeleri geçici olarak duraklatabilirsin

# Veya aşağıdaki işlemi yapabilirsin. Başka bir konuda yazmıştım bunu, alıntılıyorum:
Windows Update ile ilgili hizmetleri durduralım ve güncelleştirmede kullanılan dosyaları silelim ve sonrasında güncelleştirme servislerini başlatalım ve Windows Güncelleştirmeyi yeniden deneyelim.

Bu işlem için adımları sırasıyla takip ediniz.

1)
Öncelikle;
windows güvenlik merkezi hizmeti dışında bir antivirüs yazılımı kullanıyorsanız, onu pasif konuma getirin/devre dışı bırakın.

2)
Komut istemini (Yönetici) olarak başlat
Kod:
net stop wuauserv
ENTER
Kod:
net stop bits
ENTER

3)
dosya gezgininden
Kod:
C:\Windows\SoftwareDistribution
klasörünün içindeki tüm dosya ve klasörleri Ctrl+A yaparak seçin ve silin.

(Eğer, tüm dosyaları silemiyorsanız, bazı servis/ler aktiftir, bunun için bilgisayarı baştan başlatın; silinmeyen dosyaları silmeyi sonra tekrar deneyin.)

4)
"SoftwareDistribution" klasör içeriğini temizledikten sonra;

Komut istemini (Yönetici) ekranında:
Kod:
net start wuauserv
ENTER
Kod:
net start bits
ENTER
Kod:
Exit
ENTER

diyerek komut isteminden çıkış yapın.

5)
Windows Update'i tekrar çalıştırın, deneyin.

# Veya Temiz Kurulum, Windows yükle ekranında Windows 10 ve sistemle ilgili bölümleri silip kuruluma devam ediyorsun.

554950

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,872
crc hatası filan olacak hali yok değil mi ?

Routinues

Asistan
Reaksiyon puanı
168
Söylediklerini birer birer uyguladım hocam dediğin klasörü ve içindekileri sildikten sonra tekrar güncelleştirmeleri denetle dediğimde tekrar yükledi ve indirdi hatalı olan güncelleştirmeyi tekrar yeniden başlattım pc yi ama anlattığım sorun yine aynı 2. yeniden başlatmada yükleme %35'e geldiğinde ileri gitmiyor ve orda tıkanıp kalıyor tek yaptığı bilgisayarı sürekli yeniden başlatmak.

# Güncelleştirmeleri duraklatmayı Windows Update ekranından yapıyorsun.
Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Windows Update > Gelişmiş Seçenekler > Güncelleştirmeleri duraklat ekranından 35 gün kadar güncelleştirmeleri geçici olarak duraklatabilirsin

# Veya aşağıdaki işlemi yapabilirsin. Başka bir konuda yazmıştım bunu, alıntılıyorum:

Çıkan sonuç bu

72923

Son düzenleme:

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,391
Söylediklerini birer birer uyguladım hocam dediğin klasörü ve içindekileri sildikten sonra tekrar güncelleştirmeleri denetle dediğimde tekrar yükledi ve indirdi hatalı olan güncelleştirmeyi tekrar yeniden başlattım pc yi ama anlattığım sorun yine aynı 2. yeniden başlatmada yükleme %35'e geldiğinde ileri gitmiyor ve orda tıkanıp kalıyor tek yaptığı bilgisayarı sürekli yeniden başlatmak.
Çıkan sonuç bu

Ekli dosyayı görüntüle 72923
Hata kodu olsa, nedeni hakkında bir fikir verebilirdi.
Üçüncü parti bir güvenlik yazılımı varsa, onu pasif konuma getirin.

O zaman cihaz açıldığında güncelleştirmeleri duraklatmak daha iyi bir seçenek olacak. Sorun genelse, Microsoft sorunu düzelten yeni bir yama yayımlar yakında, sorunlu olan güncelleştirme otomatikman geri alınıyor. (Windows olay görüntüleyicisi ile ilgili bir sorun varmış bakabildiğim kadarıyla)

Routinues

Asistan
Reaksiyon puanı
168
Hata kodu olsa, nedeni hakkında bir fikir verebilirdi.
Üçüncü parti bir güvenlik yazılımı varsa, onu pasif konuma getirin.

O zaman cihaz açıldığında güncelleştirmeleri duraklatmak daha iyi bir seçenek olacak.
Herhangi bir virüs programı kullanmıyorum. Şimdilik güncelleştirmeleri 35 günlüğüne duraklattım eğer bu donmalara kasmalara yeni bir güncelleştirme ile çare bulamazlarsa mecbur 1809 sürümüne dönmek zorundayım.

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,391
Herhangi bir virüs programı kullanmıyorum. Şimdilik güncelleştirmeleri 35 günlüğüne duraklattım eğer bu donmalara kasmalara yeni bir güncelleştirme ile çare bulamazlarsa mecbur 1809 sürümüne dönmek zorundayım.
Düzeltme eki çıkartır Microsoft, bu ve sonraki sürümlerde güncelleştirmelerden kaynaklı sistem açılmaması gibi bir durum neredeyse sıfıra indirilmiş.

Routinues

Asistan
Reaksiyon puanı
168
@kilicbaligi

Bu forumda ki konum da dogan9735 adlı kişinin yazdığı yorumda mantıklı geldi bana.
SSD kaynaklı olabilir mi ?? Yani yazma sorunu falan olabilir mi ??

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,391
@kilicbaligi

Bu forumda ki konum da dogan9735 adlı kişinin yazdığı yorumda mantıklı geldi bana.
SSD kaynaklı olabilir mi ?? Yani yazma sorunu falan olabilir mi ??
Yabancı forumlara, Microsoft'un blog'una da bakıyorum. Öyle bir bilgi hiç görmedim ben.
Yazılımsal bence, kullanıcı kaynaklı ya da Microsoft kaynaklı.

Routinues

Asistan
Reaksiyon puanı
168
Yabancı forumlara, Microsoft'un blog'una da bakıyorum. Öyle bir bilgi hiç görmedim ben.
Yazılımsal bence, kullanıcı kaynaklı ya da Microsoft kaynaklı.
Tamamdır kardeşim cevap verip ilgilendiğin için çok teşekkür ederim ellerine kollarına sağlık.